Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracin Ön Tarafindan Gelen Çitirti Sesleri

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda M.Alper78 tarafından 22 Ocak 2018 tarihinde açılan konu

1. M.Alper78

M.Alper78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa alper
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    İyi günler 2012 model 1.5 crdi otomatik era aracım var.3 aydır bir türlü bulamadığım aracın ilk önce ön sağ tarafında başlayıp sonra solundada ortaya çıkan çıtırtı sesi.bu ses plastik sesi değil.kaportadaki bir sesi direğe ve göğüs plastiğinin altına veriyor.direkteki plastikleri söktüm içine köpük sıktım kesmedi.davlumbazları söktüm tüm kabloları çırt kelepçe ile sabitledim.silikonladım hatta çamurluklardaki sinyalleri bile silikonla sabitledim yok banamısın demiyor.Arabayı lifte çıkartıp indirdikten sonra 1 saat falan ses yok sonra yine başlıyor.Amortisör kafalarındaki lastiklermi?
    Öyle gıcık edici bir seski anlatamam kafam takıldı .arabaya binmek istemiyorum.kulağım arabadaki seste ses öyle bir seski çıt çıt çıtır çıtır çıtır bildiğiniz arabaya ince çakıl taşı atıyorlar.3-4 usta gezdim bulamadılar.punto çatlağı vardır falan cümleler sarf ediyorlar.servisi aradım eralarda bu zamana kadar böyle bir sıkıntı hiç yaşamadık punto çatlağı olmaz cümlesi ile karşılaştım.Ayrıca bu ses araba çalışmazken ve çalışmaz durumda salladığımda yok.rolantide çalışırken salladığımda ara sıra çok az geliyor.hakeret ettiğinde başlıyor.

Allah aşkına böyle bir şey ile karşılaşan varmı?bana acil yardım.Araca binmek içimden gelmiyor.

Son düzenleme: 22 Ocak 2018
  2. Kroskis

Kroskis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İshak kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Aynı sıkıntı bende de var bulursanız haber ederseniz dua ederim size

3. fraps34

fraps34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    ismail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ses geldiği an , iç dikiz aynanızı kontrol edin belki oradan geliyordur. Yada yolcu hava yastığı kapağından geliyordur.

4. Kroskis

Kroskis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İshak kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Bu ses dikiz aynası sesi değil sac saca değiyomuş gibi bir ses ve amartisör sesi karışık bir ses

5. Kroskis

Kroskis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İshak kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Gacur gıcır tang tung

6. Kroskis

Kroskis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İshak kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Rot başlarını değiştim rot milleri sağlam amartisörü değiştim yine ses geçmedi

7. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bir video ile olayi daha aciklayici yapabilirsiniz bence

8. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Amortisör üst takozlarının içindeki rulmanı kontrol ettiniz mi? İçindeki rulmanın gres yağı ile yağlı olması lazım? Bahsettiğiniz yer tam orası. Bozulduysa veya yağsız kaldıysa olabilir.

umutd07 bunu beğendi.
  9. M.Alper78

M.Alper78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa alper
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Dün akşam sanayiyr uğradım şanzıman alt takozuda olabilir diye bir cümle kurdular.haftasonu kontrol ettireceğim.her usta başka bişey söylüyor.

Evren Arvas ve umutd07 bunu beğendi.
  10. M.Alper78

M.Alper78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mustafa alper
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar başka kimsenin başında böyle bir dert yokmu.Lütfen yardımcı olurmusunuz?

11. eraera2011

eraera2011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat maden
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Olmaz mı ayni dert bende baska bir yorum getireyim ilk etapta amortisorcüye goturdum arabayi her iki taraftan salladı amortisorlerin saglam dedi ama ses hala devam ediyor bencede on tampon plastik aksamdan da geliyor olabilir

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sesle alakalı, sesin nereden geldiğiyle alakalı uzaktan yardım etmek çok zor, her insan farklı duyar.

yürüyen aksamdan geldiğini düşünüyorsanız bir rot balansçıya gidin, arıza tespiti isteyin, aracı kaldırıp bakarlar, sıkıntıları size söylerler, arıza tespit fiyatı 20-30 lira falan.

Samet_ak bunu beğendi.
  13. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bugün ben de ön takımla uğraşırken z rotlarının dansöz gibi kıvırdığını farkettim. Tık tık tıkırr tıkır sesler çıkarıyor. Ancak z rotun bir civatasını söküp sallayınca sesi buldum. Gıcık olmuştum. Civata sökülü değiiken sallandığı belli olmuyordu. Elle sallamak yetmiyor kontrol ederken. Söküp öyle bakmak lazım.

14. Brtglmz34

Brtglmz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Berat gelmez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sorun z rotmu yani

Taner_G bunu beğendi.
  15. Serkan1982

Serkan1982 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Serkan atmaca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    m-alper78 arkadaşım sen bu sesi çözebildinmi aynı sorun benim arabadada var bulamadık

16. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    boşu boşuna takozlarınızı sokturup durmayın.. haybeye paranız gidiyor.. ustayım diyen adamda adam olacak güyya ayıp denen bir şey var garibanın parasını cukka etmekden zevk alıyor laleler.. sanzuman alt takozu dediğin parça arabadaki en pahalı parcalardan birisi 650 lira gibi bi fiyatı vardı en son bildiğim işçiliğide 150 falandır değişecek olsa.. ayrıca o parca arıza yapacak olsa sesi oyle çıtırdı halinde gelmez baya bildigin kütürtü şeklinde gelir kardeşim ve kendisini aşırı derecede belli eder.. etmeklede kalmaz bütün sürüş hissiyatını bozar araba kalkışlarda ve motor kompresyonuna bindiginde acayip bir boşluk hissedersin.. söylediğin sesin takozlarla hic bir alakası yok.. sen sesi tarif ederken çıtırtı şeklinde demişsin.. yani inceden bir metalin bir metala çarpması gibi.. sanki kaportaya çarpan inceden çakıl taşları gibi diyosun.. bu sesi çıkarabilecek bir kaç parça ve bölge var arabada.. bunları sana sayayım bir araştır.. yalnız bana daha istatistiki bilgi verirsen sana tam olarak noktayı verebilirim.. mesela arabanın motoru soğukkende ve çalıştırmadan öncede aracı sallayınca yapıyormu.. yoksa çalıştırdıkdan sonramı yapıyor.. rolantide çalışıyorken yapıyormu.. yoksa sadece hareket halinde ikenmi yapıyor.. bunlar gibi daha detaylı bilgileri bana söylersen tam nokta verebilirim.. yinede olasılıkları sayayım..
    birincisi rotlardan olmaz rot arızasında ses çıtırdı şeklinde gelmez ciyaklama sesi duyarsın ve bu sesi özelliklede direksiyon dönerken duyarsın..
    amortisor takozlarının yapacağı arızalarda da yine ses kütürtü ve ciyaklama şeklinde gelir kasislerden falan geçerken bolca duyarsın..
    amortisör bilyası sesi olsa yine sesi direksiyonu döndürürken özellikle fazlaca duyarsın..
    z rotların sesi yine direksiyon dönerken ve kasislerden geçerken fazla duyulur ve ciyiklama sesi gibi yani bir metalin metale sıyırtması gibi düzenli ve kesintisiz bir ses duyarsın..
    gelelim senin duyduğun sesin kaynağın bir kaç olasılık var..
    ya, egsozun hemen başında, katalizorun sonunda, orta susturucu ile katalizor arasında kalan motorun hemen alt tarafında metal bir tel orgu ile sarılmış kısım göreceksin.. bu tel orgu bazen yırtılır ve arac motoru çalıştığı sürece yurusende dursanda motorda sarsıntı varken sürekli çıtırdı sesi yapar.. motor çalışmasa bile arabayı sallarsan aynı çıtırtıyı duyarsın arızanın durumuna göre..
    ikincisi yine egsozun icindeki katalizor ömrünü tamamladı ise kirilarak un ufak olur ve orta susturucunun içine dökülür buda sürekli sanki arabanın her yerinde cam kırıkları varmısda boslukda sağa sola çarpıyorlamış gibi çıtırdı sesi yapar.. ki ben en büyük olasılığı buna veriyorum.. eğer sorun bu ise orta susturucuyu söktür baş aşşağı sallayıp içindeki katalizor kırıntılarını bosaltsınlar ses gidecekdir.. yada orta susturucuyu değiştirirsin duruma göre 150 tl civarıydı yenisi gecen yaz sonunda..
    yada arabanın radyatörünü tutan altda ve ustte plastik burclar vardir bunlar kırıldı ve düstü ise araç çalışırken ve sarsıntı anında radyator kulaklarının kaportaya çarpmasından dolayı çıtırdı sesi yapar.. elle radyatorun su koyma yerinden tutup sallayarak aynı sesi duyabilirsin..
    bir diğeri ön fren balatalarını destekleyen aliminyum destekler vardır bunlar balataların boşlukda diske yada kalipere çarpıp ses yapmasını engeller ama çok ince parçarlardır zamanla aşınır kırılırlar.. bununda sesini genelde bozuk yolda giderken frene basmadığın zamanlarda duyarsın.. aynı sesi tekerleğe yumrukla vurarakda duyabilirsin..
    şimdilik yazacaklarım bu kadar.. bir kaç bolge ve olasılık daha var ama yazmakdan yoruldum.. :) sen bu saydıklarıma bir bak sorunu yine çözemezsen bana daha detaylı bilgi ver bide oyle deneyelim..
    dediğim gibi eğer katalizor kırıntısı sesi ise onunda testini egsoza ayağınla vurarak yapabilirsin.. sürücü kapısının ordan arabanın altına doğru ayaklarını uzat ve egsoza denk geldiginde ıleri geri dürtükle aynı sesi büyük ihtimalle duyacaksın.. sonucu bizede bildir.. :)

Son düzenleme: 29 Haziran 2019
    suleymanozer bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş