arkadaşlar aracıma 15 gün önce lpg taktırdım.lpg yi takan usta accent eralarda sızdırmazlık raporu alınırken lpg tankının bagajda sağ tarafta olmasının bir sakıncası olamadığını söyledi.egzoz sağda ama egzozla tank arası mesafe çok uzakmış ve eralarda bagajda sol tarafta tankı takacak yeterli mesafe olmadığı için sızdırmazlık raporu verilirken sorun olmuyomuş.benim bir arkadaşımda şahin var tankla egzoz aynı tarafta diye sızdırmazlık raporu vermemişler.git ters tarafa aldır demişler.acaba banada böyle bir sorun çıkartırlarmı?
ben simit istemedim 30 lt,lik silindir tankı bagajda sağ tarafa uzunlamasına taktırdım.ama şimdi kafamda soru işareti kaldı.lpg,yi 16 ay ruhsata işletmicem ama şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum.lpg yi takan usta eralarda tankın yönü ve yeri konusunda sorun yok diyor ama arakadaşın şahindende tankı egzoz tarafından terse aldır demeleri kafamı karıştırdı.
benim bildiğim dolum ağzı, egzoz tarafında olmamalı. fakat bu şekilde olanEra'lar dagördüm. ben zaten sol tarafa istiyordum dolum ağzını o tarafa koydurdum. ama depo yerleşimi konusunu bilemiyeceğim. yalnız depo sağdaysa, dolum ağzını da sağ tarafa yapacaklardır değilmi?
ocam tankın ne tarafta olduğu önemli değil sadece önemli olan aracın altına açılan havalandırma bacaları ve dolum ağzının konumu. bu ikisinin egsoza olması gereken mesafeleri var 15 cm kadar makina mühendisleri odası buna bakar eğer git tankın yerini değiştir derlerse bana yönetmeliği verin de. böle bişi yok. tank konusuna da gelince eğer simit tank istemiyorsan ben sana 40 lt 244 mm çapında silindirik tank tavsiye ederim. benim era da bu tank var bagajda çok yer kaplamıyo.
oh be sonunda ara tatil geldi çok yorulmuştuk tatile çıkan herkese hayırlı tatiller ve hayırlı yolculuklar dilerim arabama atiker lpg taktırmaya karar verdim (benzin 4 tl olunca yapacak bişey yok) ancak kafamda şu soru işareti var simit tank taktırsam stepne bagajda dolaşacak o yüzden silindir takacagım ayrıca daha sorunsuz çalışıyo diyolar daha önce silindirtank takan arkadaşlar hangi ebatlarda taktırdınız bagajın neresine takıldı yardımcı olurmusunuz 244 mm kalınlığında 40 lt silindir tank ideal olarak düşünüyorum takılacak yer olarakta arka koltugun oyuk kısmı tam tüp için ideal diye düşünüyorum ama stepne kapağının yukarı doğru açılmasını engellemez değilmi
ustayla konuştum atiker değil sana lovato takalım dedi daha uzun ömürlü kullanırsın dedi bende tamam dedim ama simit takalım dedi silindiri arkaya koltugun arkasına doğru takamam dedi takılırsa hortumlar uzun olur bagaj içinde görüntü kötü olur dedi bende kararsız kaldım arka tarafta benzin deposu oldugu içinmi delemiyorum hemen yanından bilgisi olan varmı yoksa simit taktıracagım simit tüpte göstergeler doğru çalışmıyor diyolar ayrıca stepne sorunuda var????
benim erada simit tank var. geçenlerde atiker bayisinde başka bir eraya silindir tank taktılar. inanırmısınız param olsaydı hemen simit tankı söktürecektim. sanki bagajda tank yok oderece küçük ve yer kalamıyorsu. arka koltukların boyunca ve ince bir tanktı. keşke o zaman o şekilde taktırsaydım diye düşünüyorum. simit tankta göstergeler gerçekten iyi çalışmıyor. ne ayar yaparsan yap çalışmıyor. km yi sıfırlayıp gaz bitene kadar kullanmak gerekiyor. ancak böyle yapabiliyorum ölçümü.
Simit haricinde takılan silindir tip tülerde Diyek değil arka koltuğa paralel yatay olması gerektiğini biliyorum ! Aksi durumda sızdırmazlık alınamıyor.
2 hafta önce hyundai servisinde bakıma gittiğimde accent era geldi bagajın içinde sağ tarafta kısa silindir tank vardı..
ben gecen sene temmuzda taktırdım lpg atıker sıralı 40 litrelik tank egsozun ust tarafında yani aracın sagında sızdırmazlıkta buna bakmıyorlar ozelıkle dolum agzına bakıyolar eksoza uzak mesafede olmasına zaten lpg yı takanlar bılıyor nasıl olacagını kafanızı yormayan bu tur konulara
Arkadaşlar ben eylül 2010 ayında 2011 ERA aldım ve ruhsat çıkarmadan BRC LPG tesisatı döşettim.Bana sadece bu markanın HYUNDAI ile anlaşmalı olduğu ve aracımın 5 yıllık garantisini bozmadığı söylendi.Benim için şans oldu zaten eski aracımda da BRC kullanıp memnun kalmıştım. Tank 30 Lt. silindir tank.Bagajımın sağ tarafına koyduk dolum ağzı da sağ tarafta ve mühendisin projesi dahilinde oldu.Sızdırmazlıkta da hiç sorun yaşamadım.Burada önemli olan ayrıntı, dolum ağzıyla tankın ya da eksozun ne tarafta olduğu değil gaz borularıyla, ısı kaynağı olan eksozun arasındaki yalıtım ve mesafedir.Hepinize iyi yolculuklar.