Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

akü seçimi

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Erim Balaban tarafından 1 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar.mutlu akü ile inci akü arasında gidip geldiğiniz başlığı hatırlıyorum.benim sorum şu.sizce kuru akü mü tercih etmeliyim yoksa diğerini mi?

2. Misafir

Misafir Guest

Kuru akü daha dayanıklı olup daha pahalıdır, diğer akü ucuz olmasına karşı bakım ister, kesen müsaitse kuru akü al, değilde bakım gerektirenakü...

3. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesela ne gibi bi bakım ister normal akü?

4. Misafir

Misafir Guest

Özellikle suyunu sık sık kontrol etmek lazım, azaldıkça saf su ilave edeceksin, olay bu......

5. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onda bişi yok o zaman:)farklı bişey var sanmıştım.saolun yardımlarınız için.

6. serinde

serinde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu mutlu nun kuru aküsü var mıdır?

7. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tavsiyem delphi akü:
    Delphi akü lerinde kullanılan kurşun-kalsiyum teknolojisi, Delphi tarafından geliştirilmiş ve akü kutusunun bir daha açılmamak üzere üretim sonunda tamamen kapatılmasına olanak sağlamıştır.

Delphi Akü lerde su ekleme kapakları yoktur ve bu yüzden Delphi aküler 45 dereceye kadar eğik kullanılabilmektedir. Kullanım ömrü, kullanım yeri ve şekline bağlı olarak 3 - 5 yıl olan Freedom model DELCO marka aküler 2 yıl garantilidir.

Delphi Akü lerin ( Delphi Freedom ) üretiminde hedef alınan sektör temelde otomotiv sektörü olduğu için en küçük akü 36 Ah değerindedir. Değişik boyut, tip ve güçte 165 Ah kapasiteye kadar Delphi akü lerin üretimi ve satışı gerçekleştirilmektedir.

Delphi Akü ler : Yanmayı önler, aküyü havalandırır ve kolay nefes almasını sağlar.
    Şarj göstergesi ile akünüzün kullanım durumunu bir bakışta anlıyabilirsiniz.
    Delphi Akü Özellikleri

Tamamen kapalı olan kutu, akünüzün içindeki elektrolitin bozulmasını önleyerek su ilavesini gereksiz kılar.
    Poli propilen kutusu hem çok hafiftir hem de darbelere karşı dayanıklıdır.
    Tortu haznesi yoktur. Plakalar kutunun düz tabanına sıkıca sabitlendiğinden hasar verebilecek sarsıntılara dayanıklıdır, tortu oluşturmaz.
    Kurşun alaşım ızgaralar uzun yıllar dayanıklılığı ve güvenirliği sağlar.
    Antimonsuz plakalar sayesinde bu akünün hiç bir zaman su ilavesine ihtiyacı yoktur.
    Ayırıcı kılıflar plakaları maksimum derecede korur.
    Plakalar sarsıntılara son derece dayanıklı bağlantılarla birleştirilmiştir.
    Sıvı / Gaz ayırıcı bölüm bütün sıvıları rezervuara gönderir.

8. serinde

serinde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üstadım fiyatı ne kadardır?

9. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar lpg li araçlarda ideal amper kaç olmalı.Lpg li araçların akü amperi farklı oluyormuş herhalde...öyle duymuştum.

11. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunu ilk kez duydum bilen varsa cevaplasın :)

12. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    geçen benim akü kapağını akünün üstünde buldum. servise gittim akü kapağı yok eski kapağı bir damla japonla tutturdum. kapak uzun bir şey aslında büyük ihtimal bakım sırasında onlar çok sıkıp kırdılar ve bugüne kadar birşey olmadı..ve servis dediki..

bu akü bitince era ların 55 amperlik aküsünü 60 amperle yeniliyoruz dedi. sizlerden de soran olursa sevinirim. ben 55 in zararını görmedim. 60 olunca tesisata zararı olur mu acaba.

birde şimdi mutlu aküye baktım..akü ara var..benznli era seçince 12-50 çıkıyor. şimdi servisteki bayanın dediği gibi bizim aküler 55 amper mi mutlunun dediği gibi 50 mi..şaşırdım kaldım..kullanma kılavuzuna bakacağım.

sizin ki admire mış..marka olarak birde koç un ürettiği tudor var nasıl acaba. mutlu ve inci de zaten bilinen markalar.. aralarında pek fark olduğunu sanmıyorum.
    Düzenleyen : mdx78

13. Misafir

Misafir Guest

Mutlu Akü Taktırdım Yeni Gri Olan Akülerden Gayet Güzel Çok Memnunum

14. accentmilenyum

accentmilenyum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracımı çalıştıramadık; Akü'nün ışığı yeşil yanıyordu ama ancak akü takviyesi ile çalıştırabildik. Daha sonra oto elektirkçiye götürdük ve oto elektrikçi dizellerden akü'nün amperinin yüksek olması gerektiğini belirttiler. Bizim araç 2002 1,5 CRDİ akü de 60 amper. Dizellerde en az 72 amper olmalıymış, doğru mu ne yapmalıyım?

15. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende yeni tıp kuru mutlu akü aldım memnunum tek marşta soğuk havalarda güçlü bir şekilde marş yapıyor

16. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben mutlu 60 amper aldım peşin fiyatı eskisini verirseniz 95 tl. yeni model gri renkli olan aküden. 1 ay oldu olmadı alalı, soğuklarda çalıştırmada sorun yok çok memnunum. admire lere de 60 dan büyük akü uymuyor, kaportacıda genişletirseniz olabilir ama.

17. namso07

namso07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende mutlu akü aldım gri olanından. dizel oldugu için 70 amperlik taktırdım getzime.
    Akü takılırken dikkatimi çekti çok sade bi görüntüsü vardı. Üstü dümdüz. Sadece kutup başlarını görebiliyorsun o kadar sade bir akü.
    Ustada 70 amperlik aküler çok yer kapladıgı için bazı araçların kaputları kapanmıyor bu yüzden mutlu aküde böyle üretiyor aküleri dedi.
    bir aydır kullanıyorum bakalım bi sorun çıkarmadı.

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşında 2006 1.3 cc Otomatik Admiresei var. Orjinal aküsü üzerindeydi Delkor ve 45 amper.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Oldu olacak motor aküsü koysaymışlar.

Bauhausta 60 amper Gri Mutlu akü 119 lira kredi kartına 10 taksit imkanı mevcut.

19. namso07

namso07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bende duymuştum sıfır araçların aküsü genelde 45 amper olarak geliyormuş. Bu hyundai degil çogu firmada öyle dedi akücü.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben ilk defa Admire 1.3 modelinde 45 amperli akü gürdüm açıkcası. Benim arabamda bile 55 amper var orjinal.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley23.gif

Bu Sayfayı Paylaş