Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 1.4 Team ile 1.5 Team arasında kararsız kaldım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda alpozturk2002 tarafından 28 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Daha önce konu açmıştım ama kafam hala karışık. Yılda ortalama 10.000-15000 yaparım. Bayideki eleman bana 1.4 team i tavsiye etti. Ben 1.6 yı düşünüyorum dedim. Onun fiyatı 1.4 ten yüksek dedi. o parayı ona vereceğine 1.5 team al dedi. 1.4 mü 1.5 mu? Ne dersiniz. Kararsızlık kadar kötü bişey yok. 1.4 kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum
    Düzenleyen : alpozturk2002

2. Misafir

Misafir Guest

Üstad daha önce seni ikna edemediysek bundan sonra nasıl bir yol izleyip yardımcı olacağımızı söylersen daha faydalı oluruz....

3. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    1.4 yeterli olamaz mı acaba. çekişi çok mu kötü

4. Emre Ömür

Emre Ömür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abicim 1.4 de olsa performans güç max tork hepsi benzinde tabi 1.6 daha güçlü ama senın soruna 1.4 team diyorum bizde de aynısından var araba fena

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yılda iyi km yapıyorum, az masraflı araba istiyorum diyorsanız Era 1.4 cc.
    Performans istiyorum, az km yapıyorum yakıt problem değil diyorsanız Era 1.6 cc.
    Yılda hatrı sayılır km yapıyorum, performansa istiyorum diyorsanız Era 1.5 cc Dizel.

Sanırım kısa ve öz olarak başka bir yol gösterilemezdi...

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben 1.6 benzinziyim..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    1.4 select ağır basıyo şu an. şimdi beni döveceksiniz artık karar ver diye:)

8. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle her bir araçla deneme sürüşü yapın. Dizel için yılda 10.000-15.000 km yapacaksanız bunu daha arka plana bırakın. Bu durumda 1.6 benzinli seçeneği 1.4 ten daha ön plana çıkacak.
    Ya da Hyundai nin fiyat politikası nedeniyle 2. elinde 7.000-8.000 ytl zarar etmek istemezseniz piyasadan 2.el temiz, garanti kapsamında bir era yı hem style donanımda hemde LPG si hazır durumda. Team Era ya vereceğiniz paraya rahatlıkla bulabilirsiniz...

9. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum şirket sahibi seni talebin az olduğu 1.4 e yönlendiriyor anladığım kadarıyla.1.5 dizel alacağım dersen saygı duyarım.Ama 1.4 den uzak dur 1.6 dan şaşmaderim.İleride elinden çıkartırken çok ama çok zorlanırsın.......SELAMLAR.......

Raven in2. tavsiyelerinide kulak arkası etme.Gayet mantıklı.Şimdi araç alsam tamda onun söylediği gibi yaparımm....RAVEN sanada SELAMLAR..........
    Düzenleyen : alp35

10. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum bence 1.5 al..düşünme..ben de 1.4 aldım hatta beni 1.4'e yönlendirdiler ama şu an o kadar pişmanım ki....1.4 ile 1.5 arasında çekiş ve performans olarak az değil, dağlar kadar fark var desem yalan olmaz...

hem performans hem yakıt tasarrufu için kesinlikle 1.5 al..ve pişmanlık duyma.. illa benzinli alacam diyorsan 1.4 değil 1.6 al...
    ben 1.4 almakla en büyük hatamı yaptım bari sen yapma 1.5 dizelini al....süper çekiş artı süper tasarruf görürsün

Düzenleyen : hyundai_engine

11. Misafir

Misafir Guest

Selamlar Alp35, valla geçen sene tamda bu zamanlardı. Şimdiyi görebilseydim kesinlikle 2.el garantisi devam eden style versiyon bir era alırdım. Ya da ödediğim 28.300 ytl ye şimdi 2006 model düşük km de ne Toyotalar Focuslar alıcı bulamıyor yahu onlardan birine yazılırdım kesin... Şimdi Team Era abs siz aracım ne kadar eder sormaya korkuyorum. Bilsem 1 yıl daha beklerdim valla.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Kaçınılmaz olan malum durumdan şimdi zevk almaya bakıyorum. Anlarsın.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Düzenleyen : raven

12. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bak keyfine kardeşim.Yapacak birşey yok.Sen o aracı o fiyata sana satanları bana yolla.İcabına bakarız.En azından abs yi vermelilerdi sana.Zevk alma konusunu anlıyorum merak etmehttp://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttp://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifSELAMLAR................
    Düzenleyen : alp35

13. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    antalya için 1.4 yeterli hatta 1.500 fazla verip lpg li alabilirsin. bak önce bu seçenek yoktu herhalde şimdi 5 yıl garanti devam ediyor
    ..lpl li taş çatlasın 150-160 yakarsın antalya da ılıman iklim kışın çünkü

ama şunu kesin söyleyebilirim. yokuş yukarı giderken 1.4 e kesin bölünmüş yol lazım. önü açık olmalı. 3. vites 3500-4000 devir 70-80 le çok güzel tırmanırsın ama tek şeritte dik yokuşta kamyon arkasına takılırsan sollasan bile toparlanıp hızlanması biraz düzlüğe çıkana kadar zor.
    Düzenleyen : mdx78

14. ersinb

ersinb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    canım kardeşim

bende 1,4 era select var. performans olarak gayet iyi. ancak arkadaşların dediği gibi rampaya hızlı girmen gerek. aksi takdirde rampada 2. vites e kadar düşüyorsun. yanılmıyorsam 1,6 ila 1,4 arasında yakıt olarak çok büyük bir fark yok. vergileride aynı. sadece 1fiyat olarak 1-2 ytl fark var sanırım. ben bir 1,4 era kullanıcısı olarak 1,6 almanı tavsiye ederim.. hatta ben bile düşünüyorum. 1,4 verip, 1,6 almayı

saygılar

15. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu 1.4 e demek ki yazılmamak lazım.. umarım kullanan arkadaslar da ellerinden cıkarıp 1.6 ya gecebilirler.. cunku duz de iyi giden arac rampaya geldiğinde ya da sollama anında sana sıkıntı verirse arabayı alıp yere calasın gelir o anda..
    ona gore davran.. 1,4 değil de az yol yapacaksan 1.6 guzel olur.. en azından gaza dondum mu kaldırırsın arabanın burnunu havaya..
    1,5 dizellerde de bu durum aynı, atak ve boğulması yok ama işte ne bilem tek dezavantajı yıllık bakımında biraz daha pahalı oluyor benzinlilere gore..
    ama temiz kullanırsan dizel motorun ömrü seninle bile yarışabilir..
    :)
    Düzenleyen : semerkaw

16. okanbakan

okanbakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 1.4 team var ve bazı arkadaşlar rampalarda 2. vitese kadar
    düşersin diyo eger hızlı girmezsen rampaya ??? ya benim araba 1.4
    değil heralde anlayamıyorum hiç zorlanmadan 4. viteste çıkıyo eger gaza
    yüklenirsem 5 bile oluyoo . 1.4 ile 1.6 arasında vergide fark yok ama
    alırken o 1000 ytl lik fark az değil.1000 ytl lik fark ile en az 350
    litre benzin alırsın .kararsız kalma al birini işteee

17. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence 1,5 al

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    1.5 al rahatına baaakkk

19. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Teşekkürler arkadaşlar bana zaman ayırdığınız için

20. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kesinlikle 1.4 alınmaz...
    1133 kg boş ağırlığı ile hantal kalacağı belli...
    illaki benzinli ise 1.6 Select,
    performans+ekonomi içinse dizel 1.5 Select...

Bu Sayfayı Paylaş