Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

benzinden tüpe geç geçmesinden şikayetçi olanlar

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda musakepez tarafından 14 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. musakepez

musakepez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 1 yıldır BRC marka tüp kullanıyorum.Aracım 30 derecede tüpe geçiyor ve kış aylarında benzinden tüpe geç geçtiği için şikayetçiydim.fakat bugün kullanma kılavuzunu tesadüfen okurken kaloriferin sıcak ayarında açık olmasıyla tüpe daha çabuk geçeceğini okudum ve arabayı çalıştırdıktan sonra kaloriferi sonuna kadar açarak denedim ve sonuç gayet başarılı.çok çabuk tüpe geçti.diğer markalarda da var mı bilmiyorum ama bu durumdan şikayetçi olan çok arkadaşın olduğunu biliyorum.bir an önce denemelerini tavsiye ederim :)

2. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    mantıken daha gec gecmesi gerekir kalorifer ile motor aynı suyu kullanır motor zaten soguk olusan az bir ısıyıda kaloriferden biz cekersek su daha gec ısınır ve lpg ye daha geç geçer bence

3. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben konyadaım...bugun 7 dk da geçti...7 oturdum öyle arabada

4. musakepez

musakepez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BRC de durum böyle.sonuç gayet başarılı denemesi bedava.atikerde de var mı bilmiyorum.arkadaşlar deneyip buraya yazarlarsa diğer arkadaşlar da faydalanır

5. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Olay brc veya atikerde değil ki...Lpgye geçme sıcaklığına ulaşmasını sağlayansu, motorun çalışmasıyla ısınır. Daha erken lpgye geçsin isterseniz ya geçiş sıcaklığını düşürtün, ya da radyatörün önüne gazate veya karton koymayı deneyin. Lpgye geçme süresi tamamen ortam koşullarına bağlıdır. Aracın gaza geçmesini rölantide beklemek yerine, yüksek devir çevirmeden sakince benzinde yol almak daha ekonomiktir. Geçiş süresinde yaklaşık 1-1,5kmdeharcayacağınız benzin ortalamada çok farkettirmeyecektir. Uzun süre depoda kalan benzinin özelliğini yitirebileceğini de unutmamak gerekir. Az da olsa benzini harcayıp üzerine yenisini ilave etmek daha sağlıklı olacaktır

Düzenleyen : serhan

ec0961, comanchee ve MSC bunu beğendi.
  6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sıcaklık derecesiyle ilgili,fakat sineğin yağınıda hesaplamayın arkadaşlar,benzinde ha 3 dk çalışmış ha 5 dk çalışmış bu farkın ekonominize çok büyük bir yarar sağlayacağını düşünmeyin derim.Tam tersine arada sırada benzinle kullanmanızdada yarar var

comanchee bunu beğendi.
  7. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    bu sıcaklık derecesine ulaşmayan lpg ile aracı çalıştırmak ekonomi yerine israf olur.ideal sıcaklığa kadar benzinde çalıştırmak daha ekonomik olur...keşke benzin fiyatları uygun olsa da şu gereksiz işlerle uğraşmasak

8. musakepez

musakepez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bazı arkadaşlar sineğin yağı gibi çirkin ifadeler kullanmışlar durumu bilmeden.şikayetçi değilsen ne işin var bu başlığın altında? benim evim ile iş yerim yakın olduğu için her gelişte ve gidişte neredeyse hep benzinle gidip geliyorum.işim gereği genellikle kısa mesafelerde biniyorum.her ay harcadığım benzin masrafı tüpe yakın oluyor.ne faydası olduo zaman benim masraf edip tüp taktırdığım? bu durumda olan arkadaşların faydalanması için bir bilgi verdim sen kullanırsın veya kullanmassın arkadaş.kaldı ki bu sağlıksız bir geçiş değildir.kaloriferi açtığın zaman su sıcaklığı erkenden 30 dereceye çıkıyor yani israf değl ekonomik olur
    Düzenleyen : musakepez

9. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    2 gün önce 1.000km sonrası kontrol için gittim lpg montajını yapan yere 40 dereceden aşağı benzinden lpg'ye geçişin çok da ekonomik olmadığını belirtti,ayrıca forumda da araştırdım ve genel kanı böyle.ayrıca soğuk gazın maliyetinin benzin maliyetine yakın olduğu belirtildi ve ben o ayarda bıraktırdım.dış sıcaklık 4-5 derece civarındayken 1.800metre civarında aracım lpg'ye geçiyor.bir diğer konu olan kalorifer kullanımı konusunda da kullanma kılavuzunda bu kullanımın bu geçişi geciktireceği yazıyor ama ben de deneyeceğim siz söyleyince aklıma takıldı.tabi ki ekonomimizi düşünmeliyiz ama bu konu ile ilgili hesap yaptım,günlük 1 km erken geçse sabah akşam 2 km yapar,o da 15 kuruştan 30 kuruş fark yapar benzin-lpg arasında.365 gün kullansak bu şekilde 100lira gibi bir meblağ tutar ki önerilmeyen bir ayar için uygun bulmadım yaptırmadım.benim düşüncelerim bu.

10. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    musakepez isimli arkadaş kendince haklı. Aracını kısa mesafede kullandığı için motor LPG ye geçtiğinde zaten gideceği yere varmak üzere oluyormuş. Bu durumda benzin kullanarak gitmiş oluyor ve takılanLPG kiti pasif kalıyor. Onun LPG ye erken geçmek istemesi bence doğaldır.

11. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    herkes istediğini yaptırmakta ve düşünmekte özgürdür zaten,biz sadece bilgimiz dahilinde yorum yapabiliriz.kalorifer denemesini yaptım az önce,normalden 300 metre daha sonra geçti,güzergah her gün kullandığım yol ve aynı kullanım şekli ile.

12. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı problem bendede var. Ramses Lpg kiti mevcut stabil çalışıyor. Ürün montajı yapan arkadaş yazın 30 kışın 35 derece olmalı dedi. Fakat 35 derece yaptı soğukta meret ısınmak bilmiyor. Ben zaten bekleme yapmıyorum. Direk yürüyorum. 1.5 km sonra lpg ye geçiyor. Ama bir çok kişiye sordum. Lpg cide dahil gazı ı sıvıya çevirmesi için bu şart yoksa motora zarar verir diyor. Ben sürekli şehir içi araç kullanıyorum gittiğim yer maksimum 5 km her marşa bastığımda 1,5 km benzinle gidiyorum bu durumda 60 liralık lpg ile 20 lirada benzin alıorum her seferinde. Bunun nerede ekonomikliği :(

13. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    kısa mesafede benzin de lpg de mazot da çok yakar zaten.yani o araba direk lpg ile çalışsa da zaten o gaz sıcaklığında benzinden en fazla 5-6 kuruş aşağı yakar,otomatik olarak yine ekonomik olmaz,sorun çıkarmayacak olsa bile pek bir anlamı olmayacak.araştırmalarıma göre durum böyle.ben de lpg'yi taktıralı 3 hafta oldu 45 liralık benzin yaktım.günlük sabah akşam kullandığım için durum böyle.ekonomi ancak ortalama 10 kilometre ve üzerinde hissediliyor bence.

comanchee bunu beğendi.
  14. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    bende her gün işe erabamla işe gidiyorum evimle işyerim arası yaklaşık 3.5 4km öçmadim fakat yaklaşık 1.7 ile 2km arasında lpgye geçiş yapıyor kaloriferim geçiş yaptıktan sonra sıcak hava üflemeye başlıyor.BRC marka lpg kullanıyorum

15. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben her sbah aracımı kalorifer soğuk konumda iken çalıştırıyorum. 3-4 dk rölantide çalıştıktan sonra gaza geçiyor. gaza geçiş ısısı 35 derece.

16. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evimle işim arası 4 km..o yüzden tüp taktırmadım..bana sadece yazın tatilde dokunuyor benzin parası..onun dışında ayda tüple 120 yakacağıma benzinle 180 yakarım..ayları yılları hesaplarsak tabiki yekün tutuyor ama aylık bazda bakarsakda 60 tl için değmez diyorum ve taktırmadım.. son 10 gündr buralar -15 derece eminim işe benzinle giderdim tüp de olsa..ısınmak bilmiyor motor.. mavi lamba sönüyor işe varıyorum arabayı stop edeceğim rolanti hala 1000 devirde.. daha bugün 1 dereceye yükseldi..

17. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Herkese mrb. Aracımda vikars lpg mevcut geçenlerde grajda aracı çalıştırdım hava sıcaktı çalıştıktan sonra 3-5 saniye sonra gaza geçti ve stop etti tekrar çalıştırdım ve benzine aldım 2-3 dakika sonra tekrar lpgye geçtim stop etmedi. Lpg ciye gittim ısı geçişini yükseltti gene aynı. Hava sıcak olunca çalıştırdıktan sonra 5-10 saniye sonra geçiyor bu normal değildir heralde hemen motor sıcaklığı 30 dereceye geliyormudur?veya bişimi arızalı anlamadım

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,940
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    1 günde aracı park halinde bıraksanız havalar sıcak 10 sn de geçmesi gerek şu günlerde 22 derecede geçiyordu galiba önceki aracım lpg liydi yazın marş aldıktan sonra 3 e kadar saymadan geçiyordu gayet normal

20. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler ama araç stop etcek gibi oluyor rolanti düşüyor baya aşağı sonradan toparlıyor. Bende şöyle yapıyorum artık güneşin altındayken çalıştırıyorum tam gaza geçerken benzine alıyorum 1 dakika sonra lpgye kendim geçiyorum

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş