Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

baskı - balata ve bilyamı değiştirdim merak edenle

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda ankarali179 tarafından 4 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merak edenler için yazıyorum.2000 model milennium kasa debriyaj baskı,balata ve bilyamı değiştirdim.öncelikle fiyat araştırması yaptım ankara neziroğluna sordum 200 balata 219 lira da işçilik fiyatı çıkardılar.son derece tuzlu geldi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifözel servislere sordum bir kaç yerden fiyat aldım 150 balata 100 ile 150 arası işçilik istediler.bende kendim şaşmaz oto sanayinden baskı balatayı japon yedekleri satan biryerden aldım.baskı balata ve bilya takımı valeo marka 85 liraya aldım.kore malı.tanıdık bir ustanın yanına gittim işçilik için de 100 liraya anlaştık.biizm araçlarda motor bloğu olduğu için gerçekten çok zahmetli iş 5 saate yakın sürdü.25 lira da şanzıman yağı için verdim.

toplamda 85 balata+100 işçilik+25yağ = 210 liraya halletmiş oldum.

aracımda kalkışlardaki titreme geriye kaçırma gaz yememe ve vites geçişlerindeki o zor geçme kemiklilik hissi felan hepsi ortadan kalktı.debriyaj pedalı son derece yumuşak hale geldi aracım gaz pedalına dokunduğumda anında tepki vermeye başladı.

değiştirmek isteyen aklında olan arkadaşlara aynı şekilde yardımcı olabilirim.
    HAYIRLI GÜNLE İYİ FORUMLAR.

2. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler....

3. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederim coşkun abi ankarada olupda aynı işlemi yapmak isteyenler varsa yol gösterebilirim yardımcı olabilirim

4. ayyerus

ayyerus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garanti olmasa servise ugrayacak çok azdır heralde. belkide bunun için garanti süresini uzattılar bu kadar. paylaşımın için sağol

5. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet garanti olmasa servise gidilecek gibi değil.ama aradaki farkta nerdeyse yarı yarıya.güvendiğin sağlam işini iyi bilen bir ustan olduktan sonra çok fazla dert değil garanti olup olmaması bu yüzden

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    öyle demeyin.serviste takılan her parça ve yapılan her işin 2-3 yıl garantisi vardır.2 yıl içinde aynı yerden bir sorun verdiğinde parça ve işçilik garantisiyle ücretsiz halledilir.yani her zaman için aracın bakımını serviste yaptırmak,değişecek parçasını serviste değiştirilmeli.
    dışarda ali-veli usta veya japon oto v.s aldığın parçanında işçiliğinde garantisi yoktur.

ayrıca yanlış yere fiyat danışmışsın buraya yazsaydın önceden biz söylerdik.ankarada en kazık servislerakbak ve neziroğludur.Akid plazanın fiyatlarıda işçilikleride onlarla arasında dağlar kadar fark yaratır.ben 15 yıldır hyundaı kullanıyorum,15 yıldırda akbak ve neziroğlu hep yüksek fiyat uygularlar.bu yüzden ankarada bakım yaptıracak veya parça değiştirecek arkadaşlar sürekli akid plazayı öneriyorum.

7. sedatdeniz

sedatdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim araba sabahları vites geçirmek ölüm haline geldi. Normal giderken 3 den 2 ye atınca gelen sesi tahmin bile edemezsiniz. Sürekli hart hurt sesler geliyor vitesten. Şimdi ben sizin yaptıklarınızı yaptırırsam bunlar kesilecek mi acaba.

Düzenleyen : sedatdeniz

8. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam sizin sorununuzda şanzuman ile ilgili ama öncelikle baskı balatanın sağlam olup olmadığını kontrol ettirin.mesela yokuşlarda felan gaza sonuna kadar bastığınızda devir saati çok hızlı artıyor hızınızda ona göre aynı oranda arttığını hissediyormusunuz.vites geçişleride balata yada şanzıman yada senkromeçlerle alakalıdır.aracınız ısındıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyorsa büyük olasılıkla şanzıman yağınız özelliğini kaybettiği için soğuk havalarında etkisi ile bu soruna sebebiyet veriyordur.

9. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundai_era_06 hocam haklısınız servisin garanti durumunu da biliyorum fakat şu an için yaptırabilecek gücüm yoktu.hocam şu anda akid plazayı aradım servis danışmanı ümit bey ile görüştüm 390 lira fiyat verdi.neziroğlu ile 30 lira fark var arada.ben servis kötüdür demiyorum hocam yaptırabilecek durumu olmayanlar için diyorum yoksa tabiki serviste yaptırmak hertürlü garantilidir.

10. Misafir

Misafir Guest

Üstad sizin problemin senkromeç dişlisinden kaynaklandığını düşünüyorum...

11. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde 2. vitese geçişte çok zor geçiyor.Forumda herkes genelde bu konudan şikayet etmiş baya okumuştum.Baskı balata ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba?

12. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam
    bende de 2001 model 1.3 hatchback accent var. Benim sorunlarımda sizinkilerle hemen hemen aynı. Debriyaj çok yukarda kavrıyor, motor ilk çalıştığında vites değiştirmek ölüm ancak motor ısınınca daha rahat oluyor ancak arada yine takılmılar ve gıcırtı sesleri yapıyor. İstanbulda debriyaj baskı balata ve şansımana baktarabileceğim bir yer varmıdır bildiğiniz?

13. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kaç binde değişti balata,daha doğrusu ne kadar gidiyor balatalar...

14. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif şanzuman yağı özellik kaybeder mi kaç km de değişmeli?geçen bir tanıdık aracımdan gelen bir sesin sanzumanda boşluk olduğu için geldiğini söyledi ama bir problem olmadığını ancak ses yaptığını söylemişti acaba yağı değiştirsem bu sesten kurtulur muyum?

@ankarali179 kardeş senle aynı aracı kullanıyoruz km kaçtı?kaç kmde değiştirdiniz baskı balatayı?

15. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    şanzuman yağı zamanla özelliğini kaybeder

baskı-balatanın ömrü kullanan kişiye ve kullanım şekline bağlıdır.eğer sürekli yüklü ve dur kalk halinde kullanıyorsa 40-50 bin kmde civarında değişmesi gerekebilir.ama uzun mesafede veya devamlı uzun yolda kullanıyorsa 150,000 km bile gidebilir.

16. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Parça garantisinden öte, yetkili servis dışındaki yerler bazen yapcakları yerde arabayı iyice bozabiliyorlar. Şöyle bir anımı anlatayım. Accent 1.5 im var. Tek kapılı. Marşa basınca boşa atıyordu.2-3 denemede ancak çalışıyordu.Yani marş dinamosu işini yapıyordu ama marş otomatği işini yapmıyordu. Tabi marş otomatiğinden olduğunu yetkili servise gelince anladım:) Bunun öncesinde arabayı bir arkadaşın tavsiye ettiği elektirikçiye götürdüm. Marş dişlisinden dediler. 2 saat sökmek için uğraştılar. Bunların ters biyerde marş dişlisi. sonra yenisini taktılar. Bastılar marşa gene aynı arıza. Sağlam dişliyi boşyere değiştirdiler. Zaman da kalmamıştı. Para vermeden ayrıldım ordan. Başka bir yere gittim. O da krankmilindendir felan dedi. toplam 200 ytl ye hallederim dedi, bir sürü yerini de sökecekti arabanın bi de. yine vazgeçtim. Sonra yetkiliservise geldim. 2 dakkada otomatikten olduğunu anladılar. 40 ytl vererek 30 dakikada sorunumu halletmiş oldum:) Marş otomatiği marş dişlisini krank miline iterek oturmasını sağlayarak motorun ilk hareketini sağlayan bişeymiş.Bu görevini yapmayınca boşa dönüyo mekanizma. Sanayi ortamındamarş otomatiğine daşak diyorlar:) Benle de ..aşak geçmeye çalışmışlar yani:)Kısacası özel servisler daha çok masraf ve zaman anlamına gelebiliyor. Aracım 13 yaşında olmasına rağmen yetkili servisten şaşmam...
    Düzenleyen : alpozturk2002

17. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benimki tam talihsizlikten oldu.nişanlıma araba sürmeyi öğretiyordum başka bir araç ile.arkadaşın şahini ile trafiğe kapalı alanda sürmeyi öğretiyordum en azından ayağı alışır düşüncesi ile.arkadaştan arabayı alamadık canı sağolsun stop ede ede bizim araçtan olduk kendim kaşındım yani buda bana ders olduhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifzaten hafif hafif kaçırmaya başlamıştı.aracımın km si orjinal 59.000 km.bende pek fazla sakin kullanan biri değilim.sonuçta 9 yıllık araç ilk defa balata değişmiş oldu.

umitciftçi arkadaşım maalesef istanbulda tanıdığım yok daha doğrusu bu yaşıma kadar istanbula gitmek dahi nasip olmadı gelmeyi çok isterim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

18. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    arkadaşlar servis konusunda ben hyundai özel servisi var oraya gidiyorum gayette memnunum adamların hem fiyatı hem ilgisi çok iyi

19. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    vites degiştirme zorlugu benimde başımda 2. viteste özellikle digerlerinde sorunum yok ama bemimkisi baskı balatadan degil sanırım debriyaj petali yumuşak diger viteslerde tıkır tıkır geçiyorikinci vitesetakarken sert asılsan gacırtı geliyor yavaş geçirsen zaman kaybından devir düşüyor buda insanıncanını sıkıyor şanzuman yagından olabilirmi eksilme yaparmı bu durumdan nasıl kurtulabilirim aracın tek sevmediğim yönü vitesi haline geldi.
    ah benim hayallerimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

20. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MUSTAFA41 hocam sorununuzun şanzuman yağı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.mesajımda da belirttiğim gibi sadece sabahları araç soğukken yani bi nevi şanzıman yağı soğukken sıkıntı oluyordu sonrasında araç ısındığında sorun ortadan kalkıyordu.sizin sorununuz büyük olasılıkla senkromeçlerle ilgili.2.vitese geçerken senkromeç tam yerine denk gelmiyordur.sorununuzun tamiri mümkündür.

Bu Sayfayı Paylaş