Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Admire 1.5 Crdi

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda efendy06 tarafından 14 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Değerli arkadaşlar, malumunuz üzere kullandığım yumurta kasayı sattım, 1998 astra aldım en dolusundan, ancak arabayı bir türlü adam edemedim, onuda sattım. :D Bana halen araç lazım. Lpg işine gıcıktım, iyice arttı bu hissiyat. Dizel araç planlıyorum. Era'larda dizeller başarılı, onu biliyorum, ancak maddiyat itibarıyle bana uymuyor. Haliyle Admire düşünüyorum. Ancak baktığımda bu araçların lpglileri dizellerinden pahalı, buna bir anlam veremedim. Astradaki gibi, alıp yaptırıp yaptırıp satmak da istemiyoum. Zaten bir araç daha alıp satarsam bu yıl, devlet vergi isteyecek :D:D

Velhasıl, bu araçların durumu nedir? Kronik sorunu var mıdır, yakıtı nasıldır, arızaya yatkın mıdır, nelere dikkat edilmelidir? Bir de performansı nasıldır? Yani ralli yapmayacağım ama rampa çıkarken inip aracı itekleyesim de gelmesin. Şimdiden teşekkürler.

2. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Kronik sorun olarak depoyu söyleyebilirim boyası dökülüp (galvaniz kaplı içi) depo içindeki filtreleri tıkıyor zamanla su kaynatmadan hararet yapıyorsa aküden ek şase kablosu çekiliyor benim bildiğim başka kronik hatası yok 3 silindirli olduğu için ustası azdır marşı ağırdır hor kullanıcam dağa vurucam motoru zorlıycam derseniz tavsiye etmem gidişi 82 beygir 5 kişi doldurduğun zaman yokuşuna göre 1 2 vites düşürebilirsin şanzıman oranı kısa benim sevmediğim noktalarından biri bu uzun yolda yoruyor 3000 devirde 130km yapıyor 190 da zaten bitiyor. Başka sorun olursa yardımcı olurum

Sent from my iPad using Tapatalk

erener01 bunu beğendi.
  3. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Sorundan sıkıldıysanız, uğraşmak istemiyorsanız ve pahalı olmazsa bence 1.6 lpg'li admira alın. Pahalı olursa da 1,5 gls milenyum lpg'li alın. Yaşlı ve ucuz dizel arabanın sizi daha çok uğraştırma ihtimali daha yüksek.

Halil bunu beğendi.
  4. bysozdemir06

bysozdemir06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    115
    Ad Soyad:
    sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Dizel Admireler Benzinlilere göre daha sıkıntılıdır, bu durum zaten açık.
    Sizi üzmemesi için çok çok temizini bulmanız gerekecek. böyle bir admire içinde muhtemelen Era fiyatı çekeceklerdir.
    Bence de 1,6 LPG li admire veya 1,5 milenyum bakın. Bende 1,3 ünü kullanıyorum çok çok memnunum.

5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,282
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    dostum temizini bulabilirsen, bakımları eksik edilmemiş, çok fazla el değiştirmemiş, km düşük alabilirsin. Bu aracın motorunu ustalar pek ellemek istemiyor. Anlayanı da zor bulunuyor. Biraz sarsıntılı çalışır. Normalden biraz fazla rampada aracı kaldırmak için devirli kalkman gerekir. Yoksa motor yerinden fırlayacak sanırsın. Aslında insanlar pek beğenmese de sağlam motordur.
    Ben aracı 105.000 de aldım ve 143.000 sattım ve sadece mazot pompasının keçeleri, tamir takımını serviste değiştirmiştim.(220 TL) o kadar. Sattığım arkadaşta 2,5 sene kadar kullandı (177.000) ve sattığı gün beni aradı sordum herhangi bir sıkıntı yaşadınmı diye bakımdan başka bir şey yapmadım dedi.
    Bir örnek daha vereyim. Aracı bir gün bakım için servise götürdüm. (tarih olarak 2010 yılı) Servise yeşil bir admire dizel geldi. Bir un fabrikasına ait. Ama aracın koltuk döşemeleri falan yırtılmış. Servis müdürü tanıdıktı, sordum kaç bin km de bu araç? 400.000 km dedi ve hala motorunu açmadık. Ama araç her 10.000 de bir servise geliyor dedi. O arabayı hala görüyorum civarda. Belkide şimdi 800.000 olmuştur.

Ben 3 sene kadar kullandım. Aracımdan çok memnundum. Yakıtı ve gidişi gayet iyiydi. Ayrıca eralar gibi turbo boşluğunuda çok hissettirmiyordu.

Kronik olarak; depo iç kaplamanın soyulup depo içi filtreyi tıkaması var. Ya sık sık temizleteceksin ya da depo içi filtrenin yeni tipini takacaksın. Elektrik sisteminin şase bağlantısının güçlendirilmesi gerekiyor. Ben başka da kronik sorununu bilmiyorum.

Çok uzattık. Temizini ve düşük km bulabilirsen al. Eğer içine sinmezse kesinlikle alma derim. Ustasını bulamazsan çok uğraşırsın. 2. elde de biraz yavaş olduğunu söylüyorlar.

6. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Esasen usta sorunum yok, burda sadece hyundai tamir eden bir usta var, bölgedeki ticariler bile ona geliyor. Hyundai konusunda çok iyi. Kendisine sorduğumda "benzinlisine bak" diyor ancak bir daha lpgli araç kullanma taraftarı değilim.

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,282
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    getz dizel de bakabilirsin

8. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    İyi günler eniştemde 2005 model dizeli var 100.000 km oldu bi sorun yaşamadı şu ana kadar.sadece çok sesli çalışıyor.birde aşırı yakıt tüketimi var benm lpgli getzimden %50 fazla yakıyor bide 2. eli hiç gitmiyor ben olsam benzinli lpglisini alırım.

9. muratsakarya

muratsakarya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat engur
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Yaklaşık 2 hafta önce 2005 ini aldım. 172 bindeydi. 2 haftada 3 bin km civarı yol yaptım. Arkadaşların dediği gibi yakıt biraz fazla. 26 kuruş civarı ölçtum. Gidişi yol tutuşu hoşuma gitti.2 sıkıntı gözlemledim. İlki sabahları genellikle araba tek marsta çalışmıyor. İkincisi ise mazot pompasi nda bi sıkıntı var.. daha tamire goturemedim maddi sebeplerden. Bu şekilde biraz daha kullanmak zorundayım. Kaça hallederim bi fikrim de yok

Bu Sayfayı Paylaş