Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Düzenli Uzun Yol Için I10 Uygun Mudur?

'İ10 Forum - Club' forumunda medre tarafından 18 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. medre

medre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Erdem Ergin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar herkese merhaba,

Günlük 100 km gidiş 100 km geliş olmak üzere toplamda 200 km Aydın - İzmir otobanında gidip geleceğim. Aydın'da yaşayıp İzmir'deki iş yerime gidip gelmeyi düşünüyorum. Piyasadaki araçları araştırınca i10 yakıt tüketimi ve diğer tüm özellikleri ile bayağı dikkatimi çekti. Aylık en az 4500 km yol yapacağımı düşünürsek yakıt konusu benim için çok çok önemli. Bu sebeple i10 şu anda en büyük aday. 30 bin km, 2013 model ve lpgli bir araç buldum. Bu konuda sizin fikriniz nedir? Sonuçta sehir içi kullanım için üretilmiş bir araç. Sizce her gün 200 km uzun yolu kaldırır mı? Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, tukerim olarak 90 la gidebilirseniz uygun ama uzun yolda daha fazla hiz yaparsaniz yakittan ziyade yuksek devir sizi yoracaktir. Bu tip yollar icin 6 vites dizel tercihi biraz daha dogru. i20 bakin bence.

medre ve Köksal bunu beğendi.
  3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    uzun yol olduğundan izmir aydın arasınıda iyi bildiğimden , açıkcası sabırla yüksek suratlere çıkmadan o yolu bitirebilicekseniz kesinlikle 1.0 lpg derim

ama kişisel tavsiyem 6 ileri 1.4 crdi tarzı araçlar :)

medre bunu beğendi.
  4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Arkadaşlara katılıyorum, hız sabitleme olan 6 ileri dizel bir i20 tam size göre. 1.2 benzinli sandero kullandım 90 km de 3000 devire geliyor ki hiç ekonomik olmaz.

medre bunu beğendi.
  5. lKamikaze

lKamikaze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    222
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hyundai i10 kullanıcısı olarak eleştiricem.
    1# Bagaj hacminin kibrit kutusu büyüklüğünde olması çekirdek bir aileye yetmeyecektir. (1 büyük bavul , birde el çantası ancak alıyor. )
    2# Sakin kullanım , virajlarda gazlamalar ve şehir içi trafiğinde fazlasıyla yeterli bir motoru var , fakat otoban kullanımı diye tabir edilen yüksek hızlı kullanımlarda keyif vermez. Ayrıca sürekli eğimli dağ yollarında yada agresif uzun yol kullanımların da ve hatta seri sollamalarda intihar sebebi olur.
    3# Özellikle aktif uzun yol kullanımı düşünen birisi olacağınız için koltuklar yüzünden arabadan nefret edersiniz. Aktif Koltuk kafalıkları yapalım derken ergonominin içine etmişler.
    Ensenize sürekli baskı yapıyorlar o yüzden ya yerinden çıkarmanız gerekiyor yada yatık vaziyette sürmek gerekiyor.
    (Benim gibi ralli pozisyonunda (dik) sürmeye alışkın sürücüler rahatsız olur.
    Ayrıca oturma pozisyonu berbat çok yukarıda kalıyor.
    Daha fazla aşağı inmesini kesinlikle isteyeceksiniz.
    Ben 1 seneyi aşkın süredir kullanıyorum hala bana en uygun oturma pozisyonunu bulamadım , kendi arabamda emanet gibiyim.
    Geriye kalan her konuda yeterli gelecektir.
    Benim önerime gelirsek uzun yol kullanımı için dizel tavsiye etmem , anlamsız çünkü.
    Gürültülü motor sesi , üst devirlerde yetersiz devir bandı vs.
    İkinci el temiz Honda Civic 1.6 i-vtec LPG ile kaymak olur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10kolik34 ve medre bunu beğendi.
  6. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    uzun yolda büyük motorlu araçlar ufak motorlu araçlardan daha ekonomik olabiliyor.

medre, Murat ve erenuzel41 bunu beğendi.
  7. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    ayda 4500 km yol yapacaksanız biraz da konforunuzu, bel rahatınızı düşünmeniz lazım bence. bu durum iş performansınızı bile etkileyebilir. daha oturaklı bir araç tavsiye ederim.

medre bunu beğendi.
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kısa aks mesafeli ufak bir otomobil şehirler arası otoban tarzı yollara tam manasıyla uygun değildir, eğer i10 alıp uzun süre uzun yolda kullanmayı planlıyorsanız tercihinizi değiştirmeniz mantıklı olacaktır,

i10 gibi ufak kısa aks mesafeli ufak tekerlekli ve hafif bir otomobil ile ortalama sürati 120km olan otoban gibi bir yolda yanınızdan geçen tırlar ve büyük araçlar yüzünden sıklıkla milimetrik direksiyon düzeltmesi yapmanız gerekir, kısa aks mesafeli otomobilde normaldede yüksek hızlarda düz yolda yanınızdan tır geçmese de daha sık milimetrik direksiyon düzeltmesi yapmanız gerekir bu sizi bir süre sonra direksiyon başında diken üzerinde gider hale getirir ve sizi çok yormaya başlar, şehir içine göre dizayn edilmiş otomobillerin oturuş pozisyonu yüksek biçimdedir bu ergonomi şehir içinde görüş mesafesini maksimuma çıkarsa da uzun yolda hafif yol pürüzlerinde ve virajlarda içerisindeki sürücü ve yolcuyu ekstradan sağa sola sallar bu da insanı yorar, ufak otomobillerin motor hacmi ve motor güçleri de azdır sol şeridi kullanmanız ve 65hp lik bir otomobil ile rampa yukarı yada düz yolda sollama yapmanız çok zor hale gelebilir, küçük otomobili sol şeritte gören diğer otomobillerden 1600cc ve 2000cc lik B,C ve D sınıfı olan otomobillerle otoban yada uzun şehirlerarası yolda baş edemezsiniz ve sürekli sağ şeritten gitmek zorunda kalırsınız, bu da size ekstra bir stres ve sıkıntı yaşatır, küçük otomobil diye tepenize çıkmaya kalkarlar yol vermeniz için çok fazla sıkıştırırlar, ufak olan lastik ebatları i10 gibi ufak bir otomobil ile uzun geniş virajlarda çok hızlı biçimde gaz kesmeden ve kafa sallamadan dönmenizi engeller, alt segment ucuz bir otomobilde farlar çok üstün meziyetli olmadığından yol aydınlatması olmayan uzun şehirler arası yolda yine sıkıntı yaşarsınız, kısa şanzıman oranları şehir içi akselerasyon ve düşük motor gücüne göre optimize edildiğinden bir 120-130km hıza ulaştığınızda gördüğünüz motor devri ve motor sesi çok yüksek olacaktır, haliyle yakıt tüketimi de buna paraleldir

i10 dayanıklılık ve mekanik güvenilirliği adına bunlara dayanabilir ancak sürücüsü hakkında aynı şeyleri söylemek zor, her 100km gidiş geliş sonrasında deyim yerindeyse dayak yemiş gibi hissettirebilir, bu biraz da sürücünün sıkıntıya dayanma gücüne bağlıdır. Onun haricinde şehir içi olarak bakarsak i10 şehir içinde bu dezavantajların hepsini avantaja çevirecek biçimde dar dönemeçlerden tam gaz geçebilecek ve 10 saniyede park edilebilecek bir altyapıya sahip.

