Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EPS elektikli direksiyon çok ağır

'Getz Forum - Club' forumunda tahsins tarafından 2 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 100.000 kilometrede 2007 crdi hy klm getz..

daha önce çok arabalar kullandım. hatta kamyon bile kullandım. hiçbirinin direksiyonu bu kadar ağır değildi. fiat kullandım, albea palio 100.000 kilometrede palio da bir direksiyon var sanki direksiyon boşa dönüyor mübarek. okadar hafif.

30.000 kilometredir sadece şehiriçi kullandığım getzimde EPS denilen lanet bir direksiyon sistemi var. yani elektrikli direksyon sistemi. direksiyon inanılmaz ağır. yani hangi akla hizmet yapılmış anlayamadım.(yakıt tasarrufu için biliyorum ama..) neyse servise gösterdim. servis normal diyor. deli edecekler beni. sanki çok yumuşak bir direksiyonmuş gibi hızlandıkça iyice sertleşiyor, hatta geçen 70-80 km hızla giderken sert bir viraja girdim ve ne oldu ? direksiyon elimden kaçtı ve arac dengesini kaybediyordu. az kalsın kaza yapıyordum. nasıl kurtardım bir ben bir allah biliyor.

ben bir yerde bu lanet direksiyonun yumuşatılabildiğini duydum. varsa bilen duyan allah rızası için lütfen yazsın.

forumu aradım taradım. EPS direksiyonu yumuşatmak ile ilgili birşey bulamadım. lütfen arkadaşlar bilen varsa yazsın. devamlı şehiriçi kullandığım için body buildingci lere döndü kol kaslarım :)

ha birde söylemeyi unuttum benim arabanın üstünde herzaman 300-350 kilo kadar yük var.

Düzenleyen : tahsins

2. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    kardeş eps denilen sistem bizim servo-hidrolik sistemlerden hafif olmalı bende era var getz lerden biraz ağır çalışıyor ama uzun yolda özellikle virajlarda hakimiyet mükemmel muhtemelen sizin eps sistemi arıza yapmıştır yoksa eps li corsalar getzler serçe parmakla dönüyor

3. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Servise gidin buyuk ihtimalle ücretsiz değişim yapacaklar. En azından ısrarcı olun, çünkü bu sorunla karşılaşan oldukça fazla.

4. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok hocam ilk günden beri böyle bu. hatta servis accentlerde elektrikli direksiyondan çok şikayet olduğu bu yüzden hidroliğe geçildiği söylendi bana. bende o anda başka bir getze baktım oda aynı benimki gibi çok ağırdı. yani elektikli kullanıyosan abanacan direksiyona diyor adamlar. bu modeller böyle deniyor.
    yanlız serviste bir usta bana bunlarında yumuşaklık ayarı var dedi. hatta yumuşatacaktı ama. sonra kaza yaparsın diyip vazgeçti. deli oldum valla. değil parmak tek elinle dahi tam tur çevrilmiyor lanet.
    satacam en sonunda sırf bu ağırlık yüzünden. başka herşeyinden memnunum yoksa bu arabanın..

5. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sizin bundan önceki araç neydi? Yoksa ilkmi?

6. getz 1.5 crdi

getz 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende dizel getz var direksiyon resmen yok gibi 2010 symbol kullandım sert geldi sizinkinde bir sorun var belli
    lastik havalarını kontrol edin birde 300-350 kg yükün ağırlığı öne değil arkaya daha çok biner yani etkilenmez

7. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    valla bende getz kullanıyorum ama cok memnunum dıreksıyondan, senınkınde arıza vardırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Düzenleyen : onur-d

8. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1 cisi bildigim kadarıyla getzlerin hiç birinde EPS yani elektirik destekli direksiyon kullanılmadı sadece 2006-2007 eralarda kullanıldı ondada cok arıza cıktıgından ondan sonraki serilerin hepsi hidrolige döndü ve EPS li olan eraları bile geri çagırarak veya arıza yapmış olarak gelenlerin hepsinide hidrolige cevirdi yapmanız gereken hidrolik yag seviyesine bakın eyer kaçırıyorsa dreksiyon sertleşir ondanda sonuc alamazsanız servise gittiginizde ısrarcı olun ve başka bi getz ile test sürüşüne cıkın varsayalımki dreksiyonunun EPS li o zaman servoya ve elektirik motoruna bakılıcam ama bildigim kadarıyla yine söylüyorum Getz lerrde EPS destekli direksiyon yok

9. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Ben 2007 model getz kullandım onda vardı. Hatta arıza yapmıştı garantiden değişti EPS sistemi.

10. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben yok diye biliyordum aklımda öyle kalmış cunki demekki yanlış biliyormuşum herhalde https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

11. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben daha önce 15.000 kilometre kadar albea kullandım. uzun süreli başka araç kullanmadım. 1.4 benzinli albea 2009 modeldi. hidrolik direksiyonu kuş gibiydi. fakat araç 190 bile vursa direksiyonda en ufak bir sorun olmazdı. yani yumuşak olduğu için sorun olmazdı. başkada uzun süreli araç kullanmadım.

12. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    keşke olmasa hocam. bende bazen diyorum keşke olmasada hidroliği değiştirsem falan diyorum ama. maalesef araç ilk çalışmada ışıkta yanıyor panelde. orda bile pis pis eps ışığı bana sırıtıyor sağ tarafta. yetkili servis kaderin bu diyor. kala kaldım ortada. mecbur abanacağız artık direksiyona. servise çok kez yalvardım. sonuç alamadım.
    servisin dediği sedan araçlarda eps ağır olduğu için tutulmamış. bu yüzden accentte artık hidrolik sistem kullanıyormuş. ama getzde çok fazla şikayet gelmediğinden EPS devam ediyormuş.
    belkide yükümden dolayı ağırlaşıyor direksiyon. arka koltukta 200 kilo bende 100 kiloyum. ondan ağırlaşıyor sanırım. ama bir çözümü olmalı. neyse

13. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    servisin kaderin bu demesi beni şaşırtıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gifadı üstünde yani servis arızaya bakıp gidermesi gerekir benim dreksiyonumda EPS li tıkır tıkır işliyor bi arıza bile cıkarmadı servis afedersinizde piraz palavracıymış sedan araclarda tutulmamış demiyorlarda hiç EPS arızasından cok şikayet eden var o yuzden kaldırıldıdiye ama bahanesitutulmamışmış bide yuksuz deneyin eyer direksiyonunuz hala sertse yukle alakalı degil gerçi yükle alakalıda olamaz ya neyse varsa ilinizde başka servis onlarada götürün bi gösterin yani onlardanda bi fikir edinin
    Düzenleyen : Serkan Örnek

14. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bizim burda kocaelinde birtek fertan var yetkili. başka en yakın servis adapazarında oda ferhat sanırım. bizim servisle kardeş ikiside. gebze olabilir belki.

yüksüz de denedim yumuşama çok az var, ama genede albeanın hidrolik direksiyonu yanında çok çok ağır.

servisin dediği "olm sen bu arabayı böyle aldın, ne b.k yemeye şimdi şikayet ediyorsun" gibi birşey. "hem hidrolik olsa aracın çok yakacak" diyorlar. lan zaten 6.2 litre mazot yakıyor araba. daha ne yakacak.

kendi açılarından haklılar da.

aracı babam 0 aldı bunlardan. babam direksiyon sertmiş, vites geçmiyormuş, firen titremişmiş, şuymuş bu hayatta bakmaz. odun gibi sürer arabayı. 70.000 de bana verdi arabayı. ben hayatta bu arabayı bu direksiyonla almazdım. babam bir hata yapıp almış işte.

dedim ya serviste bakıma gelen başka bir 2007 dizel getz vardı. onunda direksiyonu aynı benimki gibi sert. adamlarda haliyle bu araç böyle, sizde bile bile böyle aldınız. şimdi şikayet edemezsiniz diyorlar. onlarda kendi açılarından haklı.

bilmiyorum bu direksiyonda bir aracı alacak arkadaşlar şehiriçi kullanacaklarsa tekrar düşünsünler. çok pişman olabilirler bence.

15. getz 1.5 crdi

Alınan Beğeniler:
    0
    sadece dizel versiyonlarında var diye biliyorum kontağı çevirince lambası yanıyor zaten https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    2007 gezt var ben de alısamadım yavaşken ağır çif elle çeviriyorum hızlıyken tek parmak 2006 pailo vardı daha iyidi..

17. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    EPS benim gezt de var. maleseft..

18. firari83

firari83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    srvisin sedanlar ağır olduğu için tutulmadı accente kaldırdılar getz de devam ediyor demesi kadar saçma bişey olamaz... get daha ağır bildiğim kadarıyla....
    ayrıca o direksiyonu oraya taktıysan çözümünü de üretecen.

bu arada ben de eps yeni geçtim...
    evet biraz sert ama bence böyle daha iyi...
    yolu hissettiriyor. ben beğendim... (i30 cw mode)

19. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i30 u bilemem ama bizimki hakikaten anormal ağır. sanki diyeceğim eps sadece yazıdan ibaret. eski kara sistem direksiyon kutusu var arabada. ama geceleri duruken direksiyonu çevirince farların ışığı dahi kısılıyor. yani direksiyonu çevirince elektrikli birşeyler aküden anormal enerji çekiyor. yani eps kesin var. bilemiyorum gösterdiğim herkes bunun normal olduğunu söylüyor. ilk defa kullananlara normal demekte.

ama fiat yada hidrolik sistem kullananlar hayatta bu direksiyona hafif diyemez arkadaşlar. ki yukarıda bir arkadaşımızda demiş fiat dan sonra bu direksiyon aşırı ağır diye.

bende bizim arabaya ilk bindim ilk dediğim şey "baba bu arabanın direksiyonunda bir problem var" olmuştu. oda ilk günden beri öyle. hem daha iyi sert olması kaza yapmazsın gibi servise benzer saçma sapan birşey söyledi.

neyse arkadaşlar yapacak birşey yok. abanacağız kollara. neymiş daha iyimiş sert direksiyon. yok ferraride bile çok ağır direksiyon varmış. böyle söylemlere alışacağız. yav 88 beygir araba banane ferrariden. ben şehiriçi rahat kullanmak istiyorum hocam bu arabayı. hem kaza yapacak olsam albea da 30 kere kaza yapardım. o kuş gibi direksiyon 190 vurunca bile hiçbir sorun olmuyordu. olmadı bence hyundai bu işte çok fena çuvallamış. direksiyon yumuşaklığı herzaman kullanıcının önüne bir seçenk olarak sunulmalıydı. sen bunu bilerek aldın bu senin kaderin denilmemeliydi.

accentlerde elektrikli direksiyonun tutulmamasının asıl sebebi problem yaratmasındna çok EPS nin ağırlığı. accent alan adam büyük ihtimal albea dan gelmiştir. kesinlikle bu öküz arabası gibi EPS direksiyona alışamaz. benim gibi. getz e binen adamda pek umursamıyor demekki direksiyon ağırlığınıki getzde elektrikli direksiyon devam ediyor.

20. getz 1.5 crdi

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok şaşkınım yaa bende eps direksiyon nekadar güzel diyordum.Ama benim getzin direksiyonu çok yumuşak :)

Bu Sayfayı Paylaş