Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Balatalar yandı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hendese tarafından 19 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. hendese

hendese Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar..hafta sonu yani dün arabamla (5 kişi) çok dik bir rampadan 5 km kadar fren yaparak indim durduğum esnada ön tekerlek balatalarından dumanlar yükselmeye başladı.hemen su ile müdahele edip soğuttum.sizce balataları kontrol ettirmelimiyim bu şekilde kullanmamın bir sakıncası varmıdır?fren balatalarını 3 ay öce kadar yenilemiştim ..

2. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu tarz yokuslardan frenle değilde motor freni ile inmeye gayret edilmeli.Allah muhafaza balatalar iyice ısındıktan sonra tutmayabilir de .Bence su dökmeseydiniz.Çünkü aşırı sıcak bişeye su dökmek onun bütünlüğü bozabilir veya özelliğini kaybetmesine neden olabilir.Bence bi göz atmakta fayda.Çok uğraştırmaz zaten .
    Düzenleyen : i_zec

3. Misafir

Misafir Guest

i-zec'e katılıyorum, daha önce Ilgaz dağlarını inerken benim başımada gelmişti, frenci arkadaşıma (Ümraniye- Çağlar fren)sorduğumda "normaldir, bir şey olmaz" demişti ama siz su dökmüşsünüz, göstermekte fayda var..

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    su dökmek büyük hata olmuş, zaten en sıcak hali sizin ayağınızı frenden en son çektiğiniz zaman, yanmışsa zaten o anda hasar olmuştur, su dökünce hızlı soğuma diske de zarar verebilir, mutlaka kontrol ettirin,

5. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla bizim buralarda da baya yokuş var.. bir çoğunda fren basmamaya gayret göstersemde komprasyon etkilemiyor illede fren isterim diyor..

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bizde Ordudan Niksar Üzerinden İstanbula Gelelim Dedik.O Yolda Full Dağ İniyoruz...Bizde Hava Soğutmalıymış Diskler Ama Yinede koku Falan Yapmıştı Ama Duman Falan Yoktu.

7. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Su dökmek yanlış birşey olsada.. Yinede birşey olduuğunu sanmıyorum... Nerden biliyorum derseniz bizim arkadaşta aynen öyle yapmıştı balata pancar gibi olmuştu kıpkırmızı bi döktü suyu tısssshttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif etti duman fln çıktı sonra bişey olmamıştı... Ama en mantıklısı göstermek ve bir sorun varsa değiştirmek hem ucuz hemde en önemli parçalardan birisi balatadır ihmale gelmez...

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sıcak olan fren diskleri ani ısı değişimine sebep olan suyla çarpılabilirler. Yani frene bastığınız anda diskler çarpılmışsa direksiyon titreme yapar. Ön fren diskleri soğutma kanalı var olduğu için ya durup biraz soğumalarını beklemeniz yada fren kullanmaya gerek olmayan yolda seğire devam etmek en mantıklısıdır. Siz yine bir kontrol ettirin kanaatimce...

9. lp005

lp005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    inşallah diskler catlamamıştır uzun yokuslarda motorun kompresörüyle inmenızı tavsıye ederım motor devrı ıyıce yukselınce frene bıraz basıp bırakırsanız devır dusecektır ve daha rahat ve saglıklı iniş yaparsınız

10. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    ısınan balataların su ıle soğutulmasının balataların ve disklerın çatlamasına sebeb oldüğünü bizzat test etmış biri olarak kesınlıklı su ıle değilde kendıne soğumaya birakmasını tavsiye ederim...

Bu Sayfayı Paylaş