Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Corolla Hibrit Tavsiye Eden Kullanan Var Mı ?

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 5 Kasım 2023 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar selam...

Şu sıralar corolla hibritler fiyat olarak avantajlı... 2. el düşük km olanlar 800-850 bine bulunabiliyor...

Tavsiye eder misiniz ? Kullanan oldu mu aranızda ?

2. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,161
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sanırım vergi dezavantajı var, yakit olarak memnun kaldı kuzenim

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,077
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    2020 1.8 Corolla hibrit var bizde hocam. Yakıt konusunda oldukça avantaj sunuyor , şehir içinde elektrikle , şehirler arası biraz benzin gayet rahat. Egzoz muayenesi yok , direkt tüve gidiyorsun. Göze batan rahatsızlık , yol sesi olduğu gibi içeride , camlar açık mı diye yokluyorum bu yüzden , yani yalıtım oldukça zayıf.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

koreci bunu beğendi.
  4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD

İ20 den bile zayif mi yalitim?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    199
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Merak ettigin her soruyu sor hocam...

Corolla Cross var... 2023 model...

Ozet: Kisaca sakin bulaşma...

Yine de merak ettigin her şeyi sor bana...

onurforces bunu beğendi.
  6. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Ben yıllarca Honda’ya bindim ve geçenlerde corolla aldım dream paket. Yalıtım konusunda benim araba mı çok iyi bilmiyorum ama bence sınıfına göre oldukça sessiz aç müziğini dinleye dinleye git bir araç açıkçası. Honda’ya göre süspansiyonları daha yumuşak haliyle konfor daha yüksek. Hybrid kesinlikle tavsiyemdir çünkü şehiriçi yakıt tüketimi gerçekten cebe dokunuyor diğer türlü.

koreci bunu beğendi.
  7. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    380
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hocam benim aklımda yakın gelecek için iki araç var, biri corolla hybrid, diğeri kona electric, ikisinin de benim açımdan avantajlı yanları var. Ama neden bulaşma dediğinizi cidden merak ettim, memnun olmadığınız yanları paylaşırsanız çok sevinirim ben de.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    toyota ciddi kalitesiz bir araba. eski corolla'larla karıştırmayın.
    şu an en mantıklı hibrit iri b segmenti hrv, elektrik ise kona.

koreci ve umutd07 bunu beğendi.
  9. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    199
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aga neresinden baslayim bilmiyorum ki,

Bu konu icin baslik acip yazacaktim, o kadar cok olumsuz yani var ki memnuniyet 3/10
    O sebeple yazmaya bile erindim.

1- hybrid batarya cok kucuk. 2 km menzile sahip, ama bunu sarj etmek icin bir generator sistemi var. Frene basinca ve gazdan ayak cekince sarj oluyor. Tuketimi hizli şarj yavas. Yokus asagi arac akmiyor surekli generator sistemi yavaslatiyor. Ayrica sehir icinde rampa yada ani hizlanmada hemen benzine geciyor. Batarya kendi kendine de azaliyor. Sabah bi baktin batarya azalmis, 1500 devir uzeri rolantide gereksiz doldurmaya çalışıyor. Isiklarda durdun batarya düşük hemen yuksek rolanti. Zaten azcik gaza dokunca benzine geçiyor, elektrik icin sık sık ayagini gazdan cekip sistemi kandirmalisin. Sabit hiz da elektrik cok az aktif oluyor. Sabit giderken yavaslama seklinde hiz dusure dusure EV modunda gidiyor. Motor ise 1.8 atmosferik. Sanzuman ise sonsuz dişli. Vites yok. Rampada devir 7000 en sonda bagiriyor. Arabaya binen şok yaşıyor. aracta 7000 devir en son devir zaten. Motor yuksek sürat yapmiyor 185 km/h gorunce yavasliyor. Duz yolda 170-175 zor gidiyor. Tabi bendeki tosuncuk kasa. Ara hizlanmalar cok yavaş 3 mode var. Eco normal power... farki ney, gaz pedalina verdigi tepki. Power moda alirsan gaz pedalina her basmada arac devir saatini yukseltiyor bagiriyor. Su anda turbo arac kullaniyorsan oyle bir tepki bekleme... power modda 9-9,5 litre civarinda uzun yolda yakıyor. Ben eco kullaniyom ama ivmelenmesi icinde hep dip gaz nerdeyse basiyom. Kisaca arac modu pedal ile alakali.

2- koltuk konforu cok zayif. Sirt dayama ve baslik cok uzun olmus. Kalcani koydugun yer cok kucuk. Koltugun yan sarma dikis ve kabarikligi bacagina geliyor ve huzursuz edip duruyor. Koltuk oturma yeri japon larin ufak kalcasina gore normal kaldi ki ben iri yari bir adam da degilim. Arka sırt ayarlama icin ara kademe yok, ya cok dik ya cok yatik... hangisi ? Konumu bulmak için cok ugrasman gerekli.

3- arac içi telefon vs koymak ocin yer yok, sozde kablosuz sarj ocin bir yer yapilmis ama araç la hareket edince telefon oradan dusuyor ve koltuk altinda bir yerlerde kayboluyor :) yan konsol verimli kullanilmamis, 2 tane bardaklik ve vites uzeri ölü alanlara sacma sapan dugme yeri birakilmis. Torpido desen kocaman göğüs icinde minicik kalmis. Kitapçık haric 2 tane selpak giriyor. Yan kapi iç cepleri dar. Orta ayna da karartma yerine uzrrinde birsey yapisik sanki ama kenarlar acik oldugu icin arkadaki arac surekli sellektor cekiyor hissi veriyor.

