Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Egzoz kelimesinin yazılışı

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda petkimli tarafından 1 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. petkimli

petkimli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    a
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba arkadaşlar;

Tamircilerin önünden geçerken; egzoz, egsost, eksoz, egzos, egsoz, eksos, ekzost, egzost, egsos gibi yazılan levhaları bir çoğunuzun dikkatini çekmiştir. Her geçmemde bunun doğrusu nedir diye düşünmeden edemezdim. İmla kılavuzundan kontrol ettim Doğrusu EGZOZ...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Türkçeolmadığı ve ingilizceden dilimize geçtiğiiçin çok önemli değil. İsteyen itediği şekilde yazabilir.

3. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    bizim ilçedeki egzozcular baya kültürlüymüş .hepsinin tabelarında egzoz doğru yazılmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arabalarda kullandığımız bir çok kelime Fransızca kökenli. Vites (hız), debriyaj (kavramayı bırakma), direksiyon (yön), fren, depo, marş hatta şöfor kelimesi de Fransızca. Egzos da. Acaba Türkiye'ye ilk gelen teknoloji Fransız olduğundan mı eskiden uluslar arası dil Franzıca olduğundan mı? Araştırmak lazım.

Haydi bu kelimelerin kökenini biliyoruz pekiyi forumda sık sık kullanılan "gelices, araba alıcas, amortisör ses yapıyo" yapılarının kökeni ne? Benim en çok sinir olduğum artık gerçek Türkçe'yi unutmamız; tüm gençlik neredeyse bu şekilde yazışıyor :(

Düzenleyen : koyay

Bu Sayfayı Paylaş