merhaba arkadaşlar aracıma lpg takıldığı için muayeneye gittim muayeneden geçti ama hafif kusur olarak aks mili yağ sızıntısı yazıyordu muyane kağıdında. kafama takıldı. bu yağ sızıntısı şanzıman kaynaklıyağımı oluyor. bir sıkıntı doğururmu, çözüm için önerilerinizi bekliyorum.
aks körüklerini kontrol ettirin isterseniz. aks körüklerinin içinde gres yağı vardır ve iki ucu kelepçe ile sabitlenir. aks milinin iki tarafındada dış aks ve iç aks diye iki adet kafa bulunur.
Sıkıntı yaratacak bir durum olsa idi hafif kusurla geçirmezlerdi aracınızı.Murselin dediği gibi kelepçeler sıkılırsa sorun ortadan kalkar
aks milinin sağda ve solda olmak üzere birer adet aks körükleri vardır büyük ihtimalle onlar yırtılmışdır. Buda büyük sorun yaratmaz ama bana sorarsanız yenisini takdırmanızda fayda var..
aks körüklerinin yırtık olması zamanla aks kafasını değiştirmeye kadar gider. aks körüklerinin içinde gres yağı vardır. aks kafaları bu yağın içinde çalışır. körük yırtılınca zamanla toz vb dış etkenlerden dolayı aks kafaları yağsız kalır bozulur. aks körüğü ucuz bir parçadır ama takmak için aks kafasını sökmek gerekir.