3- abs 5 para etmez. Her yerde abs devreye giriyor ve duzelmiyor. Fren tutmasi icin kaldir ve tekrar bas seklinde kendini alistirmalisin. Bridgestone lastiklerde cabasi.

4- multimedya en sacma hareketleri yapiyor. Kullanici adi oluşturup telefon uzerinden senin bindigini ve gosterge ekrani senin verilerine gore degismedi gerekiyor. Ama sistemin seni tanimasi icin araca binip, bekleyip bekleyip seni tanımasını saglamalisin. Hareket edince artik missfir modundasin. Inerken hosgeldiniz ahmet mehmet ayse fatma diyor. :)

4- pandizot sert mukavva yerine bez koymuslar, arasi bosluk ordan bagaja bişi koyarsan gorunuyor :)

5- yil tutuşu cok iyi cok saglam viraj alir.

6- serit takip, adaptif vs va bir suru ozelik konmus. Sıkışık trafikte kullanilir da serit takip i her seferinde kapatman lazim. Çünkü şeride surekli sokmasi yoruyor surucuyu. TR de yol cizgileri sabit degil ki...uyku yorgunluk algilama falan guzel, lastik basinc vs guzel, 25-30-45-60metre takip yaptirabilirsin. Yaya algilama bazen sıkıntı yolda birini goruyor laank fren. Eee adam kaldirimda zaten niye durdun. Ayni sekilde bazen de oadaptifte iken sert fren yapiyor. Virajda yavaslama vs var. Ama hiz sabitleme vs buton kullanimi zor. Alisana kadar ki bence cok zor alismak gozunle hep bakmak zorundasin. 15 bin bakim var ama 10 bine gelince hep uyari veriyor sifirliyorsjn :)

7- arac kapi sistemi illa bir kurala bagli, ya sürücü açacak ya vites p ye gelince vs vs. Yahu yolcu inmek isterse acsin, yook alisamadim valla. Hayalet gosterge mi yada plazma gosterme mi herneyse cabuk ciziliyor bazi yerlerddn de cizirtilar geliyor. S..o.s arama sistemi var bu guzel. Acil yardim olarak geciyor.

8- zeminden yukseksin konforlu, lastikleri sisirince konfor gidebiliyor . Ani fren panik fren frna değil 4 luler falan calisiyor. Arka kamera yeri ve genisligi guzdl, ondeki kocaman panel keske film vs oynatsa . Yapanlar varmis arastiriyorum.

9- ic alan ferah amaaa, koltuklar bildiğin naylon, kumaş falan degil. Sırt bel kalca gece gunduz farketmez heryer ozellikle yazın sırılsıklam oluyor. Uzun yolda kullanilmaz yoruyor... bel destegi var ama ben pek konumlanmasini sevmedim. ic malzeme göğüs vs kalitesi fena degil. Guzel diyebilirim. Arka camlar keske azcik karartilmis olsaydi. Manevra kabiliyeti yüksek, klima pek sevmedim. Arka da klima var onde de senkron yad ayri ayri vs vs.

Yani sen sor ben cevap vereyim. 3/10 alir
    Keyif veren bir arac degil.

onurforces, Halil, gokhan06 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hybrid araçaların emisyon muayenesinden muaf olduğunu yeni öğrendim. Bu iyiymiş ama 1.8 motor olması en büyük dezavantajı sanırım.

11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,077
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aslında Toyota Corolla 1.8 Hibrite 1.4-1.5 motor koysalar daha iyi olur diye düşünüyorum hocam , 1.8 e nereden gerek duydular bilmem.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kullanıcının bahsettiği kullanımla alakalı sıkıntılar daha kötü gibi.
    uzun yolda power modda 9,5 yakması kabul edilemez bence. şimdiki kullandığım golf 1.2 tsi ile dip gaz gittiğimde bile 7,5 maksimum yaktığım. şirketteki 1,0 taygo ile de 7,8 falan yakıyor. sürekli yüksek hızlarda 150-160 otobanda kullanımdan bahsediyorum.

hibrit araç ortalama 5 litre altında yakmayacaksa hiçbir anlamı yok.

13. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Fiat Egea Cross 1.5 hibrit de alternatif olarak düşünülebilir.

Kullanan var ise daha sağlıklı yorum yapar.

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Kullanıclar tarafından çekilen ve izlediğim birçok videoda tüketim değeri 5 litre ve altında gibi aslnda ama bunlarda kullanım sabit hız 100-120 arası. Performanslı sürüşte yüksek olması biraz atmosferik motor biraz da 1.8 motorun sonucu olsa gerek.

15. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    199
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Selamlar,

Eco modda sakin kullanimda 5.8 karma tüketim oluyor. Ben normal yada power moda cok nadir geciyorum. Cunku power modda ki tepki tamamen gaz pedali ile alakali.
    Minicik gaza basinca bile arac devri 7000 e cikiyor ve sürekli bagira bagira gidiyor.
    Sonuç 9 litrelerde yakit tuketimi.

Bu araç benim şirket aracim. Bu sebeple ben bi tik sehir icinde agresif kullanirim. ama Eco modda, Sehir disinda ise max 120km/h hiza sabitlerim. Genelde 115 le gidiyorum. Otobanda dahi 140 vs gitmiyorum.
    Cunku araç her rampada aşırı bagiriyor.

Aracla ilgili ozel merak ettiginiz bir sey varsa sorabilirsiniz...

koreci ve Halil bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş