Merhaba 2011 model Hyundai i20 (benzin-lpg) aracımda yaklaşık 2 gündür direksiyonu özellikle sağa doğru çevirirken ses gelmekte.Bazen ses kesiliyor.Sabah işe giderken ses yokken akşam dönüşte ses gelmekte.Aracı durdurup direksiyonu çevirdiğimde de bu ses gelmekte. Bir diğer problem ise aracımı 1 ay önce aldıktan sonra yağını ve filtresini değiştirdim , sonrasında motor arıza ışığı yanmaya başladı. Araçlardan hiç anlamadığımdan son olarak servise veya ustaya götürmek mi daha mantıklıdır.İlk aldığımda araç kendiliğinden 1. viteste gaz veriyordu.Motor ışığı ve bu problemle birlikte servise gittim bana 2000tl masraf çıkarttılar( Yeni nahtar vs gibi ufak tefek şeylerde dahil).Sonrasında bir ustaya uğradık ve kaputu açıp 2dk bir yere (kelebek sanırım) dokunduktan sonra problem ortadan kayboldu.Kurum yapmıştır temizlemek lazım dedi. Gelen Ses (indirmeden dinleyebilirsiniz.Sesini biraz açmanızda fayda var , telefonu oynatırken arada bir yerlere çarptı problemimle alakalı değil.): Zippyshare.com - Kaydet001.mp3 Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ses sanki amortisor kulesinden geliyor gibi. Sesi kaputu açıp dışarıdan dinlediginizde soldan yada sagdan mı geliyor acaba. imla hatası Tapatalk yüzünden
Mil mafsalı olabilir, paspas v.s. bişey sürtüyor olabilir. Pedalların oradan bir kontrol edin bence. Diğer sorunun nedeni boğaz pozisyon sensörü olabilir. Temizlikte kurtarabiliyor.
tesekurler yarin ustaya gosterecegim bilgi veririm.tanidik yok denizli civarindan olan varsa onerilere acigim. yanlis bolumde actigim icin kusura bakmayin
valla benim dinlediğim sanki hafif bi gıcırtı bi sürtme sesi gibi geldi eğer o sesten bahsediyorsanız sıcaklardan genleşme etkisiyle oluşan sese benziyor ben başka ses farkedemedim doğrusu.
sürtme sesi gibi ama rotilden olsa iki tarafa da döndürünce gelir sadece sağ tarafa doğru çevirince geliyorsa farklı bir problem var direksiyon yağını kontrol ettiniz mi ?
Arkadaşlar bilgilendirme yapayım ustaya gittim rotillerde sorun varmış 40tl fiyat verdi , rot balans ayarıda yapalım dedi tabi benim araç bilgisi sıfır olduğundan tamam dedim yapalım.Rot balans ayarı,rotiller ve işçilikle birlikte 160TL fiyat çıkardı.