Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cam açma/kapama düğmeleri

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda vedatkanka tarafından 17 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2005 Elantra'da şoför kapı kolçağındaki cam açma/kapama kontrol butonlarının sağ ön cam butonu açma yapıyor kapama yapmıyor. Şoför camı, otomatik tek tuş kapatma ve tek tuş açma özelliği de çalışmıyor 1 haftadır. Sorun ile ilgili bilgisi olan var mı?

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    forumda daha öncede konuşulmuştu. düğmenin içindeki plastik tırnak kırılıyormuş sanırım. o yüzden sorun çıkıyordu. eğer anlıyorsanız düğme bölümünü söküp kontrol edebilirsiniz.

3. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Biraz önce bende sizin mavi led çalışmanızı inceledim. Sanırım yapabilirim. Kapı döşemesini ve kolçağı çıkarmam gerekli yanılmıyorsam. Peki otomatik tek tıklama ile cam kaldırma neden çalışmıyor olabilir? Elektronik bir sıkıntımı yoksa onundamı tırnağı kırılmış olabilir?

4. coyakari

coyakari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Değerli kardeşim

Bence sorun araçlarımızın toz almasından kaynaklı.Öncelikle butonu sökmeyi başarırsan bol şekilde pas sökücü spreyle temizle ve hava ile kurut sorunun düzeldiğini göreceksin.Çünkü açma yapan buton kapamada çalışmazlık yapmaz muhakkak ya toz yada korozyona bağlı bir olay gibi geldi bana büyük ihtimal pas sökücü sorununu giderecektir.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende Serdar beye katılıyorum, Elantra'nın yalıtımı çok iyi, öyleki dış sesleri duyabilmek için kış mevsiminde bile camımı bir parmak aralığı açık tutuyorum. Ha bu açık tuttuğum camdan giren toz etkilemiş ise bilemem. coyakari kardeşime ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Sayın Mürsel bey'in tavsiyesi ile sol kapı döşemesini yerinden çıkarıp kontrol edeyim. Fotoğraflarlada onarımı sizlerle paylaşırım arkadaşlar. Herkese şimdiden teşekkürler. Saygılar.

7. coyakari

coyakari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar Bey

Ben yalıtımı konusunda bizim araçlardan çok çok iyi olduğuna eminim.Ama benim araçta cam açma butonları açma yapıp kapama yapmaz iken sorunu butona müdahale etmeksizin bu şekilde defalarca aştım.Sadece benim gösterdiğim arızayı giderebilecek ilk aşamadır.Sorunu çözerse hiç müdahale etmeksizin buton yerine tekrar takılabilir.Bence denemeye değer diye düşünüyorum.Teşekkürler.

8. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İş yerinde komresör var, bi deneyeceğim.

9. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynı sorun yumurta kasanın düğmesinde oldu. söktüm ve içindeki devreyi tamamlayan platinlerin aralarının açıldığını farkettim. eğdim büğdüm taktım çalıştı, eskisinden de iyi oldu. bence çıp bakmak faydalı olur. çok karmaşık bir yapısı yok.

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yapı ve materyal olarak fark var, Mürsel daha iyi bilir ama toz kapı içine girse dahi düğmelerin içine giremez.

11. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mürsel bey'in mavi led, projesinden istifade ederek, birde forumdaki döşeme sökülmesi servis kataloğunu kullanarak halletmeye çalışacağım. bakalım becerebilecekmiyim :) sonra kapıyı kucağımıza alıp tamirciye gitmeyelimde :D abi ben dağıttım ama toplayamadım :D:D:D

12. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sanırım aşağıdaki tablo iş görür.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kapı sökülmeden düğmeler çıkarılabiliyor ama tırnakların yerini bilmeniz lazım, servis kapıya dokunmadan sökebiliyor.

14. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    direk kolçağı söksem halledebilirmiyim? Kabloları koparmadan yapmam lazım ama.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kolçak değil düğmelerin olduğu modül altında tırnaklar var, servis yerini ezberebiliyor. Plastik özel aparatlarla çizmeden söküyorlar.

16. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    düğmeleri kapıyı sökmeden sökmek biraz zahmetli üst ve alt kısmında vidalı tırnaklar var ve bunlar büyük ihtimalle kırılıyor. kapıyı pandizotunu sökmek zor değil. gördüğünüz vidaları sökün. daha sonra kapı açma kolunun altındaki plastiği yerinden çıkarın. tüm vidaları söktükten emin olduktan sonra alt kısımdan kendinize doğru çekin iç kısımlarda bir iki tane plastik tırnak var onlardan kurtulacaktır. daha sonra kapı pandizotunu alt kısmından üst kısma doğru çekerek çıkarın. arka kısımda soketler var onları da söktükten sonra ters çevirip butonların bulunduğu yerin üst ve alt kısmında iki tane vidalı tırnak var bunları söktükten sonra diğer plastik tırnaklardan da kurtuluyor zaten kolayca çıkacaktır. çıkarttıktan sonra da içini açmak için vidalar ve tırnaklar var. vidaları söküp tırnaklarından kurtarıp iç kısmını çıkarın. daha sonra da düğmelerin altındaki kısmı göreceksiniz. isterseniz o kısımları ileri geri hareket ettirerek çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz.

17. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    eğer kapı pandizotunu sökmeden çıkarmak istiyorsanız. düğmelerin olduğu kısmın üst ve alt kısmında yani ayna kontrollerinin biraz üstünde ve camları kilitleme düğmesinin biraz altında iki adet metal vidalı tırnak var öncelikle bu tırnaklardan kurtarmayı deneyin.

18. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mürsel bey, bilgi için tekrar teşekkür ederim. önerilerinizi her zamanki gibi dikkate alacağım. saygılar.

19. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün kapı iç panelini söktüm. Çok basit bir işlemmiş. Akşam elektronik devreyi de yerinden söküp temizleyeceğim. Sökme işlemi fotoğraflarını çektim, fakat işlem tamamen bitmediği için henüz sizlerle paylaşmıyorum. Bu akşam işlemleri adım adım fotoğraflayıp, sizlerle yarın paylaşırım diye düşünüyorum. Saygılar.

20. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mürsel hoca, kapı plastik kaplamanın altındaki sünger izolasyon kapı plastiğinde mi? yoksa metal bölümde mi kalacaktı :))))))) Siyah silikonla yapıştırılmış süngerden bahsediyorum :))))

Bu Sayfayı Paylaş