Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anfi tavsiyesi

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda FreQueency tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İleriye dönük bi sistem yapmak istiyorum şuanki bütceyle alabilececeklerim ;
    woofer pioneer ts-w309d4 1400 400rms
    1 veya 2 cift kompenat hertz hsk 165 veya esk 165 serilerinden ya da jbl in bi serisi düşünüyorum
    ileriye dönük olacagından 5kanal anfi tercih etmek istiyorum 2kompenat ve bass ı kaldırabilecek ve tam verimiyle besleyebilecek ısınma dc kaçırma gibi sıkıntılarla uğrastırmayacak anfi istiyorum..
    kapazitör veya cift anfi kullanımı düşünmüyorum ilginiz için tşkler..

Düzenleyen : Kaya02

2. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Konu güncel.. yardım edebilecek arkadaş yokmu..

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    sana şöyle yardım ediyim

4. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yazıları büyütemedim valla okucam diye gözlerim bozulcak acemiyim tesisat işinde bunlara göre önerebileceginiz anfi hangisi 400 500 tl ye kadar çıkabilirim

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benimde fazla bir bilgim yok bende yakında tesisat yapıcağım için şimdiden araştırmaya başladım bu liste yılın en iyi anfileri kolonlarının listesi performans ürünlerinden üst sınıf ürünlerden normal orta sınıflara kadar sıralaması var bilgisayarınıza indirirseniz resimleri bilgisayarınızda açarsanız resim daha büyük açılır olmadı büyütürsünüz bilgisayarınızda resmi rahat rahat görürsünüz..

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu liste oto hifi dergisinin listesi sanırım, küçük bir uyarı yapmak gerekiyor, burada yazılı amfilerin çoğu türkiyede satılmıyor, ya da çok az satılıyor, bu nedenle normal fiyatının 2 katı. bu listeye ben de bugunlerde bakıyordum ama bana hiçbir faydası olmadı.
    2 amfi tavsiye edebilirim,
    JBL 5255, bu amfinin fiyatı 400tl civarında, memnun kalmama ihtimaliniz yok. internetten kolayca ulaşabilirisiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_images/post_button_word.gif ikincisi xetec xi 172.5, bu amfi de türkiyede çok kullanılan, internetten kolayca alabileceğiz bir amfi. zaten bu amfiler dışında dediğiniz fiyat aralığında 5 kanallı amfi yok galiba.
    bir uyarım daha var, 5 kanallı amfilerin boyutu büyük oluyor, aracınızda nereye koyacağınızı hesap ederek ses sisteminizi kurmanız faydalı olur.

Düzenleyen : yanlayanaccent

7. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5255 Değilde bahsettiğiniz 5355 sanırım ve özellikleri su sekılde

<ul ="disc"><li style="TEXT-ALIGN: center; LINE-HEIGHT: normal; MARGIN: 0cm 0cm 10pt; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" ="Msonormal">Grand Touring Series 5-Channel Class AB Car Amplifier
    <li style="TEXT-ALIGN: center; LINE-HEIGHT: normal; MARGIN: 0cm 0cm 10pt; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" ="Msonormal">RMS Power Rating: [/list]
    [​IMG] 4 ohms: 55 watts x 4 chan. + 225 watts x 1 chan.
    [​IMG] 2 ohms: 75 watts x 4 chan. + 360 watts x 1 chan.
    <ul ="disc"><li style="TEXT-ALIGN: center; LINE-HEIGHT: normal; MARGIN: 0cm 0cm 10pt; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" ="Msonormal"><span style="FONT-FAMILY: 'Verdana','sans-serif'; FONT-SIZE: 12pt; mso-bidi-font-family: 'T

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet yanlışlık olmuş, 5355 modelini söylemiştim, zaten 5255 diye bir model yok galiba.
    bence 400 watt rmsyi beslemek için 360 watt gayet uygun, arada %10luk bir fark var.

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    jbl ben o listede göremedim bir giriş sınıfı anfilerde var zaten anfi bir kere alınır uzun vadeli kullanılır.. ben önceki anfimi 10 sene kullanmışdım sonra yiğenime verdim o yanlış bağlama yapmış yakmış güzelim anfiyi bana almanyadan özel gelmişdi o anfi concorde diye bir markaydı.o zaman daha dünyada çin furyası çinmalı yokdu her şey avrupa malıydı kaliteliydi..

o yüzden anfi alındımı iyi araştırıp kaliteli bir şey almak lazım az da bulunsa zorda bulunsa araştırıp soruşturup iyi bir şey almak lazım diye düşünüyorum neticede satarken çıkartıp yeni aldığımız aracımıza takarız yeniden verdiğimiz para bize zarar getirmez..

ben audioson,rockford,helix,hifonics bunlara bakınıyorum.. mediamarkta helix satılıyormuş bakıcam artık..

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

tekrar ediyorum, o liste yanıltıyor, hem de çok yanıltıyor. o listeyi yayınlayan dergi türkiyede yayınlanıyor ama ne acayiptir türkiyede satılmayan ürünlerle dolu.
    türkiyede çok satılan markaların hiçbirisi o listede bariz yer bulamıyor kendine. bütün tesisatçılar JBl markasına güvenir.

11. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o liste o kadar önemli değil ben yabancı siteleride çok geziyorum dünyanın en büyük araba müzik üstüne olan sitelerdede top10 top20 sıralamasında jbl ya yok yada çok son sıralarda.. bu kötü olduğu anlamına gelmez ben çünkü high performance anfilere bakınıyorum belki quality yani orta kalite anfiler içinde iyi bir yerdedir jbl.. ama ben madem bir kere alıcam en iyisini alıyım derdindeyim neticede ben bir kere aldım mı kullana bildiğim kadar kullnıyorum anfi ölene kadar satarkende arabadan alıp yeni aracıma takıyorum.. o yüzden bir kerede en iyisini alma derdindeyim..

avrupa amerika listelerinde zaten türkiyede yaygın olan markaların çoğu yok..

Mesela ben yabancı sitelerde lanzar diye bir marka gördüm birde mcıntosh diye bir marka millet en iyilerden biri diyor.. ama türkiyede yok.

Jbl e kötü diyen yok iyi bir marka güzel anfilerde üretiyor ama en iyisi en kaliteliside değil buda bir gerçek..

12. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kanallar 4/6/8 diye gidiyor diye biliyorum 5 kanal stereo amfi yok sanırım. Yanlışsa düzeltin lütfen. 4 Kanal bir amfi işinizi rahatlıkla görecektir. 400 Lira amfiye vermektense ben olsam 4 kanal 250 tl ye düşük maliyetli bir amfi alırdım 2 kanal amfiye 2 kanalda köprülenerek kompenantları zaten destekler. Fakat ana üniteniz iyi olsun. Amfiden kıstığınız parayı teyp e harcayın.

13. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Nedense çift anfi olmasını istemiyorum 60amper aküde tam verim alamıcagımı düşünüyorum ve arabayı calıstırmadanda müzik dinliyorum sürekli akünün bitmesini çabuklaştıracagından istemiyorum . Kapazitör alırsanız düzelir diceksiniz ama hiç yoktan bi 100 lirada ona fiyat cıkar montajı fılan bagajda yer sıkıntısıda olur nedenıyle içime sinmiyor..

14. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında ebay diye bi site var orda fiyatlar cok uygun ama gümrükten malı geçirmesi biraz sıkıntılı ebaydan alışveriş yapan arkadaş varmıdırki bizi bilgilendirse..

15. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben zaten çift amfi alın demedim ki tek 4 kanal alın yeter dedim :)

16. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ebaydan ben hep alış veriş yapıyorumda anfi elektronik ürünlerde sıkıntı çıkartabilirler zaten arabama dvd tey alıcam ordan birde anfinin stressine giremem :) ayrıca değmezde türkiyede sahibindende epey satılıkda audioson falan var helix var sıfırda var az kullanılmış ikinci elde var 5 kanal 8 kanal tavsiye etmem bölündükçe kalite zayıflar..

4 kanal en ideali çıkış gücününde gerçek olması çok mühim piyasada bir sürü çakma yalan çin malı anfiler var adam yazmış 1800watt ama gerçek gücü 200-300 watt

eğer wooferınız varsa ama ona ayrı bir bas anfisi almanız gerekir.. ufakda olsa minikde olsa bir anfisi ona ayrı gerekir..

akünün amperini yüksek alırsanız onuda halledersiniz misal 60 amperse 72 amper takarsanız sıkıntınız olmaz aküden aküye fazla yüklenme olmaz

17. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4kanal ömürlük ne tavsiye edebilirsiniz bass almadım daha 309d4 düşünüyorum anfi+bass tavsıyenız olabılırmı bütce 400 600 arası

18. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    5 kanal amfiler de var, konuyu baştan okursanız bir jbl ve bir de xetec amfi örneği vermiştim.
    5 kanal amfi, 4 kanal mid hoparlör+1 kanal woofer beslemek için kullanıcılara uygun geliyor.
    bildiğiniz gibi, bu işlerin sınırı yoktur, isterseniz 500tlye de tesisat kurarsınız, isterseniz 5000tlye kurarsınız, hatta daha fazla da para harcayabilirsiniz,
    kendi yorumum, kendi tecrübem kafanızda bir rakam belirlemeniz ve buna göre parçalar almanız en doğrusudur. üstelik ben kendi araçlarıma 3 defa tesisat yaptım, bunun dışında arkadaşlarımın araçlarına 5 farklı sistem kurdum. gördüğüm şu ki ortalama günümüz fiyatlarıyla 1000tllik bir bütçe ile çok güzel sistemler kuruluyor, fazladan para harcamak bence israf olur.
    amfi otomobilde kullanılan sürekli olarak sarsıntıya uğrayan ve eğer iyi sabitlenmezse sürekli sert darbelere uğrayan, üzerinde 15-20 amper akımlar geçiren bir cihazdır, bu nedenle tanıdık olmazsa kesinlikle 2. el amfi tavsiye etmiyorum. aynı cep telefonu gibi, ne kadar sağlam olduğu dışına bakınca belli olmuyor. markası audioson da olsa 2. el amfi elinizde patlayabilir.
    konuyu açan arkadaşın belirlediği 400-500 tl amfi bütçesine göre türkiye şartlarında en uygun amfilerin benim tavsiye etttiğim amfiler olduğunda ısrar ediyorum. aynı güçteki 4 kanal audison amfinin fiyatı bu rakamın 3 katı civarındadır.

19. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben kendime audioson helix kicker falan bakıyorum. şu an için bunlar. :)

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş