Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

buji temizleme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda VATAN34 tarafından 18 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aracımın yolda giderkenarada sırada gaz yememesorunu hala devam ediyor bujileri ve kablosunu değiştirdim fakat sorun bitmedi.... bende yeni taktığım bujileri temizlemek istiyorum bunu kendim yapabilir miyim ?

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence gaz yememe sorununuz buji ve kablolardan kaynaklanmıyor. (Yeni değiştirdiğinize göre). Bir motor ustasına kontrol ettirin... (Aracınız karbüratörlüyse muhtemelen ayar sorunları vardır.)

3. Misafir

Misafir Guest

Tel fırçanız var'sa yapabilirsiniz...

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    buji ve buji kablolarını değiştirin.neden temizlemeye uğraşıyorsunuzki?
    çok pahalı olmayan bir sarf malzeme zzaten....yakıtta ve performansta fark ettirir.normalde her 10 bin km'de değişmesi gereken bir parça....

5. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten yeni değiştirdim daha 100 km bile olmadı... fakat burda okuduğumda gaz yememe sıkıntısını buji ve kablolarından olduğu söylendi bende değiştirdim.. fakat aynı sorun devam ediyor firecrab arkadaşımız karbüratör ayarı yaptır demiş fakat karbüratörün gazlı arabalarda etkisi var mı ? birdelpgayarı yaptırdım normal çıktı sonuçlar fakat hava filtresinin hortumunu yarısını bantladı lpg ustası nedenine ?

6. Misafir

Misafir Guest

Karbiratör ayarının LPG ile pek bi ayarı yok, sanırım sizdeki problem karışımdan kaynaklanıyor, hava fazla geldiğinden hava ayarını kısmak için yapmış büyük bi ihtimalle...

7. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bujileri temizlerseniz çok fazla ömürlü olmaz. en iyisi yenisini almaktır.
    lpg elektrik aksamında da sorun olabilir. benzinde sorun yoksa kesin budur. tecrübeyle sabithttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

8. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamer arkadaşım benzinde aynı sıkıntı olur araç giderken gaz bazen yemiyor sonra hemen toparlanıyor... yani 3 sn sürüyor... Coşkunabi karışımı düzeltmek veya onarmak nasıl olacak ? fazla gelen havayı kısmak için illa bantlamak mı lazım yoksa onunda bir ayarı var mı ?

9. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güncel

10. zaten bujileriniz yeni değilmi niye temziliyeceksinizkihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif?

11. Misafir

Misafir Guest

Normalde hava ayarını karbiratörün içindeki klape yapar yani sen gaza bastıkça klape açılır ve silindirlere daha fazla hava gider, ancak benzinde çalışırken gereken hava miktarı LPG'ye geçince fazla geliyor...ben fitre çıkışını kesip geniş bilezik koymuştum, bileziği çevirerek hava ayarı yapıyordum, böyle bir şey yapabilirsin.

12. VATAN34

VATAN34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman çoşkun abi bu hafta sonu bir karbüratörcüye gidip bakımı yaptırayım ve senin dediğin gibi olayıustaya anlatayım inş. çaresini bulur aslında bakımıdaha yeni yaptırmıştım fakatişi bilmeyen ustaya denk geldik sanırım....(karbüratöre giren hava fazla olursa arabada gaz yememe sıkıntısı olur doğrudur değil mi? )

Bu Sayfayı Paylaş