Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

308 1.6 Hdi Ile Ilgili Yorumlarınız

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Açıkel tarafından 21 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli arkadaşlar,
    Üzülerek sattığım Sonata'mın ardından, bütçemize göre bir araç almak niyetiyle, hem ebat hem tüketim değerlerinden dolayı, çok eski yüzlü olmadığından bir 308 almaya karar verdim. Bu forumda hem çok öğrendiğim hem de fikirlerine değer verdiğim insanlar olması sebebi ile sizlerin de fikirlerini öğrenmek istedim.

110'luk bir 308 HDI almanın arifesindeyim. Buna mukabil, araca bir türlü karar veremiyorum. Birkaç araç belirledim kafamda. Bunlardan hangisini seçeceğim ile ilgili yardımınızı rica ediyorum.

1) 2008 308 1.6HDI 110HP 5 ileri manuel Premium paket. Araç full yetkili servis bakımlı ve temiz 80.000km.de
    2) 2008 308 1.6 HDI 110HP Auto6r comfort paket. Yetkili servis bakımlı, hatasız ve 93.000km.de

Premium ve comfort arasında ses izolasyonu açısından ciddi fark var mıdır? 5 ileri manuel şanzıman 6 ileri manuele göre hızlanma ve tüketim açısından fark yaratır mı? Bu araçlardan kullanmışlığınız, duymuşluğunuz var mıdır?
    Cevaplar için şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Şahsen yarı otomatik tercih etmezdim. 1-2, 2-1 vitesleri arası kararsızlıkları, sallamaları sevmiyorum.

Murat bunu beğendi.
  3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ne yalan soyliyim hevesini kirmak gibi olmasin kendim oto tamircisiyim peugeot'u hayatta kapima sokmam elektronik olarak arzaları hiç bitmiyor hele otomatikse hic niyetine girmezdim

ekremce bunu beğendi.
  4. shadow50

shadow50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Özgür Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Açıkel @gogo17 308 hakkında bir fikrim yok ama babamda 250.000 km'de yarı otomatik 407 2.0 premium executive var. Yaklaşık 4 yıldır kullanıyoruz. Bir kere bile elektronik bir arıza vermedi (geçen ay arka stop ampulünün patlamasını saymazsak :D). Otomatik şanzuman ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadı. İç trim sesi bile yok araçta. Bence direk olarak markayı kötülemek çok uygun değil. Aracın zamanında bakımları yapılmazsa hor kullanılırsa değil Peugeot, Mercedes-BMW olsa fark etmez.

5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bazı hor kullanılan japon/kore yada merco adam olur @shadow50 kardeşim ama ne yazık ki pejo olmuyor... Bende 1-2 deneyim yaşadım 307 yarı otomatik ile bir daha tövbe....

VVadam, MSC ve shadow50 bunu beğendi.
  6. shadow50

shadow50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Özgür Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet nazik araçlar olduğu doğrudur. Ama arkadaş hor kullanılmış araç alıp toparlamak istemiyor ki. Servis bakımlı 80-90.000 km'lik araçlardan bahsediyor. Benim demek istediğim markayı direk karalamamak. Ayrıca bu bahsettiği özelliklerde Alman/Japon otomobiller iki katı fiyatta neredeyse. 2008 i30'un kasası ise estetik olarak 308'e göre daha kötü bence.

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ben markayi karalamadim sadece kendi gorusumu soyledim "almam kapima koymam" dedim ben bu isin icinde oldugum icin gorduklerimden yola ciktim sadece ayrica 308 ile 407 arasinda cok kalite farki var

shadow50 bunu beğendi.
  8. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben de uzun zamandır 308 leri takip ediyorum ve bu süreçte oldukça bilgi topladım diyebilirim. Hatta 2-3 tane aracı da bizzat deneyerek az da olsa fikir sahibi oldum. Ayrıca daha önce de 207 1.6 HDi premium sahibi idim. Öncelikle 2008 model olmasından dolayı tam emin olmamakla 2010 ve sonraki yıllarda Hdi düz vites olanların 110 HP olanı yok diye biliyorum. Düz vites olanlar 90-92 Hp otomatik olanlar 110-112 Hp olması lazım. E-HDi olanlarda ise düz vites 6 ileri vites var.

