Merhaba sayın forum üyeleri Daha önceki Lg Optimus Sol marka model cihazımı Blackberry Torch 9800 le takas yaptım. Telefonla ilgili şu anda sıkıntım yok. Ancak sadece wi-fi ile bağlı iken tarayıcı açılmıyor. Başka Blackberry kullanıcısı abim varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Cihazdan bahsetmek gerekirse: -Dokunmatiği çok iyi. -Kayar kapak olmasına karşın dengesiz değil. -Alışması biraz zor. Alışınca çok rahat bir telefon... Şimdilik izlenimlerim böyle. Daha çok kullandıkça + , - yönlerini yazacağım
Ömer 3 yıldır bold 9700 kullanıyorum. Bu telefonlar canavar ancak internete özgürce girebilmek için BİS paketi gerekiyor. İlk senemde türkcelin paketini kullanıyordum biraz tuzlu geldi. Sonraki senemde vodafonenin bis paketini kullandım. Şunu yaparsanız şurdan girerseniz + ücret yansır falan dediler aldım denedim memnun kalmadım. 1 yıldır netsiz kullanıyorum. Wi-fi den bağlanınca telefonun bazı özelliklerini kullanamıyosun. Bu paket zorunlu gibi birşey. Gençsin çözüm yolları bulursan ve bis paketleri hakkında bilgi sahibi olursan benide bilgilendir de bende alayım peket.
internette özgurce dolasmak ve telefonun butun ozellıklerını kullanmak istiyorsan bıs paketı kullanacaksın kardesım malesef baska cozumu yok bu işin
bis paketi kullanmadan wifi vs sorunsuz internete girebilmek için bir servis kitabı yüklemeniz gerekiyor 8520 de ben sorunsuz kullanmıştım, "BIS / BES aboneliği , Wifi olmadan Blackberry browseri kullanabileceğiniz, OTA ve Barcode linklerinden yükleme yapabileceğiniz, Shangmail gibi uygulamalar ile mail alışverişi yapabileceğiniz daha önce denediğim ve çalışan bir yöntemi sizlerle paylaşmak isterim.. Öncelikle sistem yedeğinizi, en azından Servis kitaplarınızın yedeğini almanızı öneririm. Blackberry cihazında; Seçenekler > Cihaz > Gelişmiş Sistem Ayarları > Servis Kitapları Servis kitapları açık durumdayken, [ALT] basılı tutarak sırasıyla "S B E B" tuşlandığında ve ekranda "Legacy SB Restore Enable" mesajı beliriyor. 9550 için: " legacy SB restore " yi enable yapmak isteyenlerin !?123 tuşuna basılı tutmak yerine her seferinde tek tek " !?123 " " 4 " , " !?123 " " ? " , " !?123" " 2 " , " !?123 " " ? " tuşlarına basmaları gerekmektedir. Cihazı Blackberry Desktop Manager'a bağladıktan sonra, Blackberry Desktop Software' de "Cihaz" sekmesinde "Geri Yükle" ye tıklayarak geri yükleme arayüzünü açıyoruz. "Klasörü değiştir..." butonuna tıklayarak altta indireceğiniz ekli dosyadaki .ipd uzantılı Servis kitapları yedeğinin yükleneceği konumu gösterdikten sonra "Geri Yükle" ye tıklayarak işlemin tamamlanmasını sağlıyoruz. "Wifi_Gprs_email.ipd" adlı servis kitabı cihaza kopyalanmış oluyor. Daha sonra Cihaz ayarlarından APN ayarlarını yapacağız. Seçenekler > Cihaz > Gelişmiş Sistem Ayarları > TCP IP ayarlarında, APN ayarlarını aktif duruma getirerek kullandığınız şebeke için geçerli olan APN' yi (Vodafone ve Avea için; "internet" ) girdikten sonra kayıt ederek çıkabilirsiniz." Anlatım alıntıdır... http://www.yukletr.com/download.php?file=84c6bcbe245fccdad320b1c4776ee07f
Ben şu an faturalı olarak 500dk+1500hy sms+500mb interneti 30 tl ye akıyorum. Eğer BİS yaparsam bu net kesilecek. Whatsapp ta uyarı çıktı. BİS'ten ayrı bağlanır diye. Normal internetimle kullanamam mı ki? Birde mobil veri de iken Facebook uygulaması açılmıyor? Nedendir? Teşekkürler. Bakacağız... Teşekkürler. Bu bilgiler bayağı işime yarayacak.
