Arkadaşlar aracın el freni uyarı ışığı, el frenini indirdikten sonra yolda giderken de yanmaya devam ediyor. Fren hidrolik yağına da baktım yağ eksik değil. Sizce sebebi nedir? Birde aracın arka tarafından giderken lambur lumbur sesler geliyor bununla bir bağlantısı olabilir mi?
Balatalarınız bitmiş olabilir, en yakın süre de servise götürmeniz de fayda var. Fren sisteminin şakası olmaz
fren hidrolik seviyesinde azalma yoksa el freni müşürü arızalı olabilir (el fren kolunun yanında bulunan elektrik anahtarı)
Arkadaslar, bahse konu olan '98 model bir aracta sizce balatalarla alakali bir sensor olma ihtimali var midir? Ben arastirmadim ama olamayacagini dusunuyorum.
Balata sensörü değilde,fren hidrolik yağı haznesinde algılayıcı var,balata bittikce yağ seviyeside azalır ve bu algılayıcı yağın azaldığını görerek ışık yakar.
98 Accent te AS yoksa Balata değil. Fren hidroliği , değil ise , El freni Müşürü (El freninin altında yada yanında) sıkışmış. Vites konsolunu söküp el freninin müşürün durumunu kontrol etmek gerek.