Test ettiğim araçlarda vites geçişlerinde çok bariz sarsıntılar yaşamadım. 1-2 ve 2-1 viteslerde hafif bir sarsıntı var onun dışında belli belirsiz sarsıntı oluyor. Bahsettiğim sarsıntılar da manuel araç kullanırken sürücünün yaşattığından daha sert sarsıntılar değil. Yakıt tüketimi konusunda 6 kademeli Auto6R şanzumanların tüketimi daha düşük olması lazım. Hızlanma konusunda da bariz farklar olmadığını söyleyebilirim. Kullandığım araçlardan biri 2011 model Access donanımdı. Yani en baz model ve ses yalıtımı konusunda fena değildi. Kendi adıma konuşacak olursam donanım konusunda zengin olmasını istediğim için 2008 model bir Peugeot'un Premium veya Premium Plus, 2012 ve üzeri modellerde ise Active veya Sportium donanım olmasını tercih ederim.
    Bu araçlarda dikkat edilmesi gereken şeyler arasında arkadaşların dediği gibi hor kullanılmamış olması önemli. Hor kullanılan ve dökülen bir Peugeot'u toplamak zor olacaktır ama kapıya konmaz, çok elektronik sorun çıkartıyor diyecek bir araba da değil. Hele ki İstanbul'da yaşayan biri için bu sorun olmamalı.
    Aracın triger değişimi kitapçığında yanlış hatırlamıyorsam 180.000-10 yıl olarak belirtilmişti. Bunun yanı sıra otomatik olanlarda baskı balata değişmediyse Volanla birlikte değişmesi gerekiyor ve yetkili serviste 3000-3500 sanayide ise 2000-2500 arasını buluyor diye biliyorum.

9. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    tüm bakımları serviste kayıtlıysa,uzun süre sıkıntı çıkarmaz.
    yukardada yazmışlar elk.sorunu-dpf,egr sorunu sık görülür.tabi bu işler şanstır.

tarzım bir araba değil ama yakıtı,perf,aksesuar dolulugu,genişliği mantıklı bir araç

10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,076
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bu arada malum siteden bakıyorsanız sanırım baktığınız araçların 2 si de benim favorilerimde :)

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O konuda haklısınız, araç işi tamamen şans işi... Ama bazı araçların şans oranı daha düşük :D

shadow50 bunu beğendi.
  12. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Bende servis bakımlı olarak aldım aracımı temiz kullanılmış özellik ler olsun performans olsun yakıt tüketimi olsun gayet memnunum 2 senedir bende sadece yılda bir yağını yetiştirdim başka da herhangi bir arıza falan olmadı , yakıtı shell den başka bi yerden almiyorum zaten 100 km de 5 litreyi geçmiyor şehir içinde neden ucuz yakıt alayimki

Peugeot 307 Sw Premium 1.6 HDI 110hp

shadow50 bunu beğendi.
  13. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli arkadaşlar tüm yorumlar için teşekkür ederim, dediğiniz gibi araç işi şans işi. Mesela Hiç boyası hatası olmayan bir Sonata'nın kapı iç tarafındaki profillerin eklem yerlerinden paslanmaya başlayacağı aklınıza gelir miydi? ARacı satarken fark ettim ve alıcı arkadaşa da gösterdim. Gerçi 3cm.lik bir bölgeydi, önemli de değil dedi zaten kendisi de ancak çok şaşırdım görünce. Geçen gün bir Accent Blue taksiye bindim. Araç 484bin km.deydi. Şoför arkadaş hiç anahtar değmediğini söyledi, ancak tabi turbodan ve yürüyenden gelen sesler aracın km.sini belli ediyordu. Evet araçlara malum siteden bakıyorum @ysuatsenyurt. Bugün gidip sıfır araç alacak olsam %99 Peugeot almam, almanların dizaynını çok seviyor, Hyundai'nin de uzun ömrünü takdir ediyor olmama rağmen fiyat olarak avantajlı olmaması sebebi ile çok yüksek ihtimal ile Toyota tercih ederdim. E140 kasa 2008 modelini kullandım ve gerçekten şaşırtıcı derecede rahat ve konforlu bir araçtı ki yıllık bakım haricinde çok bakımsız olmasına rağmen. Toyota'nın MMT şanzımanı ile barışıktım. Zira ne kullandığınızı bilip ona göre muamele ederseniz, araç sizi üzmüyor. Tutup da bir MMT'den ya da Auto6r'dan tam otm., DSG ya da DCT konforu beklemek ( Kaldı ki çift kavramalıların da kesinlikle yoğun trafikte dur-kalk da konforlu olduğunu düşünmüyorum) yanlış olur. En azından debriyaj pedalı olmaması bir avantaj. Fiyat olarak da bakıldığında ikinci elde F/P olarak alınabilecek mantıklı bir araç olduğuna kanaat getirdiğimden bakınıyorum. Bir araç daha var, yarın sabah gidip bakacağım. Kısmet nasip diyelim artık.

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

MMT şanzıman sadece konfor sorunu içermiyor. yolda bırakıyor ve yetkili servis kronik sorunun arkasında durmuyor. arızayla giderseniz 4500TL öpüyor.

MMT şanzımanı ben de arızalarını okuyup aldım. arızanın sadeceistanbul gibi yoğun trafikli yerlerde yaşayanların başına geldiğini sanıyordum ama öyle değilmiş.

kabul etmek gerekir; yarı otomatik şanzıman arıza çıkartabilir, bunda sorun yok. ama bu arızanın ne kadar masrafla nasıl çözüleceği çok önemli.

15. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Haklısınız Halil Bey; belki de insan başına gelmeyince bilmiyor. Mesela bizim şirketteki 1.kademe yönetici araçları 2013 a3 1.6 tdi s-tronic (dsg muadili). 60.000km ye gelip de İstanbul içi yoğun kullanılan araçlar arasında baskı balata değişmeyen hemen hemen yok gibi. Yarı otm.ler ile ilgili ben hep bakım/onarım masrafının diğer kavramalı sistemlere göre daha ucuz olduğunu düşünüyordum, en azından okuduğum kadarıyla. Mesela MMT nin baskı balata değişimi, işin içine volant girmez ise hemen hemen manuel ile aynı. Lakin başka arızalarda durum değişiyoe demekki.

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dediğim şey baskı balata değil zaten, yoksa baskı balata işi manuellerle yaklaşık aynı. benim kullandığım mmt için baskı balata değişimi özel serviste 600tl falan. yani gayet ucuz.
    dediğiniz gibi yani.

robotize kısımda işler karışıyor:
    ilk nesil mmt her parça ayrı ayrı değiştirilebiliyor.

ikinci nesil mmt ise robotize takım komple değişiyor. ve maalesef serviste masraf 4500tlyi buluyor.

toyota ikinci nesil MMT için robotize motorları ayrı ayrı satsa, fiyatlarını da %1500 kar etmeden %100 karla satsa her kullanıcı arıza olduğunda motoru değiştirir. yoksa 70 bin kmdeki arabanın robotizesi arıza verdi diye servis benden 4500tl isteyecekse, "toyota araba yapamıyor" derim haklı olarak.

Köksal bunu beğendi.
  17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    mmt şanzımanla barışık olabildiyseniz hiç bir araba sizi üzemez zaten, istediğinizi alın binin :)

18. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hdi motorlar rüştünü ispat etmiş motorlardır, ben severim. Onun dışında otomatik manuel tercihi size kalmış, artıları eksileri hep söylenmiş zaten. Beklentiyi düşük tutarsanız (dsg, dct, edc gibi akıcı vites geçisi beklemezseniz) tek kavrama da kullanılır, kullanılmaz değil. Yine de manuel daha güvenilir tercih olabilir.

19. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok az yaktığı bilinen bir gerçek bence alınabilecek bir araç

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

20. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @MSC valla Serdar Bey, öyle bir dönemime gelmişti ki satış dept.da yaklaşık 4 sene hergün manuel arabanın üzerinde İstanbul trafiğinde bir oraya bir buraya sol dizimin menüsküs olmasına ramak kala başka bir pozisyona geçince, MMT bana ZF gibi gelmişti sanırım:)

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Zaten kafama göre bir araç bulamamıştım, bazı maddi problemleri de hanımın patronu sağ olsun çözünce benim de elim biraz daha bollaştı. Sanayideki tanıdığım çoğu insandan da olumsuz referans alınca bugün bir tdci focus aldım. Detayları bilahare bir konu başlığında paylaşacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş