Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era 1.5 crdi team nedir ne değildir

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda sunyy2003 tarafından 10 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    ilk arabamı satalı uzun bir süre oldu artık yeni bir şeyler istiyor bu bünye :) tabi gönlümüz her zaman bir subaru 2.5 wrx sti da olsa gönlümüzün istediği değil cebimizin yetebildiğine sahip olabiliyoruz

getzim varken bu forumdan çok şey öğrendim çok katkısı oldu arabayı alan arkadaşla hala görüşüyoruz hiç sıkıntısı olmamış maşallah

şu sıralar gönlümde 2010 2011 dizel era var beni en çok benden alan 110 hp çok seri (kia rio kullandım oradan biliyorum) ve hyundai bana hiç bir sorun yaşatmadığından yine bir hyundai diyor gönlüm

dizellerde düşük km bulmak zor olsada 70000 altında bişiler bakıyorum dizel bir araç alırken neye dikkat etmeliyim bu kafamı kurcalıyor dizel araba sakat diyor etraftakiler sürekli yok turbo da sorun olabilirmiş üfleme yaparmış vs vs

exper (doğru yazıp yazmadığımdan emin değilim) serviste mi yaptırılmalı özel firmalar da iyimi ve ist anadolu kartal pendik civarında varmı tavsiyeleriniz expeer için

ve yine mükemmel cevaplar için şimdiden teşekkürler

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    düzgün kullanılan dizel 200.000 km turbo götürebilir. yada benim arkadaşım gibi 20.00 km de (peugeot) turboyu eline alabilir. aracı alırken tabikide motorunu kontrol ettirin ama bence servis daha makbul bu konuda eger güvenebileceğiniz bir yer yok ise.

3. MSV

MSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sami VERGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    2.el dizel araç alacakların dikkatine ; arkadaşlar alacağınız araç için 2 tane evrak isteyin .1-araç en son hangi km de TÜV muayeneye girmiş,2- en son kaç km de servise girmiş.ondan sonrada bir ustaya götürün ve inceletin. çünkü piyasada km si çekilmiş çok araç var. özellikle 3 yaşın altında olan ve km düşün araçları iyice inceletin. çünkü bu araçlar henüz TÜV muayeneye girmedikleri için kayıt bulamazsınız. Ayrıca 100 bin km altında dizel era bulmak zor.olanda çoğu kez km çekilmiş oluyor. çünkü aracın zaten 100 bin km garantisi varken niye satılsın k.

4. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Merhabalar şimdi hocam şöyle bir şey var dizel arabada kullanım şekli çok önemlidir soğuk motor çalıştırırken turbo yağlanmasını beklemezsen gereksiz yere turboys yüklenirsen uzun bir yol yapıldıktan sonra yine turbo yağlanması beklemezsen 10.000 bakımını aksatırsan turboyu eline alman çok normal ama bunlara dikkat ederek kullanırsan Hyundai gibi bir arabada 400-500.000 km turbo değil üst kapak bile açmadan gidersin o yüzden kilometre düşük diye modelli diye alıp geçme ben senin yerinde olsam temiz kullanılmış şirket ve taksi çıkması olmayan 2008 veya altı model tercih ederim 2008 üstü modellerdr hararet yok ki bu çok önemli + gösterge ve orta konsol ışıkları mavi renk gece çok göz alır + arka frenler kampanadır ki fren performansı vasattır + 2010 ve üstü modeller Euro 5 motor biliyorum ki buda şu demek o kadar iyi kaçmaz performans törpülendiği için bu kriterlere dikkat et derim :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hyundai dizelde turbo o km görmesi hayal ötesindedir. 5 mm'lik turbo milinden ne bekliyorsunuz.

6. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Turbo işi farklı bir durumdur ki şimdi ki çoğu 1.4 1.6 arası dizellerde aynı durum var Allaha çok şükür aracım 137. küsür kilometrede ve turboda orjinal 160-170 basıyorum elimde kalmak değil çıkardığı ıslık sesinde artış bile olmadı turbodan ziyade kullanım şekli önemli dediğim gibi istiyorsanız turbonuzu büyütün yada hybrid yapın yaptığı lag'dan ne kadar zevk alacaksınız görün :)

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben genel olarak konuşmuyorum, 1.5 VGT Hyundai, Kia dizel motorlarındaki turbolara yönelik yorum yapmaktayım. 1.3 Dizellerdeki turbo bizim araçlarımızdakinden dahah uzun ömrü vardır. Yada Hyundaiden bir örnek olarak Starex modelindeki turbo.

Sizin dediğiniz gibi VGT 1.5 dizelin turbosunun uzun km'ler gitmesi için Hollanda gibi deniz seviyesininde altı dümdüz rampası olmayan bir ülke olması gerekirdi.

8. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Şimdi 1.3 ayrı bir dünya özellikle Opel CDTi motorları remap ile çok ciddi performans yakalıyorlar ve ciddi anlamda yüklenebiliyorlar o konuda evet haklısın ama piyasada diğer dizeller Ford Focus, Fiesta Peugeot 206,307,407 Citroen C3, C4 bunlarda çabuk turbo patlatıyor ama haklısın evet sadece Hyundai'yi değilde piyasada çoğu dizelleri ilave etmek lazım.

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yazılıma değinmeyelim, konumuz yazılım değil çünkü.

Peugeot, Citroen gibi markalar bana uzak olduğu için turbo konusunda malumatım ne yazıkki yok.

Serdar'la sohbet ederkende, Turbocumla sohbet ederkende ve birçok kişinin tecrübelerini paylaşmasından en sorun çıkaran Hyundai ( 1.5 VGT ) ve Ford'un kullandığı turbolar. Turbocunun söylediği ; Allah bereket versin Ford ile Hyundai Turbolarından ekmek yiyiyoruz. Bunun üzerine 1.3 dizellerin turbosunu sordum '' Pek arıza yapmaz yapsada revizyon yaptırmıyorlar yenisi çok ucuz '' diye cevab verdi.

Akabininde sizin dediğiniz gibi Era, Getz, Matrix vb modellerde kullanılan aynı turboların en iyi şartlarda bile 400-500 bin km hizmet edemez, helede Türkiye'deki yakıt kalitesiyle...

Yani 2. el VGT 1.5 dizel alırken eğer turbonun akibeti bilinmiyorsa, garantisi bitmiş ise aracın ilk masraf olarak turboyu göze almak gerekir. Garantiden bu araçlara yeni turboda takılmıyor içindeki burc, paller ve mil değiştiriliyor. Eskiye oranla yeni takılan parçalar iyileştirilmiş ve daha dayanıklı.

1.6 115 hp i30 dizeldeki turbo mili daha etli ve daha sağlamdır, bu parçaları 1.5 VGT turbosuna takılabiliyor örneğin.

10. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Haklısınız evet turbocular çok kar yapıyorlar ciddi anlamda zaten son zamanlarda dediğiniz parça değişikliğine giriyor vatandaş yada hybrid uygulaması yapıyorlar fakat şunuda unutmamak gerekir Hyundai araçlar özellikle 100.000 kilometreden sonra ıslık sesi çıkarmaya kısaca ötmeye başlar ama her ötmede turbo bitmiş manasında değildir evet 400-500.000 kilometre revize yada bakımı yapılmadan gitmez fakat ben inanıyorum ki düzgün kullanımda 200-250.000 kilometre devirebiliriz kanımca ama ciddi anlamda söylemek gerekirsede Türkiye şartlarında bunu gerçekleştirmek zor gibi duruyor gerek kasap ustalar gerek yanlış kullanım gerek periyodik bakım sürelerine uymamak maksimum 150.000 anca gider.

Bu Sayfayı Paylaş