bis olmadan face msn ... hiçbirine girilmiyor. sanırım sadece internet brovserini kullanabiliyoruz . o bis paketini alıncada indirdiğimiz özel programları bis paketi dahilinde kullanamıyoruz. Örn : bis paketim varken powertürk radyo dinlerken faturama ücret yansımıstı.
İşte abi sorunda orda. Kendi paketimi yaptım ayda 30 tl çok iyiydi. Nerden çıktı şimdi bis... Yarın gidip konuşacağım. İnşallah uygun bi çözüm yolu bulurum. Ayrıca şunu keşfettim. Wi-fi açık iken nete girmiyordu. Mobil ağ'dan veri servisini açınca girmeye başladı :O Veri servisi ayrı wi-fi ayrı... İnşallah alışırım :RpS_rolleyes:
Yukarıda anlatılan yöntemi uygularsanız bissiz internet paketleri ve wifi ilede bblerde tüm programları kullanabilirsiniz
Ben 9800 Torchu ilk çıktığında 1600tl ye almıştım. 2 hafta dayanabildim.O kadarda isteyerek almıştım oysa ki..Klavye tuşları diğer BB lere göre çok küçük.Bis paketim olmasına rağmen internete sıkıntılı giriyordum.
Merhabalar... Blackberry'mi yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. İlk başta alışamayacağım zannetmiştim. Şimdi tamamen uyum sağladım. Arada benim hızıma ayak uyduramıyor ama çok sorun değil. - Şu ana kadar B.İ.S paketi yüzünden sıkıntı yaşayacağımı düşünüyordum. Hiç yeni paket almadım ve kendi internet paketimden kullandım. Bu sayede Facebook uygulamasını kullanamıyorsunuz ancak normal tarayıcı üzerinden m.facebook.com adresine rahatça bağlanabiliyorsunuz. - Bu arada Turkcell'in B.İ.S paketi için verdiği kullanım ve fiyat şöyle: 100mb = 9 TL :RpS_ohmy: 1gb = 19 TL :RpS_ohmy: Bunun için hiç B.İ.S yapmadım. Kendi internet paketimi kullandım. - İlk başlarda i, ö, ü gibi harfleri yapamıyordum. Kurcalarken Ortadaki joystick tuşu ile değiştiğini gördüm Garip. Daha basit olabilirdi - Klavyesi küçük olmasına rağmen kısa sürede insan alışıyor... - %1 şarj seviyesinde iken mobil iletişimi kesmesi dikkatimi çekti... - Telefon kapandığında ortalama 4-5 dk arası açılması sürüyor Bunun için okulda direk uçuş modu yapıyorum Yani telefondan şu anda gayet memnunum. Eski telefonumu özlüyor muyum? Evet özlüyorum. Ama yapacak bir şey yok Blackberry'nin cidden iş adamları için tasarlanan bir telefon olduğunu anladım. Ama günlük kullanımda da alışınca sıkıntı olmuyor...
Abilerim ablalarım, Telefonumu satmaya karar verdim. Son zamanlardaki şarj düzensizliği ve baştan beri yaşadığım çoğu uyumsuzluktan dolayı Telefonu satmaya karar verdim. Temiz Blackberry Torch 9800 - BlackBerry Cep Telefonu Modelleri sahibinden.com'da - 133880449 İlan linki burdadır... Pazarlık Payı vardır... Mesajla ulaşabilirsiniz