Amacına uygun otomobil tercih etmek böyle birşey ama başka bir seçeneğiniz yoksa son karar sizindir, ben şahsen sürekli uzun yolda kullanılacak ise minimum C segmenti bir otomobil tavsiye ederdim. Uzun yolda ufak araba insana güreş yaptırır harcanan efor bir süre sonra hata yapma olasılığını arttırmaya başlıyor Allah korusun tabi ancak uzun aks mesafeli yola iyi oturan ağırlığı 120-130km hıza göre dengeli olan alçak ağırlık dengesi olan birkaç boy büyük segment bir otomobil uzun yolda daha az hata yapmanıza ve hata yapma olasılığının düşük olmasına çok fayda sağlar.

medre ve Cilo bunu beğendi.
  9. medre

medre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Erdem Ergin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim. Çok hızlı bir şekilde cevaplandırdınız sorumu :)

Bu ayrıntılı cevap için size de teşekkür ederim. i10u çok beğenmiştim ancak dedikleriniz çok mantıklı. Bu sebeple i10 almaktan tamamen vazgeçtim. Diğer arkadaşların yorumları gibi çevremden de dizel 6 ileri araçları önerenler oldu. Aylık 4500km az bir rakam olmadığı için 0,01 TL yani 1 kuruşluk yakıt farkı bile bana aylık 45 TL olarak yansıyor :) Yeri burası değil belki ama sizler gibi bilgili arkadaşları bulmuşken danışmak istiyorum. Hyundai veya başka marka araçlar içerisinde bana önerebileceğiniz araçlar var mıdır? bütçem 35 bin TL civarı. Yakıt öncelikli ama her gün gidip geleceğim için dediğiniz gibi sürüş konforu da ön planda.

SaMeTT bunu beğendi.
  10. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    i10 Ülkemizde herhangi bir yol kullanış biçimi vs vs vs... hiçbirindede uygun değil araba diye satılmasına bile karşıyım.

medre bunu beğendi.
  11. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    .
    İ20 dizel veya Rio dizel. :)

medre ve MSC bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    35000 liraya çok fazla otomobil var, seçenek çok, ikinci el olarak seçenek çok ancak 35000 liraya önerebileceğim sıfır otomobil yok

Benim önerim şu resimdeki i30FD olurdu crdi dizel yada 1.6 litre cvvt manuel style yada elite paket sonuçta C segmenti ve uzun yolda güzel gider

veya 2012 model accent blue olabilir, B+ sınıfı ve sınıfına göre tatminkar

medre ve Cilo bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    sürücülüğe yeni başlayanlar, pizzacı mantıcı börekçi gibi ticari işletmelerde paket servis aracı, bayan sürücülerin kolay park yapması ve panik anında hata yapmasını en aza indirgeyen boyutu ve sınırlı gücü gibi sebeplerle tercih ediliyor:) motorsiklet alıp hayatını tehlikeye atacağına i10 alıp güvenli yolculuk yapılabilir:) şeklinde de pazarlanabilir:) kullanım amacına göre kullanılsa i10 çok başarılı sayılır aslında:)

Murat bunu beğendi.
  14. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

15. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu yorumu nasıl böyle yaptığımı da anlamadım :D

erenuzel41 bunu beğendi.
  16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    belki anadolu iç kesimlerindeki illerde huzur vardır:) Sinop Samsun veya Trakya tarafları biraz tenhaymış i10 oralarda amacına ulaşır ama İstanbul Kocaeli Ankara gibi yerlerde dediğin doğru, üstüne çıkmaya çalışacaklardır:)

17. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynen tam isabet abi :) bu illerde alınmaması daha iyi ama anadoluda yada tatil yerlerinde vs çok tatlı olur

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    i10 evet uzun yola gitmez ama arabayı da gömmeyin. 2015 yılında 3.095 adet satmış, bu rakam diğer tüm rakiplerinin toplam satış adetinin yaklaşık 3 katı. toplamına eşit demiyorum, 2 katı demiyorum, neredeyse 3 katı satmış. bence sınıfının tabularını yıkmış bir araç.

medre, lKamikaze, MSC ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  20. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam bence tercih edeceğiniz araçta hız sabitleyici özelliği bulunursa güzel olur, çünkü hergün 200km otoban sürüşü yapacağınızı belirtmişsiniz, mis gibi hızınızı sabitleyip rahat rahat yol alırsınız.

medre bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş