Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç su alıyor, yerini bulamıyoruz??

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Wolverine tarafından 19 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Son bir aydır bir saati geçkin yağmurlu havanın ardından sağ ön tarafta paspasın sağ ön köşeye düşen damlalar görmeye başladım.
    Aracın heryerini baktırdım suyun nerden geldiğini bulamadım, kendim su tuttum hortumla, kap kullanıp su döktük, hatta araç yıkama makinasıyla da tazyikli su vurduk içeri hiç su suzmadı, sadece bir saat ve daha fazla yağışlı havanın ardından inceden inceye damlıyor içeri.
    Camcıya gittim, aynen yağmur yağarken geleceksin dedi, her zaman denk gelmediği için yazın yağmur olayı o şekilde baktıramadık.
    Cam, kapı fitilleri felan sağlam.
    Başına benzer veya aynı olay gelen bir arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen.
    Ne yapmam lazım?
    Gerekirse tam damladığı yerin resmini çekip buraya da atarım.

Düzenleyen : Wolverine

2. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağ paspasın önüne düşüyorsa havalandırmadan olabilir. Polen filterinin olduğu yerden. Eğer hareket halindeyken yapıyorsa muhtemelen orasıdır. Aslında açıp bakabilirsin. Son 1-2 gün içerisinde olduysa mutlaka su vardır yada nemlidir.

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    On cam orjinalmi

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Forum içinde konu ile ilgili önemli 2 konu mevcut.

Lütfen arama bölümünden araştırınız.

Sorunuzun cevabı o konularda.

Düzenleyen : Ogun

5. oktay78

oktay78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bi kaç gündür araç içersinde radyötör suyu kokusu alıyordum radyötör suyuna bakıyorum tam eksiltme falan yapmamıştı sonra baktım araçın altına bi kaç damla su damlamış sebebide kalarüfer peteğine giden su borusu deforme olmuş oradan sızdırıyordu bu boru araçin motor bölümünden içeri doğru gidiyor benimki dışardanda sorunu kendim çözdüm geçiçi bi süre eğer dışardan değilse içerdende su kaçirıyor olabilir senin araç buda bi ihtimal bence

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Yok arkadaşım ya, son 1-2 gün değil daha uzun zamandır ve sadece yağmur yağdıktan sonra oluyor..

8. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Evet, ön cam orjinal.

9. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Benim araçta böyle bir koku olayı olmuyor, zaten sadece yağmur yağdığında oluyor, açık ve bulutlu havalarda, aracı kullansam da kullanmasam da içeri su almıyor. yine de aklımda bu ihtimali tutacağım.

10. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Konuyu baştan sona okudum, link için teşekkür ederim, bendeki sorun ile benzer yönler var ama farklı yönler de mevcut. Şöyle ki sağa doğru meyilli parketmesem, düz parketsem de aynı yere su damlamış oluyor. Bir de sağa doğru meyilli parkedip bahsi geçen ızgara altına bolca su dökmeme rağmen içeri hiç su gelmiyor. Su tahliye kanalları tıkalı ise bacadan içeri su vermesi gerekirken vermiyor.
    Yarın aynı noktaya tazyikli su verip tekrar deneyeceğim. Tıkalı ise tazyikli su ile mutlaka açılır diye düşünüyorum.
    Bir de tüm bunlar çözmezse sorunu o bölgeye silikon v.b. uygulama yoluna gideceğim.

11. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR

Aynısı Sorun Benimde Başıma Geldi 3 - 4 Ustaya Gittim. En Sonunda Problemi Çözdük. Ön Camın Oturduğu Plastik Mandal Tarzı Birşey Olacak Ona Baktırmanı Tavsiye Ederim :) Sorun Büyük İhtimalle Dediğim Yerden Kaynaklanıyordur. Bunu Öğrenmen İçin Silgeçlerin Altındaki Plastik Izgaraları Çıkartıp Ön Cama Su Tutsunlar. Torpido Gözünün Altından Yani Klima Motorunun Olduğu Yerden Su Damlacıkları Geliyorsa Kesinlikle Sorun Dediğim Yerdendir.

