Herkese merhaba , 2013-2015 model 100.000 km altında dizel 7 ileri Otomatik vites Blue almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz.. Araçta kronik bir sorun var mı . Şu modelden veya şu paketten uzak dur şu modeli al diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı. Eksileri nelerdir.. Daha başka benim sormak için aklıma gelmeyen sizin uyarıda bulunacağınız bir konu var mı . Sizin yapacağınız yorumlar benim için çok önemli , yapacağınız yorumlara göre karar vereceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
Biz paketten ve 4 ileri şanzımandan uzak durmanız yeterlidir.Biri çok eski teknoloji,üzerindeki motora yakışmayan bir şanzıman,diğeri yolcu airbagi bile bulunmayan,arka camları bile manuel olan donanım paketi.7 ileri dct şanzıman 2015 te geldi,yani ondan önceki modellerin hepsi 4 ileri.Kronik olarak arka amortisör var benimkinde sonradan düzeltildi mi emin değilim aşırı salınım ve zıplama yapıyor,onn haricinde kronik sorunu yok,en azından benim başıma gelmedi.Yüksek hızlarda yanal rüzgarlardan çok etkileniyor,aracı tutmak için sürekli direksiyona müdahale gerekiyor.Uzun yıllar sorunsuz hizmet edecek güzel bir araçtır,tabii beklentiye göre yapabildiklerini ve yapamadıklarını unutmamak gerekiyor.
Yalıtım zayıf kaporta özellikle boya zayıf yol tutuşu zayıf arkadaşında dediği gibi Yanal rüzgarlardan çok etkileniyor sonuç olarak b sınıfı Sedan ne kadar ekmek o kadar köfte
Çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler verdiniz. İlanlarda Aynı paket aynı yaş blue lar ın bazılarında otomatik bazılarında yarı otomatik yazıyor..Hangisini tercih etmemi önerirsiniz. Aralarında fark var mı.
Bazıları bilinçli yazılmıyor olsa da yarı otomatik/tam otomatik=7 ileri dct/4 ileri tork konvertörlüdür.2014 ve öncesi dizel otomatikler 4 ileriyken 2015 ve sonrası 7 ileri dct şanzımanlıdır.Her türlü 7 ileri dct şanzıman almak mantıklıdır.
Accent Blue'yu hiç bakıp inceleme fırsatınız oldu mu bilmiyorum ama bize arka tarafı çok dar gözüktü. Bizim araçta arka koltukta yeri geliyor 3 kişi hatta nadiren 4 kişi oturmak zorunda kalıyor.. Bize sanki blue'nun arkasında 3 kişi bile sıkışık oturur gibi geldi. Mesela era da kapıyı kapattığınızda dizinizi kapıya doğru kırabiliyorsunuz orada bir boşluk var ama blue da kapıyı kapattığınızda bırakın dizinizi kapıya doğru kırmayı kapı kapandığında neredeyse öbür tarafa doğru baskılıyor boşluğun aksine kapıda bir çıkıntı söz konusu. Eğer aracı gerçekte görmediyseniz almadan bi bakın sizin istediğiniz genişlik ihtiyacını karşılıyor mu. Bunun haricinde boyalara dikkat edin. Bir kaç blue'yu inceleme fırsatım oldu hemen hepsinde büküm yerlerinde boya atmaları söz konusuydu. Genelde rötuş boyası ile kapatmışlardı bunları gözükmüyordu ama bir tanesinde ciddi paslanma vardı boyanın attığı bölgede. 2 negatif yorum yaptım ama bu demek değil ki blue alınmayacak bir araba. Şahsen kasasını çok beğeniyorum ama arkasının bize dar gelmesi bizi arabadan uzaklaştırmıştı. Siz de inceleyin içinize sinerse alın güle güle kullanın.
bence sadece yol tutuşu kötü, dizel otomatik DCT'nin gidişi harika. blue alınırsa mutlaka lastik-jant 16 olarak değiştirilmeli.