Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cüzdanımı kaybettim ya da Çaldırdım!

'Sohbet' forumunda qaan88 tarafından 24 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öğlen 3 gibi cebime baktıgımda cüzdanım yoktu. Evde bıraktımışımdır diye umut ediyordum. Evden de cıkmadı. Ya düşürdüm ya da cebimden (montun dış cebindeydi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif) çaldırlar. Bilmiyorum ne olduğunu. İçinde adres ve telefon bilgileri de vardı. Bulan olsaydı insanlık namına arardı bu satte kadar ama suana kadar kimse aramadıgı için calınma olasılıgı daha yüksek geliyor. Üzüldüğüm kısım içindeki para felan da değil ve çalınma riskinden icine parada koymazdım. Gidenlere üzülüyorum; nüfüs cüzdanı, ehliyet, üniversite kartı, ögrenci akbili(yeni akbil 6-7 aydır da verilmiyor), bankamatik kartları(kredi kartı kullanmıyorum), müze kartı bile içindeydi. Banka kartlarını biraz önce iptal ettirdim. Suanda elimde benm Kaan Demir olduğumu ispatlamaya yarayaracak hiç bir kimlik kartı yok. Bakalım yarın muhtarlık bana kayıp nüfüs cüzdanı konusunda nasıl muamele yapacak.

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun kardeş
    üzüldüm senin adına, cüzdanı dış ceplere koymak kaybolma veya çalınma riskini arttırır malesef
    ha unutmadan, kimlikler ve ehliyet için hemen yarın kayıp ilanı ver
    yoksa başın ağrıyabilir

Düzenleyen : Coşkun Özcan

3. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    geçmiş olsun,

bir an aklım gitti

yazıyı okur okumaz elimi arka cebe attım ne göreyim cüzdan yok, meğerse yanlışlıkla sol arka cebe koymuşum (aslında hiç yapmazdım ama olacak işte) elime cüzdan gelmeyince yerimden fırladım yaw https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Olcay

Olcay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    olcay pas
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    cok geçmiş olsun, inşallah bulan kişi içinde biraz insanlık varsa size ulaşması dileğiyle

5. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Geçmiş olsun.
    ilan vermeniz sorunlara karşı ilk cözüm.

6. Misafir

Misafir Guest

Çok geçmiş olsun...sanırım gazeteye ilan verip onunla nüfus idaresine gitmeniz lazım...ama daha önce muhtara bi uğrayın daha detaylı bilgi verecektir...resim felan gerekiyor galiba..

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çok GEçmiş Olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

8. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Çok geçmiş olsun. Önce bölge karakoluna gidp tutanak tutturun en önemli kısmı da bu !!! sonra gazeteye ilan verip yenisi için nüfus dairesine müracaat edersiniz.

9. era35

era35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla ne yapılması gerek bilmiyorumda geçmiş olsun.arkadşım nüfus cüzdanını kaybetti ve adına şirketler yatlar filan trilyonlarca borç geldi üç yıldır hala uğraşıyor temizleyemedi tam anlamıyla aman dikkat

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Büyük geçmiş olsun. Bende her zaman nüfus kağıdını ve ehliyeti aynı yerde taşımıyorum. Zaten Kredi kartıda kullanmam...

Nüfüs kayıt örneği ve ikametgahı ücretsiz olarak Nüfus müdürlükleri veriyor. Boşuna muhtarafa gidipte hem para hemde zaman kaybı yaşamaya değmez...

11. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    hocam çok geçmiş olsun.... olan olmuş bundan sonra gerekli tedbirleri bir an önce almanız sizin açınızdan faydalı olacaktır... bu gibi konularda tedbir amaçlı evdeki değerli evraklarınızın yanına kimlik ehliyet v.b. belgelerin fotokopilerinide koymakta fayda var...

12. cok gecmiş olsun..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

13. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    ayrıca arkadaşlar konu açılmışken ben herşeyi anlıyorumda bu gazeteye ilan konusunu anlamıyorum... bi resmiyeti yok bişeyi yok... neden istiyorlarki???

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Hepinize çok tesekkur ederim.
    Biraz önce muhtarla konsutum. Gel sabah 8,30 da halledelim dedi. Daha sonra karakola gidip tutanak tuttur dedi. Hakim olan eniştemide aradım. O da karakoldan tutanagı al vergi dairesine ibraz ettir dedi. İlerde adımıza naylon sirket acılmasını engellemiş olurmusuz bu sayede.

15. Sukara

Sukara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence kimlik kullanılarak bankalardan alınabilecek kredi ve kredi kartlarının alınmasını engellemek için bankalara da hırsızlık/kayıp durumunu belirten yazıların fakslanması gerekir.

16. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    bu konuyu atlamayın hocam... herşeyden önemlisi bu...

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Çok saolun.
    Nüfüs kayıt örnegine gerek yokmuş. Calıntı ve kayıp için bir belge alınıyormus. O belgeyi almak içinde baska bir kimlik gösterilmesi gerekiyormus. Ama suanda hiç bir kimliğim yok. Ya hangi birine üzülsem onuda bilmiyorum. Giden kimliklere mi üzülsem yoksa ilerde bu kayıp kimliklerden dolayı basıma bir iş gelme olasılıgına mı üzülsem. İnternette o kadar cok adli durum var ki. Adam cinayet işliyor. suc yerine calıntı bir kimlik atıyor. kimlikte 4-5 sene önce calınmıs. gazateye ilan verilmiş. poliste tutanak tutrulmus ama adam kimlikten dolayı birinci dereceden süpheli durumda. Tüm gereknleri yaptıgı halde yinede basına bu iş gelmiş. Baska birinin kayıp kimliği ile sirket kurulmus ve aynı sekilde bu vatandasta gerekli tüm işlemleri yıllar önce yaptırmıs. Aıl beni korkutan da bu suanda https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Aynen bende internette aratırınca resmi bir işlevi olmadıgını ögrendim. Siz kimliğin kayıp oldugunu ulusal bir gazetede beyan ettiginizde size herhangi bir faydası yokmus. Polise tutturulan tutanagında bir adli durum oldugu zaman bir hükmü olmuyormus. Ancak vergi dairesi ya da bankalara kimliğinizin çalındıgını ibraz ederken gerekliymiş. kafayı yiyecem simdi. Daha önce 2 kez birisi boş, birisi dolu cüzdani sahibine ulastırdım. O zaman ilerde benim basıma gelirse diye düşünüp bir tam günümü o cüzdanın sahibini bulmak için ayırmıstım. Sırf böyle bir böyle bişi olursa ben yaparsam baskasıda benim için yapar dedim ama hala ses cıkmadı. Birde içine adres ve telefon bilgilerimi de yazmıstım ne olur ne olmaz diye. Allahtan umut kesmek günah derler ama ....

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. Tülin

Tülin Süper Moderatör