Faydalı Olabildiysem Ne Mutlu Bana Murat Abi :)

12. mckara

mckara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağ dikiz aynasının kapıyla birleştiği yere bakın, kapı döşemesini sökme imkanınız varsa anlayabilirsiniz.kapıyla ilgili biryerse mutlaka açınca nemi görürsünüz.Eğer ön cam tarafından geliyorsa zamanla fitillerbozulmuş olabilir.Uzun süreli yağışlarda çok ufak damlalar birikerek su yapıyor olma ihtimali yüksek...

13. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Öncelikle yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Nihayet bugün bahsi geçen yeri söküp görme imkanı buldum.
    İçeriye hem tazyikli su hem de kova ile doldurduğum suyu döktüm.
    Haliyle fazlaca su geldiğinden ve özellikle de tazyikli su üstten aşağı indiğinden içeriye epeyce su geldi paspas üzerine aynı noktadan. Bu nedenle diğer arkadaşların yaşadığı sorunla aynı sorunu yaşadığımı anladım. Epey bir temizlik yaptım o noktada.

Birşeye kafam takıldı, bu temizleme işlemi bittikten sonra aracımı geriye aldığımda gördüklerim beni şaşırttı, sağda normal su tahliye kanallarından geçip yere akan noktada su akıp gittikten sonra pas lekesi gördüm. Yani resmen paslı su akmış gibi bir durum oldu. Aracımı geriye aldığım noktada tekrar kova ile su döktüğümde su yere aktıktan ve kuruduktan sonra aynı noktada yine pas izine rastladım. Bu araçlarda benim bildiğim paslanma olmaz, acaba o pas izi neden oluşuyordur? Aklıma gelen su tahliye kanalına çivi, vida veya demir bir malzeme girmiş ve orda paslanmış olabileceği.

14. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bugün düz zeminde bir kaba su koyarak suyu aynı yerden döktüm ve maalesef içeri paspas üzerine su aktı, demekki tıkanıklıkla alakalı bir durum yok.

Sanayide tanıdık bir kaportacıya gidip ne yapabiliriz bakacağız.

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. kocakoglu68

kocakoglu68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam kardeşim aynı sıkıntı benim araçda vardı sol bagajdan alıyordu dedin gibi yağmurda ama arkadaşımın aracda da aynı senin sıkıntı vardı onu camcıya götürüp hallettik dış sağ camın alttaki havalandırmadan oluyordu genelde admiralarda o sıkıntı var dedi bize ama şimdilik oldu düzeldi inş seninkide olur....

17. kocakoglu68

kocakoglu68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim sıkıntım var bende 2003 accent var yağ eksiltiyor ve bana ne yapmamı tavsiye edersiniz 10 bin km de 1.5 litre eksiltiyor 10-40 kullanıyorum başka bir yağ tavsiye edermisiniz şimdiden tşk ederim

18. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Izgaranın altında conta yok ki, 5 yıldır aracı kullanıyorum, conta fekan görmedim o noktada.

Bugün aracımı kaportacı ustama götürdüm.
    Malum yere ışıkla baktı ve bacanın hemen ön kısımda alttaki çekomastiğin ortasında delik olduğunu gördü. Yanındaki küçük elli çırağına o bölgeye olabildiği kadar çekomastik sürdürdü. Deliğin üzerine de sürdü. Bir de o bölgeye tavan kısma da çekomastik sürdürdüm ki ince yağan damlaların yönü bacanın içine doğru değil kenara doğru olsun. Kurumasını bekliyorum tam olarak. Sonrasında deneme yapacağım su dökerek.

19. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Evet, bahsi geçen aynı yer, ben bugün gerekenleri yaptırdım şimdilik, sonucu görmek için iyice kurumasını bekliyorum.
    Konunun yeri burası değil ama bilginiz olsun, ben zaten 10binde bir veya yılda bir yağı değişiyorum. Hatta çoğu kez tam 10bin km olmasını da beklemiyorum.

20. erolakbıyık

erolakbıyık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    forumda aratırsanız bulursunuz camın altında bulunan ızgarayı söküp orada bulunan havalandırma ızgarasının altından geliyor orayı temizleyip mastik veya silikon sürüp tekrar takabilirsiniz

Bu Sayfayı Paylaş