Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç içinde duyulan rulman sesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Bülent tarafından 20 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Bülent

Bülent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhabalar;

Sürüş esnasında aracımı boşa aldığımda belirgin bir rulman sesleri gelmekte. Merak ettiğim konu aracım 88.000 Km de. Rulman ömrü bitmişmidir.Rot balansa götürdüğümde problem olmadığını söylediler. Modeli yeni araca sahip olan arkadaşlardada bu tip ses geliyormu. Sürtünme sesi çok belirgin.

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Alla alla... Peki nerden dediler bu sürtünme sesine?... Akslardan veya bilyalarından değil mi?

3. Bülent

Bülent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Rulman sesini duyman normaldir dediler. Sıfır araçlardada bu sesler olabiliyor diye bilgi verdiler. Acaba benmi çok hassas davranıyorum bu konuda. Ancak çok olmasada farklı marka araçları kullanmışlığım var. Kriter nedir bilemiyorum.

4. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Size göre farklı bir durumsa önceki haline göre mutlaka bir sorunu vardır. Benim önerim 1-2 ustaya dahagöstermeniz. Ancak genelde bu tip sesler ön takım (aks-aks bilyası)ve çamurluk içi sürtünmelerden kaynaklanacağından rot balansçının birşey bulamaması ilginç olmuş. Ayrıca sıfır araçlarda da oluyor denmesi bir çeşit bahane gibi geldi bana. Hani bu modeller böyle abi filan gibi...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif
    Düzenleyen : firecrab

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Seğir halindeyken aracı boşa aldığımda rüzgar ve lastik sesinden başka şey duymuyorum. Eğer rulman sesi olarak bahsettiğiniz şey triger kayışının gevşemesinden oluşan ses olmasın...

6. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracınızı iyi bir rot balansçıya götürün onlar teker teker lastikleri döndürerek hangi tekerden ses geliyor bulunur..rulman sesinin km ile alakası yok..rulmanların içindeki yag bitince ses yapıyormuş..

7. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    rulman sesi nasıl bir ses benim aracımı bosta saldığımda sanki vitesteymiş gibi hızı yavaslarken devir düsermiş gibi bir ses yapıo ama arac bosta oluo anlayamadım gitti rulman sesi bumu acaba...

8. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet aynen öyle. Benim araç da öyleydi. Aks bilyası bozuk dediler daha fazla zarar vermeden acilen değiştir dediler. Bende öyle yapmıştım. Söz konusu araç alt resimde ve sağ aks bilyası değişti.
    Düzenleyen : firecrab

9. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    hadi ya demek benimkide arzalı 2006dan beri bu sesle kullanıorum ama daha bi zararını görmedim 3 sene olmus. aks bası arzalı biliorum direksiyonnu tam topladığımda kalkarken tak tak die ses yapıo ordan biliorum bu rulman sesi yapmasının gercekten bi zararı varmı bende yeni öğrendim bendede olduğunun...

10. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    siz değiştirince bu sesi kestimi hocam

11. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir zararı yok sadece ses yapar diye biliyorum..bana öyle demişlerdi ama ben sese dayanamadığım için değiştirmiştim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bildiğiniz üzere nerede var sürtünme orada var çok aşınma. Durum gerçekten öyleyse türlü sebepten yaptıramazsan mesela akslar bozulur maliyet 2 misli artar. Buna bağlı başka parçalarda illaki zarar görecektir. Bir arkadaşın aracında aks körkleri yırtılmış ancak öyle küçük ki farketmemiş mevcut olan yağ buradan boşalmıiş ve bilyalar dağılmış zaman içinde, arabayla fazla ilgilenen birisi olmadığından araç eski zamanla bu sesler oluyor herhalde deyince akslar dagitmiş ve başına hatırı sayılır bir rakam çıkmıştı.

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aslında hayret bişey okadar araba dikkat ederim ama bu sesi ben her arabada var zannediodum:Dsiz demesiniz aynen öle bi ses hala normal zannedicektim.demekki asınma var ve 3 senedir böle kullanıorum.2006da önden darbe aldı aracım sanayide toplandı ve cıktığı günden beri bu ses var ben normal zannediodum garantisi var aracın bi ara servise söleyim bakayım 78.000 kmde 80.000 bakımında sölerim bakalım nedicekler.

14. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Temiz bir yolda vites boştayken ve yine boşta viraj dönerken bu sesi daha iyi farkedebilirsiniz. (Normalde sorunsuz araçlarda böyle vınlama-hırıltı-zarıltı v.s gibi sesler olmamalıdır.)Mesela ilginçtir benim araçta sağa viraj dönerken bir vınlama şeklinde kendini belli ediyordu. Sorun sağ aks biysası çıktı. Özetle bunlara bakılması gerekir ihmale gelmez.

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bende sağa veya sola dönerken değilde bostayken frene basınca yavaslarken devir düsüomus gibi ses yapıo.frene basmadanda sadece yavaslarken devir düsme sesi yapıo bi göstericem bunu 80.000 bakımında tesekkür ederim bilgileriniz için.sizinde yavaslarken yapıodu dimi
    aynı sesi?

16. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Elbette... zaten sağa-sola olması şart değil. Meraklı bir kulak düz giderken boşta bunu farkediyor kolaylıkla. Aks bilyası olmasa bile sesin kaynağının bulunması ve çözülmesi önemlidir.

17. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    saolun tesekkür ederim bilgileriniz için meraklı bi kulak olduğum kesin.babamla ortak kullandığımız için o sesi yaptığında sorarım duydunmu die yoo der hep:D(sırf masraf cıkmasın die:D) ama gercekten cok tesekkür ederim hep normal zannederdim bu sesi.

18. Bülent

Bülent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar açıklamalarınız ve aydıtlatmanız için çok teşekkür ediyorum. Genel bir bilgi sahibi oldum şuan. Özellikle aks bilyalarına bi baktırmam gerektiğini anladım. Gerçekten çok kafama takılan bir konuydu. Bilgi veren arkadaşlarıma teşekkürler.

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    böle bi konu actığınız için ben tesekkür ederim bendede arıza olduğunu bu konu sayesinde öğrendim forum amacına ulasıo negüzel bişey

20. koray12

koray12 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞIM MERHABA..
    SENİN SORUNUN ŞANZIMANLA ALAKALI PRİZDİREK BİLYASI VEYA BASKI BİLYASI ONLARDA DEGİL İSE AKS BİLYALARIDIR.DEBRİYAJ A BASINCA SESİN KESİLMESİ LAZIM ODA OLMAZSA İYİ Bİ USTAYA GÖSTER.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş