Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent 99 yumurta kasa kadran ve ön konsol led

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda by_serco tarafından 11 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar benima arabanın on konsol ışıkları yanmıyor yani kalorifer düğmelerinin olduğu yer felan acaba orginalimi öyle yoksa benimkimi yanmıyor bunları hepsini led takılabilirmi bu konuda bilgisizim

2. LS modelini bilmem ama yanması lazım galiba ampulü patlamıştır herhalde leddde takılır tabikidie...

3. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hmm anladım valaalhi değişik bişeyler yapmayı düşünüyorum bu ledleri nasıl takıcam bilemiyorum heralde oto elektirikçiye götürecem https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

4. elktrikçi halleder size tavsiyem maun kaplamada taktırın...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif70 lira gibi bişey galiba ama süper görüntü...

5. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tabiki güzel olur ama ilerde yaptırırım onu ben şimdilik ışıkları yaptırmak istiyorum bide bu ayak ışıklarımı ne diyorlar forumda bir arkadaş yapmıştı ondanda yapmayı düşünüyorum

6. BELGE935

BELGE935 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçen hafta gösterge ışıklarını mavi led ampülle değiştirdim.sonuç harika.tavsiye ederim .taoplam maliyet 5 tl civarı.aracım 1997 hyundaı accent

7. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eminim çok güzel olmuştur.Gerçekten ucuzada halletmişsiniz.Benim elim pek yatkın değildir bu işlere kesin kırar dökerim o yüzden hiç bulaşmayım :)Güle güle kullanın.

8. hayırlı olsun güzel görünüm sağlamıştır aracınıza...

9. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Göstergelerin olduğu bölüme led takabilirsiniz ben yeşil led taktım hafif orjinal gibide durdu güzelde durdu. Kalorifer düğmelerinin olduğu bölmeye ise orjinalinde led takılmıyor küçücük ampulleri var onların ama usta isterse oraya led ayarlıyabiliyor ordaki duya göre lehimliyor falan biraz vakit aldırır siz en iyisi oraya kendi orjinal ampullerini alın her elektirikcide vardır ufak dipsiz bir ampul.

10. iboo

iboo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bendede 10 tane led varda nasıl değerlendire bilirim arac ici 1997 accent

11. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    aracınızın gösterge ve göğüsteki ışıklardan hiçbirisi yanmıyorsa sorunun lambalardan olacağını sanmam. büyük ihtimal sigortası yanmıştır. sigorta kaputun altındaki sigorta kutusunun içinde 10 amperlik bir sigorta oradaki sigortaları kontrol ederseniz görürsünüz. bu arada bende gösterge ve göğüsteki aydınlatmaların hepsini led aydınlatma yaptım. göstergelerin aydınlatması kolay dipsiz ampüllerin led olanlarını alıp takıyorsunuz. 4 adet var. birde küçük mini dipsiz ampül var bunuda normal ledi bir adet dirençle birlikte takabilirsiniz.

ama göğüs aydınlatmalarını led yapmak isterseniz durum değişiyor. ben mini dipsiz ampüllerinin içlerine led koydum ve kablolarınada dirençlerini bağladım. toplamda 6 yada 7 tane lamba var. bunları değiştiribilirsiniz. bir lambada ac düğmesinin içinde var (klimalı modellerde olur) o bayağı bir zor onun ledi ac düğmesinin içinde yani düğmeyi komple çıkarıcaksınız. daha sonra içini açacaksınız. içinde mini dipsiz ampülün 4te 1'kadar küçük bir ampül var minicik birşey yani. onuda 3 mm küçük ledler var onlarla dirençle birlikte lehim yapmanız gerekiyor. ama çok uğraştırıyor baştan söyliyeyim. bunun haricinde bu minicik ampülden birde arka rezistansın aydınlatmasında da iki adet mevcut. rezistansınkileri ben değiştirmedim ama onlarıda 3 mm led ampülle değiştirebilirsiniz. göstergeler nispeten kolay ama ön göğüs işi biraz zor yapacaklara şimdiden kolay gelsin

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    birde ledlerde artı ve eksi farkı vardır ters bağlarsanız yanmaz takmadan önce yanıp yanmadığını kontrol edin ona göre takın. led lambalarının uzun olan bacağı artı kutbudur.

13. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arakdaşlar yaa benim ön gövdedeki kalorifer vsss ışıklı deyil galiba yaaa, yapıştırma gibi düğmeler çevirmeli deyil ileri geri itmeli gerçi ön konsulu hiç sökmeedim yarısına kadar açabildim :s

14. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar İsterseniz Auto Car Led Adında Bir Tamemen Led Üzerine Kurulu Bi Yer Biliyorum 0537 261 18 70 İsterseniz arayın bu numarayı

15. iboo

iboo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende değiştirmeyi düşünüyorum ama sökmeye korkuyorum yaa:)

16. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Siz Sökmeyin Bence Bunları Sökenler Var

17. shopare_18

shopare_18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    göstergeleri sökmek cok basit ama kalorifer dügmelerinin oldugu yer ugrastırıo kalaorifer dügmelrinin oldugu yeri sökmek için önce küllügün içindeki iki vidayı sökmek gerekio sona torpidoyu bide direksiyonun alt tarafını söküp kalaorifer dügmelrine baglı celik telleri sökemk lazım beni bayaa ugrastırdı. bu arada göstergede 4 tane T10 1 tane t5 ampul var kalorifer dügmelerinin orda 2 tane t5 ampul var ben degiştirdim baya güzel oldu

18. muratkucuk

muratkucuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  19. muratkucuk

muratkucuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Aynen , arkadaşa katılıyorum. kalorifer dügmelerinin oldugu yer zor sökülüyor.

20. fr_ares

fr_ares Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim ilk arabam 96 5 kapılı yumurta kasalardandı. İlk göz ağrım, kullanımı rahat, her yere sığdırabileceğiniz bir araba. Güle güle kullanın yeni ışıklarınızı.
    Kazasız sürüşler...

Bu Sayfayı Paylaş