Değerli hyundai kulllanıcıları herkeze iyi günler. Kafama takılan bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Daha önce lpg li araç kullanıyordum ilk defa bir dizel araç aldım. Aracım Hyundai accent blue 1.6 6 vites aracı kullanırken dizellerde devirli kullanmak gerekiyor deniliyor siz aracı hangi devirlerde vites yükseltiyorsunuz acaba? aracı eco modda kullanıyorum bildiğiniz üzere aracın vites yükseltme göstergesi var ona göre kullanmak istiyorum ama çok düşük devirlerde vites yükseltmemi istiyor daha 2000 devire ulaşmadan bir üst vitese atmamiı istiyor bu şekilde kullanımda motor boğulur gibime geliyor sizin bu konuda görüşleriniz neler siz nasıl kullanıyorsunuz yakıt tasarrufu ve motorun sağlığı için sizin görüşleriniz neler göstergenin dediği gibi mi kullanmalı daha yüksek devirlerde mi
Kullanım Kılavuzunda önerilen aralıklar; vites7c37d.png hosted at imagesTürk - Türk Resim Yükleme Sitesi
Dizel araçlar düşük devirlerde benzinli araçlara göre daha yüksek tork sunarlar bu yüzden dizel motoru yüksek devirlerde kulanmaya gerek yoktur. Zaten siz ne kadar basarsanız basın 4000 devirden sonra hızlanmanın durduğunu görürsünüz. Tasarruf etmek isterseniz aracın vites önerilerine uyun. Dizel motorlar 1700 devirden itibaren ihtiyacınız olan gücü size sunmaya başlarlar. Aracınız tork değerlerini kullanma kılavuzundan ya da internetten bulabilirsiniz.
bende 1.4 lpgli eramı satın blue 1.6 crdi prime aldım.ben yol durumuna göre 1500-2250 devir aralığında kullanıyorum sollama yapacaksamda 3000 devire çıktığım zamanlar oluyor. araç zaten torkunu 1750-2750 devir arası veriyor. vites değişimlerimi 2250 devire yaklaşınca yapıyorum. yol düzse 6. vites 1500 devir gidiyorum ve 4 ile 6 lt arası yakıyorum digital klimam hep açık ve 23 derecede sabit.
o değilde 1500 devirden sonra turbo devreye giriyor birden hızlanmaya başlıyor ya işte bitiyorum o ana
2000-2500 uygundur... 3000 ne geldiğinde biraz bağırmaya başlar ama sorun da teşkil etmez... siz yine de 2000-2500 durumlarında değiştirmeniz sağlıklı olacaktır...
İyi akşamlar. Dizel yada benzinli olsun ekonomik ve güvenli sürüşte kural; en az gaza basarak en düşük devirde en yüksek viteste ilerlemek esastır. Bu üç unsurdan, en yüksek viteste en düşük devirde gaza FAZLACA basarsanız, motor ve alt yapınıza zarar verirsiniz. vitesiniz küçük viteste ve devriniz yüksekse yakıt tüketiminizi artırırsınız. Bu konuda bir genelleme yapmak aslında zordur. Çünkü önemli olan vitesi hangi devirde değiştirdiğiniz değil, trafikte hangi hızda hangi viteste ilerleyeceğinizdir. Örneğin, düz yolda ilerliyorsanız. Trafiğin hızı 60km ortalama. aracınız yüksüzse, 2000 devirde vites değiştirebilir ve 4. viteste 1700 devir gibi bir devirde ilerleyebilirsiniz. Yada yokuş yukarı çıkıyorsanız ve aracınız en rahat 3. viteste 2700 devirde ilerliyorsa, bir üst vitese geçip dip gaz yapmaktansa bir alt viteste motoru koruyarak ilerlemek daha iyidir.
valla ben uzun yolda 4 kişi bagaj full iken 1.3 lpg li accent için söylüyorum, rampa çıkarken 3. viteste 4500-5000 devire kadar zorluyorum.. ortalama 100-110 km hıza çıkıyorum.. yoksa rampa çıkmıyor.. 140 la giderken rampa gördüm mü, 5 ten 4 e atıyorum vitesi öyle tırmanıyorum.. düşük hacimli ve yüklü araç kullanırken devirli kullanmak icap düşüyor.. bu durumda yakıtı hiç önemsemiyorum.. tırtıl gibi rampa çıkmayı sevmiyorum.. en azından yeni nesil araçlara boyun eğmiyorum
2250 devirin ustune gerek yoksa cikmayin yakit fazladan gitmez. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
5. viteste 2500 devirde 90 km de oluyor ibre.. ekonomik sürüş için 85-90 km hız ideal benim araç için
aynı durumu bende yasıyorum daha 2000 devire gelmeden artış gösteriyo ben uymuyorum ona gerekte yok bence
Rampa aşağı rampa yukarı durumuna göre hangi devirde vites değiştireceğiniz değişir. Arabaya alışın gerisi gelir, devir göstergesini takip ederek araba kullanılmaz bence.