Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

eps'li direksiyonu çevirirken gelen ses

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 4 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar era'mın direksiyonunu araç dururken sağa sola çevirirken vııııj vııııj şeklinde ses geliyor elimlede hissediyorumbu normalmi yoksa acaba havalar soğudu direksiyonda soğuk diyemi oluyor servise soracağım birde çukurlara filan girdiğimde direksiyondan da hissettiğim aracın içerisinden gelen tıkırtılar var sanki direksiyon mili denilen demirde boşluk varmış gibi tıkır tıkır ses geliyor

2. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Direksiyon çevrildiği zaman direksiyon kutusu içindeki basınç değişimi nedeniyle ses olması olağandır. Ancak bu sesin normalden fazla olması dikkate alınması gereken bir konudur. Araç durur vaziyette iken direksiyonu çevirirseniz ses daha net duyulur. Çünkü bu esnada ortamda yol vs. sesler yoktur. En doğrusu gerekli olmadıkça araç durur vaziyette iken direksiyonun çevrilmemesidir. Çünkü araç durur vaziyette iken teker sürtünme miktarları arttığı için doğrudan direksiyon kutusuna uygulanan zorlama da artış göstermektedir.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    dururken normalde öylesine çevirmem ama park ederken sonuçta manevra yapıyorsun o sırada duyduğum sesten bahsediyorum teşekkür ederim

4. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Evet anlıyorum. Benim aracımın direksiyonu da dururken çevirince hafif miktarda bir ses yapıyor. Ancak bunu buradan ne ben ne de siz tarif edebilirsiniz. En doğrusu bu konuda tecrübeli ve size yakın birinden yardım almanızdır.

5. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    benimde durduğum yerde direksiyonu çevirdiğimde ses yapıyordu gittikçe arttı ses ve artık arızalı bi aps m var yolda giderken bazen direksiyon taş gibi sertleşiyor kontağı kapatıp açıyorum hemen o zaman düzeliyor

6. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Era'ların EPS direksiyon sistemi sorunlu zaten o duyduğunuz ses elektrik motorunun sesidir.Yaşadığınız sorunla ilgili hemen yetkili bir servise uğramanızı tavsiye ederim daha önce direksiyonun kitlenmesiyle kaza atlatanlar olduğunu duymuştum ki Hyundai bu sorunu EPS sistemini terkedip tekrar HİDROLİK sisteme geçerek çare bulabilmiştir.

7. cappy_kokteyl

cappy_kokteyl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu eps midir nedr direksiyonum kitlendi kaza yaptım ve su anda hidrolik yok gibi arabada servis garantiden değiştiriyomus ama ne kadar doğru bilmiyorum benim arabam 2006 model ve garantisi varmı yok mu bilmiyorum ama mahkemeye vericem.
    <div align="left">

8. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bugun aracımdanda bır ses geldı sonra kontak kapattım.dıreksıyonu kılıtlemek huyumdur. elektırık olmadıgı halde dıreksıyon 1 tur araba calısır gıbı tekerı dondurdu.sonra anıden sertlestı ve dıreksıyon kılıtlendı . eskıden tur atmadan dırek kılıtlenıyordu.bu bır sorunun baslangıcımıdır acaba.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Bildigim Bu Direksiyonlar Elektrik Destekli Oluyor Yani Full Elektrikli Olmuyor Diye Biliyorum Eger Bu Şekildeyse EPS Bozuk Bile Olsa Hakimiyet Saglanamanız Lazım...Aynı Şekilde Fren Sistemi Gibi Kontagı Kapattınız Fren Şişti Basmıyor Diye Düşünmeyin Basıyor Fakat Güç Uygulanamanız Lazım..
    Direksiyon Full Elektrikli Mekanik Bir Sistem Yoksa Çok Tehlikeli Bir Durum Sadece Hyundai İçin Degil Tüm Markalar İçin

10. cappy_kokteyl

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle bole değil hakimiyet sağlanamıyor direksiyon taş gibi oldu daha sonra öndeki raca vurdum ve bu olay viraj da olsa ölebilirdim .

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben 1 Ay EPS Sİ Bozuk C1 Kullandım..Onun Direksiyonu Dönüyordu..Sadece Eski Kara Düzen Gibi Agırdı Öyle Kitlenme Falan Yoktu..

12. cappy_kokteyl

Alınan Beğeniler:
    0
    elektronk sonucta farklı etkileri var her zman aynı etkiyi göstermezki bazen kitlenir bazenaraba çalısmaz bin tane ama hepsi aynu kefeye çıkar

13. mavser

mavser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım aynı tıkırtılar benim eradada oldu eps bendede var servise getirdim direksiyon kutusundaki boşluk nedeni ile yapıyordu tıkırtıyı 6 ay geçti daha tıkırtı gelmedi benim araç 2009 daha henüz herhangi bir eps arıazası olmadı

14. fbbmurat

fbbmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

15. nahres

nahres Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı ses benim erabamda da var servise sordum normal dedi ...

16. Balıklıgöl

Balıklıgöl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İsmail kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende de accent era var sadece sola dönüş yaparken sanki sert bir lastik iki demir arasında sıkışıp diş sızlatan sesi çıkarıyor kııyjt diye amörtisör üst takozumu acaba yardımcı olursanız sevinirim tşk.

17. Balıklıgöl

Balıklıgöl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İsmail kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende de accent era var sadece sola dönüş yaparken sanki sert bir lastik iki demir arasında sıkışıp diş sızlatan sesi çıkarıyor kııyjt diye amörtisör üst takozumu acaba yardımcı olursanız sevinirim tşk.

h.levent5341 bunu beğendi.
  18. h.levent5341

h.levent5341 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    HÜSEYİN LEVENT
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bendede aynı sorun var seyir halindeyken bir anda gıcırdama sesi duydum zaten ön sağ tekerlekte 40-80 km hız yapınca titreme yapıyordu işimden dolayı vakit bulup ustaya götüremedim yaklasık 2 hafta sonra bu gıcırdama sesi geldi...rot değişimi olabilir demiştit titreme için 250tl'ye ön sağ aks aldım hala aracda duruyor..vakit bulamadığım için ona baktıramadım (hyundai getz 2008 1.5 dizel)bazı form sitelerine baktım gerekli olmadıkca arabanızı kullanmayın yazıyor yolda kalabilir direksiyon kitlenebilir diye uyarı yaptılar gıcırdama sağ sola çevirinde direksiyonda titreşim var ve sağ ön tekerlekten gıcırdama daha net bir şekilde duyuluyor inşallah fazla bir masrafla karşılaşmam...izmitte önerebileceğiniz usta varmı..?''birde getzlerde dış cam sıyırıcı fitiller kurumuş ufalanıyor 2008 modellerin hepsinde var dediler acaba çıkma bulabilir miyim..?''bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...hayırlı sabahlar RABBİM MUBAREK KADİR gününüzü mubarek kıllsın insallah....

Bu Sayfayı Paylaş