merhaba arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var. aracıma ilaçlı enjektör temizleme yaptıracağım(karbon clear galiba) bosch 100 tl fiyat verdi yarın bir de kartal oto sanayi deYılmaz pompa var ondan da fiyat alacağım yılmaz pompa 70-80 tl derse kime yaptırayım sizce teşekkürler
serviste yakıt sistem temizliği adı altında bişey yapıyolar ama nedir tam anlamadım faturada bilmem ne temizleme mazot katkısı diye geçiyo 30 tl lik bişey geçen hafta 30000 bakımında yapmışlardı hafta sonu da yanlışlıkla dizel aracımabenzin konunca tekrar yaptılar hatta bu sefer iki şişe yazmışlar 30 dan 60 lira ama depoya koydular mı koymadılar mı bilmiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif arabanın yanına da almıyolar ki göresin ne yapıyolar
aynen bende bosch derim sonuçta sadece bu işle uğraşıyorlar carbon clean yaptırmaya gerek yok diyorum enjektörleri söküp temizletin derim ben sanırım 100 tl diyorum
Bahsettiğiniz şey birde motor yağ değişiminde yapılıyor 40 lira ben yaptırmıştım. Sonuçta 2. el araba ve 50 bin km yol yapmış. Kendimde ingiliz malı yakıt katkısı alıp ekliyorum + bazende 97 oktan yakıt alıp kullanmaktayım. Geçmiş olsun iyikide benzin koydukları için bir problem çıkmamış... Ayrıca güzel bir Bosch servisinde yaptırırdım, sonuçta işlerini resmi olarak yapıyorlar ve elinizde resmiyete dökülü faturanız olur. Düzenleyen : GRAFTT
arkadaşım daha arabayı alalı 3 hafta oldu ve çok deneme fırsatı bulamadım aslında 2000 km geçtim fakat depo fulleyip ölçemedim şunu fark ettim uzun yolda 90 civarı sabit hızla gidersem (ki bu çok zor ayağımı sürekli geri çekmekten bileğim ağrıyohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif)4-5 litre arasında kalıyo ama dediğim gibi depo fulleyip denemek lazım yol bilgisayarı nekadar doğru bilmiyorum. şu var ilk aldığımda bursadan istanbul arasında 370 km yol yaptım 100 tl lik mazot almıştım ve o zaman eve geldiğimde daha 190 gideri vardı yani 100 tl ye 600 km yapar demiştim hız 120civarı otobanda daha da hızlanmıştım. ama ağustosta bi tatilgözüküyo asıl değer o zaman çıkar
Merhaba arkadaşlar benimde 2010 model 147000 de dizel otomatik eram var aracım durmak üzereyken stop ediyor, yaptığım araştırmalar sonucunda depo filtresinde ya da enjektörlerde pislik olabileceği kanısına ulaştım. bide sabahları ilk çalışmada mavi duman atıp 1 dk 30 sn felan vuruntulu çalışıyor. konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Resul Bey dediğiniz olayı bende 2008 1,6 crdi ceratomda çok yaşamıştım önce enjektör dediler temizlettim büyük ölçüde azaldı sonrasında ise esas problemin mazot pompasının sensöründen kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.sensörün arızasından dolayı pompa orantılı pompalamıyor buda ilk çalıştırdığımda gürültüye neden oluyormuş meğerse. malumunuz avalar artık sğmaya başladı enjektörleri ve ısıtma bujilerini kontrol ettirmekte fayda var diye düşünüyorum.
Ömer bey tavsiyeniz için teşekkür ederim. hafta sonu Bosch Car da servise soktum aracı bilgisayarda her hangi bir hata kaydı yok enjektörlerde iyi dediler. depo filtresini söktüm oda temiz anlamadım neden, ustam yakıt katkısı kullanmamı önerdi, şimdi onu deniyorum Würth aldım 300 ml lik bir depoya karıştırdım bakalım ne olcak yine yapıcakmı bakıcaz ama bundanda sonmuç alamzsam sensör olayını kontrol ettireceğim.
Araçta geç çalışma,gaza basınca tepkisinde düşüş ,kilometrenin 100 binin üzerinde olması rölantide motorun durması gibi problemler çıkartabilir fakat bunlar başka yerlerden de kaynaklanabilir o yüzden iyi tetkik edilmeli.Kılavuz 100-150 binde enjektör degişimi öneriyor diye hatırlıyorum ancak bana sorarsanız arıza yoksa bu işlemi yaptırmayın .Geçen yıl enjektör arızam oldu 4 enjektörü 350 liraya temizlettim Konya da
Enjektör demisken alakasız ancak, LPG enjektörlerinin yıpranması sonucu lpg ustası enjektör değişimi için 600 TL fiyat çekmişti. 130 TL'ye enjektör takımı alıp YouTube videolarıni referans alarak değiştirdim. 30 TL gaz ayarı yaptırdım çiçek gibi oldu. Sanayide sihir yapmıyorlar. Biraz kurcalayinca çoğu şeyi yapabiliyoruz. İngilizce olarak atılmasi halinde daha çok kaynak bulunabiliyor