Benzinde bilmem . Opetten aldığım LPG hakkını veriyor. Aygaz bu işi yapıyor. Aracın gittiği km artıp , perfonmans olması gerekene getiriyor. Geçen 8.2 litre değer yakaladım . Benzinle karma olduğunu hesaba katıp 8.7 litre lpg yakıyor şehir içinde araç .
Ben Opetten kesinlikle benzin ya da lpg almayı tercih etmiyorum, Opetin her istasyonunda pompacı dayılarla bir münakaşa, bir sıkıntı yaşıyoruz. İstasyonları bakımlı değil, yakıtı o oadar iyi değil benzinde, üstüne lpgyi taktırdığım bayii kesinlikle opetten alma diyor, katkılı ve yağlıymış. Benzini Shellden alıyorum çünkü oktanı en yüksek o oluyor, lpgyi ise genelde en ucuz nerdeyse oradan alırım, alırken bütan propan saatine bakarım. İstanbulda 2-3 lira daha ucuza Türkiye Petrollerinden alıyorum hem ucuz, hem menzili gayet iyi. Bir depoyla rahat 550-600 km yapabiliyorum. Haricinde bütün çalışanları genç, hepsiyle iyi anlaşabiliyoruz. Geçen maalesef ki Opetten almak zorunda kaldım, yaşlı bir pompacı dayı ilk önce plakamı yanlış girdi uyardım, bana bişey olmaz yav çoh biliyonuz bu seferlikte böyle al dedi Evime yakın 2 istasyonu var ikisine de farklı zamanlarda hava basmaya gitmiştim iki istasyonunda hava makinesinin kablosu patlak, üşenmedim arayıp şikayet ettim. Sonuç, biz kontrol ettik sorun yok demişler, gittim baktım hortumlar hala patlak Üstüne defalarca japon yapıştırıcısıyla yamalamaya çalışıp bulabilecekleri en dandik ağzı takmışlar. Bu nedenlerle Opet bugün %80 etanollü benzin satsın benim de o benzini kullanacak aracım olsun yine asla gitmem.
Opetten ne zaman benzin alsam araba çekişten düşüyor. Resmen ben gitmem diyiyor. Benzin olarak BP ve Shell tercih ediyorum. Lpg ise nerede ucuz ise oradayım. Shell LPG iyi güzel ama pahalı.
5 sene LPG li araca bindim. Total ve ipragaz harici verim almadım. Opet 100 oktan ile LPG ye veda ettim. Şimdi 1.3 Tce megane ve 1.5 dci cliom var. Dizele total excellium benzinli aracıma BP ultimate alıyorum. BP tr den çekiliyormuş. Onada total benzin devam edeceğim
Shell en iyisi çıkar. Fakat şöyle ki ucuz istasyon ile pahalı istasyon arasındaki fark çalışan sayısı, tuvalet temizliği ve eğer yapılmamış ise LPG filtrelerinin bakımı. LPG için konuşuyorum. Yakıtta ahım şahım bir fark göremiyorum. Daha yeni 2 kez 23 liralık gazı 26 liraya shellden aldım. Performans da beklediğim gibi bir fark olmadı. Yine ortalama bir tüketim oldu.
Sen şehir değiştir en iyisi . Konyadaki opetler bakımlı temiz . Bir zamanlar en ucuz yerden alıyordum ki araçtaki perfonmans düşüklüğünü opetten aldığım yakıtla çözünceye kadar.
Karadeniz hattı, Ege Hattı ve iç anadolu hattı boyunca farklı opetler denedim ama yok yani. Özellikle yaşlı dayı çalıştırma huylarına gerçekten hem sinir oluyorum hem hak veriyorum ama bunlar resmen seçmece davranmış gibiler. Bir acayip hareketler, tavırlar..
Sana hep dayılar denk geliyor. Özellikle gönlüm gözüm açılsın diye gitmek istediğim opetler var ama ızak kalıyor
Türkiye Petrolleri kullanıyorum. %4 indirim kampanyamız var. Şükür sıkıntı yaşamadım hiç. Opetten birkaç kez lpg aldım aracım lpg'li iken Petrol Ofisi kadar gitmedi hiç. Hatta memlekette en çok tutulan ama büyük markalardan olmayan bir gaz markası bile opetten daha çok gidiyordu.
Merhaba hocam, Benim calıstıgım kurumsal firmada Petrol Ofisi ile anlasmalı. %5 olan indirimimiz son 1-2 yılda %1 ' e indirildi yakıt fiyatlarından dolayı. %4 indirimi kendi şirketiniz bünyesindeki indirimdenmi alıyorsunzu yoksa başka birşey mi ?
Yaşadığım şehirde petrol %2 indirim kartı vermişti eşimin çalıltığı kuruma. Geçen güncelleme yaptılar %4'e çıkardılar.Yeni kartı aldım bu yerel bazda sadece o istasyona özel ama Türkiye genelinde kamu-sen anlaşma yapmış %4 indirim olarak. Plaka tanıma sistemi ile sendikanın indirimini kullanıyorum iki aracımdada. Misafirim falan olursa yada arkadaşlarım denk gelirse onlara kartla alıyorum.
istanbul ankara istikameti tam çıkışta bir opet vardi sanirim jandarma vakfi gibi...hanima bir corsa aldik gelirken oradan depoyu doldurdum, boludan sonra Ankara girişinde araba tamamen bozulmuştu, ne koydularsa çok sıkıntı olmuştu, o haliyle tamirciye satmistim
Evet yükselttiler. Hatta istasyonun sahibinib kardeşi eşimin kurumunda haber salmış yeni 4'lük kartlar geldi diye. Gidip aldık. Eski kartı da almadılar.
Lpg'yi yıllarca Lukoil'den aldım. Bütün lpg markalarını denemiş biri olarak, gayet memnundum. Hem 50, 70 kuruş veya 1 lira daha ucuza veriyordu. Zaten, Rusya'nın ikinci büyük gaz şirketi. Benzini çoğunlukla petrol ofisi ama arada shell'den de alıyorum.