Öncelikle lastiği alıp, kullanmadım ama denk geldi, baya ekonmik bir lastik olduğunu düşünüyorum. Biraz araştırma yapınca Petlas (AKO) firmasına ait bir marka olduğunu görünce sizinle paylaşmak istedim. İki deseni beğendim, yazlık olanı blaster (195.55.16 için nette 160liraya mevcut), kışlık olanı ise maxxgrip (bunun fiyatına bakmadım). Milestone Blaster Milestone Maxxgrip
Ağabey , bu tarz lastikler ilk alındıklarından bir süre sonra erken sertleşme yapar diye biliyorum. Ama tabi ki maliyet değeri göz önünde bulundurulduğunda aracının limitlerini zorlamayanlar için ideal... Birde etiket değerlerine göz atın derim. Etiket değerleri yakıt, ıslak zemin performans ve özellikler ses seviyesi konusunda az çok size fikir verecektir.
AKO ortaklığı ile Dunlop-Falken grubu da üretiliyor... ben Dunlop tercih ettim... küçük ve orta segment araçlar için üretilmiş Dunlop Touring R1 modelini aldım... Islak zemin frenlemede çok başarılı buldum... yaklaşık 2000 km oldu kullanıyorum... Kuru zeminde de yeterince yumuşak... Lastik standart kullanıcılar için üretilmiş... Telleri tek parça yapılmış... Su boşaltma kanalları derin ve geniş... 3 ay öncesinde üretilmiş... Şimdilik memnunum... Daha önce de Dunlop Yüksek Performans lastiği kullanmıştım... Senin getz için de Dunlop uygun olacaktır... Etiket değerlerine de bak... Sadece hız sınıfında T görünüyor... 190 km/h hıza kadar... Bilgin olsun...
Getz'in lastikleri yeni, Lassa Greenways, aracı satıp blue'ya geçmek istediğim için bakmıştım, uygun fiyata görünce paylaşayım dedim.
bir arkadaşım kullanıyor ve hiç memnun değil sertliği yol tutuşu fren mesafesi kötü diyor ve bu arkadaşım oto tamircisi öneri olarak falkeni şiddetle tavsiye ederim daha önceki aracımda kullandım daha ekonomik olsun diyenler için daha önceki konularda belirtmiştim 3 ay önce lastikçimin ısrarı ile keter aldım 5 bin yaptım şuana kadar çok memnunum inanılmaz rahatladı aracım tanesini 150 liraya aldım ebatıda değiştirdim 205/55/16 yaptım