Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaj Balatasını Değiştirdim - Ertesi gün gelen sesler...

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda zeki3838 tarafından 28 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

1. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba, Debriyaj balatası yayları dağıtmış ve yenisi ile değiştirdim, İşçilik ile 300 tlye yaptırdım, Araba çok ısındığı zaman arabadan ses geliyor debriyaj pedalına bastığım zaman ses kesiliyor, ayağımı çektiğim zaman ses yine geliyor, yapan ustaya gödürdüm debriyaj balatasından değil, şanzuman yada şanzuman bilyasından dedi, arabayı bugün sanayiye bıraktım yapacak, sizce tespidi doğru mu ? o sesin şanzumanla ilgisi olabilir mi ?

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zeki bey aynı şey benim önceki accent 1.3 2000 aracımda başıma geldi, ustaya götürdüm baktılar, baskı balata zamanı yaklaşmış baskı balata değişince debriyaj bilyalarımı ney onlarda set halinde değişir ve bakımı olur düzelir... Ama bu sesi fazla kafana takma dedi.... Bende tamam dedim o şekilde bir müddet bindim, bir sorun olmadı sonra baskı balata değiştirmiş abim, düzelmişti...

Bendeki ses : Böyle sürter gibi bir ses geliyor, debriyaja basınca kesiliyordu ses, geri çekince gene yapıyrodu ama sürekli değil di %80-%90 yapardı...

3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hatta şimdi hatırladım, usta el frenini çekip gaza felan bastıydı, baskı balata zamanı gelmiş demişti... Aynı testi sizede yaptılarmı ?

4. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Benim baskı balatamın yayları çok eskidği için vitese geçmiyordu, debriyaja bastığım zaman tak tak sesler geliyordu sanayiye 2. vitese zorda olsa geçirerek gidebildim, yani baskı balata ölmüştü, onu değiştirdiler onda sıkıntı yok ama değiştirdikden sonra bu sesler gelmeye başladı... komple sıfır yapıldı balata 1 gün sonrasında motor ısındığında bu ses gelmeyye başladı aynı sürtünme sesi gibi, bakalım bu sabah verdim ustaya birazdan ararım durum ne diye burdan sıkıntıyı yazarım

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle hangi marka debriyaj seti taktirdiniz + volantin yüzeyi acaba nasıldı ?

6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    zeki bey sanki adamlar birşey eksik yapmış gibi geldi bana, hani olurya unuturlar birşeyi sonra "o ayrı birşey" diye ayrı para alırlar... Neyse hallolsun da... :)

7. _prince_

_prince_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    debriyajdan gelen uğultu debriyaja basıldığında kesiliyor ise genelede debriyaj bilyasından kaynaklanır. debriyaja uzun süre basmaktan kaynaklanır. kırmızı ışıta debriyaja basılı olarak durmak, yada yolda giderken debriyaj üzerinde ayağınınızı tutmaktan kaynaklanır.debriyajdan ayağınızı çekersiniz ama üzerinde tutarsınız(vites üzerinde elinizi tutmak gibi), bu durumlar debriyaj bilyasının çabuk bozulmasına yol açar.

8. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Valeo marka takıldı, Volantin yüzeyine tam bakmadım ama yaylar kırılmıştı onu gördüm...

Benimde aklıma geldi, acaba eksik birşey veya debriyaj bilyasını değiştirmediler mi ? zaten ertesi gün gittim söyledim, şu gün gel dedi bugün bıraktım açıp bakacak, kafamı karıştıran şu, şanzumandan dolayı olabilir dedi yada şanzuman bilyasından dolayı, bir alakası varmı yokmu bu sesin onu çözemedim..

Şanzumansa 500-600 tl arası diyordu, Bilya ise o fazla önemli değil dedi...

9. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:

evet haklısınız Talat bey, ancak yaptırdığımın ertesi gün böyle birşey oldu ve araba ısındığı zaman ses daha fazla geliyordu...

10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence abi başka yere götürün, ben şanzumanla alakasının olacağına inanmıyorum, aynı ses bendede vardı, baskı balata ile çözüldü, şanzuman ile bir bağlantı kuramadım...

11. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Biraz önce telefonda görüştüm, Şanzuman bilyasından diyor o değişince sıkıntı ortadan kalkacakmış... bakalım göreceğiz...

12. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Insallahsorunuz cuzulur ama ustanin dedigi inandirici gelmedi baski rulman sesi sizin dediginiz ses

13. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Şimdi arabayı aldım, şanzuman bilyası dedi onu değiştirdi toplamda 220 tl para verdim, 60 bilya 30 yıkatma 150 el emeği
    2 km lik bir yol gittim, aynı sesler gelmeye başladı yine... debriyajdan ayağımı çekince yine sesler geliyor. Basılı tuttuğum zaman ses gidiyor... :(

14. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben öle ustanın taaaaaaaaa.......... biiiipppp :)

Abi Kayseri'de baka ustaya götür, Eğer zamanın varsa Gel Konya'ya burada İskender Usta var, usta işten iyi anlar, Ben seni misafir ediyim... Yaptıralım....

15. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Allah Razı olsun kardeşim çok sağol... bir şekilde burda hallettirmem lazım...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Ekim 2014
  16. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    bundan sonra servise götüreceğim, buda bana ders oldu...

17. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun diyelim. anlaşılan ustanın acemisine denk geldiniz. bence başka bir ustaya gösterip en azından fikir alın. yani sorunu tespit ettirip ustaya hatasını telafi etmesi yönünde baskı yapabilirsiniz.

18. zeki3838

zeki3838 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zeki KÖSEDAĞ
    Araç Modeli:
    Teşekkürler, arabayı tekrar götürdüm inceledi baktı, beraber bindik sürüş testleri yaptık, sesin olduğunu söyledi 4 adet rulman bilya olduğunu söyledi, ben birtanesini değiştirdim diğerleri sağlamdı o yüzden değiştirmedim dedi, eğer değiştir dersen değiştiririz, ozaman ses hiç olmaz dedi, bunları değiştirdiğimde tekrar şanzumanı indireceğim sendende el emeği almayacağım dedi, sizce ne yapayım, rulman bilya nın biri 60 tl - 3 tanesi daha değişecek dedi ses hiç olmaması için

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    O ustaya gidin yeni taktığı rulmanı söksün orjinal eski rulmanı geri taksın, yeni taktığı rulman çin malımı ne malı aynısımı? kapakları sac kapak mı plastik mi hangi çeşit kullanmış eskisi nerdeymiş onu bir söylesin, debriyaj balatasını değiştirirken baskı rulmanını çatır çutur kanırtarak bozduğu için yeni bir debriyaj seti alsın onu dikkatli biçimde bozmadan taksın ve debriyaj boşluğunu ayarlasın bu araba hidrolik debriyajlı bunda debriyaj ayarı yok derse neden daha önce söylemedin diyerek tartışma ediniz derim:)

Benim getz imde de aynı sorun var debriyaja hafif basınca ses kesiliyor uzun süre yarım debriyaj tutunca ısınıyor ve çır çır ses geliyor altı yıldır bu şekilde geziyorum neden bunu sorun edipte yaptırmadığıma gelirsek bu ses çok fazla desibel değerinde bir ses değil ve bizim işyerinde daha önce bir sürü şanzıman indirmiş bir motor ustası arkadaşıma sorduğumda debriyaj bilyası ısınınca öter hiç kurcalatma dediği günden beridir elletmedim iyiki elletmemişim, rampada kalkış yapınca ötüyor mesela ancak bu akşam işten eve geldim hiç ötmedi. Benim debriyaja has birşeymidir bilinmez ama benimki öyle ve dediğiniz şekilde ses gelmesi zaman zaman dediğim şartlarda bilhassa ısındığında oluyor, pedala basınca ses kesiliyor. Benim bunu düzelttirmeyişim problem olmadığı manasına gelmiyor. Bir problem var ortada hafifte olsa var.

debriyaj değiştirirlerken baskı rulmanı çıkartma esnasında bozulabilecek bir yerde, ustalar genelde anahtarla falan kastırıyor söküp takarken bozabiliyor hatta yerine geçmiyor bazen çekiçle tıklayabiliyorlar balatadaki membran yaylar falan çok hassas şeyler, kolay birşey değil ancak bazı ustalar gerçekten kasaptırlar.

Debriyaj değiştikten sonra sesten ziyade tam ayırma da yapmayabilir vites geçişleri zorlaşır sadece ses problemi varsa yine çözülmesi çok zor birşey değil baskı rulmanı pedal tam gerideyken ya bir yere dayanıp sürtüyor yada balatadaki ısınmayla beraber rulman genleştiği için rulmandaki bilyalar sıkışmış bir rulmanın elinizle çevirince tırlayarak dönmesine benzer biçimde burada çır çır ses yapıyor. Debriyajı biraz daha ileride duracak şekilde ayarlatabilseniz düzelecektir çok az birşey bir mm bile değil, ancak bu işlem pedala azıcık basılmış hissiyatı yaratacağından uygunsuz bir ayar yapılması debriyajın sürekli kaçırmaya başlamasına sebep olabilir servis bunu halleder halletmesine ama servisinde iyisine gidip önce yetkili servis ustası ile iyice konuşup eğer tatmin olursak işlem yaptırmak lazım. Servislerdede kasap dolu çünki

20. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Siz baska ustaya gidin debriyaj rulmanindan gelen sesi baska yerden arayan adam ancak ustacik olur

Bu Sayfayı Paylaş