Arkadaşlar geçenlerde ankara ya gittim, hatta hendek de de bi dört saat felan trafikte kaldım malum havalar o günlerde eksilerdeydi ankara zaten eksilerde.. neyse sorum şu cam suyum donmuş ankara silecekler su olmadan çok işe yaramadı bende yolda oldugum için acil çözüm opet marka bir lt lik antifiriz vardı araba da motor suyuna konandan yani .. ondan yarım litre kadar ekledim cam suyuna.. açıldı işime yaradı.. ama sonradan aklıma takıldı bunun hortumlara cama kaportaya zararı olur mu acaba.. sizce cam suyu deposunu temizlesemmi boşaltıp gelirken on kez felan su bastım cama
Valla yapalir bir ara birisi shell antifirizli su almış kaputun rengini açmıştı diye okumuştum. Bilgi sahibi değilim ama bir forumda okumuştum
Yarın cam suyunu komple boşaltacagım kafama takıldı motor kaputu boyalı zaten ona takılmıyorum şuan dikkat çeken bi boya sorunumda yok aslında iki üç gün oldu bunu yapalı zaten içinde donmuş bir miktar cam suyu vardı ben üzerine yarım litre kadar motor antifirizi koydum daha sonra üzerine de gene antifirizli cam suyu ekledim ağzına kadar yani yarım litre antifiriz baya karıştı cam suyuna kurtarırsam oradan kurtarırım diye düşünüyorum
Ya bu normal antifirizin zararlı olup olmadığı konusunda halan kafam karışık koca depoya yarım litre motor antifirizi ekledim sadece .. kimi abiye sordum eskilere hiç bişey olmaz diyor kafam karıştı
Kalorifer açık oldığunda cam suyunu sıkarsanız kokusu içeri girecektir, bununda zararlı olduğunu hatırlıyorum, kaliteli camsuları saf su ve bir çeşit alkol ile hazırlanıyor.
Mekanikçilere özel bir Reddit sayfasında aracın içine tatlı bir koku sızması ve silgilerin camı silerken bir süre iz bırakması haricinde herhangi bir sorun olmayacağı söylenmiş. Yine de en kısa sürede enjektör ve hortumla tankın içindeki tüm sıvının çekilip cam suyuyla değiştirilmesi tavsiye edilmiş.
Dokunmayacaktım ama kafama takıldı ben en iyisi tankı komple boşaltıp sadece antifirizli cam suyu ilave edeyim
Zararını bilmiyorum ama şu var antifriz camda yağlı bir doku oluşturuyor. Bende 98 corolla varken kışın gece cama direk antifriz sıkıyordum sulandırmadan fısfıs ile. Gece donmasın diye. Boyaya etkisini görmedim. Sabah donma en aza iniyordu. Donma olursa unuttuğum gecelerde sabah sıkıyordum eritiyordu. Boyaya zarar verir diyenler oluyordu ama şükür olmadı. Bu olmayacak anlamına da gelmez belki. Ama camda yağlı bir görüntü oluyordu.
Motor antifrizini cam suyuna katmak iyi değil , arkadaş az miktarda katmış ama gemen depoyu temizlerse iyi olur. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Doğrudur. Ben depoya koymadım hiç. Cama direk sıktım. Depoya eklemek aklıma gelmedi. İyi ki de gelmemiş.
Dün silecek suyu deposunun hortumunu alttan söktüm ve içindeki suyu komple boşalttım daha sonra üzerine normal su koyarak depoyu yıkadım ve o suyuda boşalttım daha sonra normal antifirizli cam suyu doldurdum maksat kafam rahat etsin diye arkadaşlar )