Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

205/55/R15 Ben hiç soranı görmedim.. !

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Oguzz tarafından 18 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Arkadaşlarım Abilerim merhaba...

Okdr araştırdım forumda ama era için 205/55/R15 Performans lastikleri nasıl olur diye soranı görmedim... Ben araba Bakımdan çıkınca yaza doru kesinlikle jant taktıracağım.. İlk önce 16 düşündüm lastik 45 olucağı içn konforu bozulacak takır tükür gidecek lastik balon yapıcak vs vs vs düşününce vazgeçtim.. 15 almaya karar verdim kendimce... Ama ben lastiğim 205 olursa çok daha iyi olacağı kanısındayım.. Yol tutuş vs vs vs konularda.. Sizce nasl olur.. Sürtme fln yaparmı acaba.. Dıştan görünüşü nasıl olur dışarıya taşma fln yapmaz heralde... Daha tok gösterir arabayı arkadan fln.. Şunuda belirtmek isterim.. Arabam 2006 1.4 Select Gp... Ben arabayı işe gidip gelirken kullanıyorum iki kişi maximum 3 kişi biniyoruz arabaya..Bagajı hiç kullandığımı Hatırlamam... Yani Yük vs vs taşımam.. Ama araba bu olurda hani arkaya 4,5 kişi bide arkaya bavul fln koyarsam sürtermi.. Düşündüğünüz gibi 750 kg fln yük vs hç alacağımı sanmıyorum... Ben yol tutuş istiyorum,konfor istiyorum... Öyle fazla göze gelsin istemiorm.. Zaten jant olarakta mam koyacağım sade olsun istiyorum... Şimdiden saolun biraz uzun oldu heralde : )

2. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    205 taban zor olur.sürtme problemi dışında motor 1.4 performansı çok etkiler.

3. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    nekdr etkileyebilrki acaba...? Lastik programlarında hesaplayınca hız göstergem %1.7 daha yavaş gösterecekmiş... Bu okdr önemli bir hadisede deil bence.. Performans olarakta 97 beygir araç kaça düşebilir.. ?

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 cc bir aracın üzerinde 175/65/14 ebattan bence en fazla 195/55 yada 60 / 15 uygun olur. 205 taban çok fazla olur.

5. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    205 taban sürtme yapmazmı ki takılmış o?? https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    175/14 demişşsiniz ama era zaten fabrikadan 185 ollarak geliyor.. 1.4 kaldırmaz diorz.. Ama benim anlamadığm birçok 1.4 araç fabrika çıkışlı 205 olarak geliyor.. Megane 1.4 'tede 205 var geçen arkadaşn arabasında gözüme çarptı.. Sürtme olayınada gelince.. Geçen oturup öyle bir baktım 2 cm artınca sürtme yapmaz gibi görünüyordu... Bilmiyorum ama bunlar benim görüşlerim... Belki ezbere konuşuyoruz hepimiz, belkide deneyerek.. Ama deneyerek konuşulması herkesin hoşuna gider.. Hani mantık olarak deilde denemiştik olark...Benim amacım biraz olsun yol tutuşuna katkıda bulunmak.. Hani otobanda frenlememiz gereken bazı yerlerde aracın Yerdeyim demesini istiyorum bilmem anlatabiliyormuyum...!

Düzenleyen : Oguzz

7. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyiakşamlar.
    Araçlarda lastik seçimi sadece motor hcmine göre belirlenmez. Aktarma organlarının yapısı, kullanım amacı, aracın toplam ağırlığı gibi bir çok etmen lastik jant ve taban ölçülerini belirlemektedir.

Aracınızın orjinal lastik ölçüsü 185/65/14 tür ve siz minimum kayıpla taban genişliğinizi artırmak istiyorsanız toplam lastik çapını geçmeyen bi ölçü bulmak zorundasınız. Orjinal lastik ölçülerinizde lastik çapınız 595mm, 205/55/16 içince 606 mmdir. Bu durumda hem tabanınız genişlediği hemde çapı arttığı için ciddi güç kayıplarınız olacaktır. İlk kalkışlarda aracınız zorlanacak tüketimizi uzun yolda düşecek, ancak şehir içinde zorlanmalara bağlı olarak yükselecektir. Ayrıca aracınızın yüksekliği arttığı içinyksek süratlerde ve virazjlarda istediğiniz avantajı elde edemeyeceksiniz. Bence illaki 205 istenilecekse, 205/50/15 tercih ederseniz çapınız 587mm olacak, taban genişliğinin artmasından kaybettiğiniz gücü çapın düşmesi ile geri bertaraf edeceksiniz. Aracınız yüksek hzlara daha yüksek motor devirlerinde tırmanacak. Tüketiminiz artacak ama yol tutuşunuz artacaktır. Bence en mantıklısı 195 tabanlı bir lastik seçmektir. 195/55/15 gibi bir ölçü ile hem güzel bir tutuş yakalar, hemde aracınızın orjinal çap değerini bozmadığınızdan tüketim ve hız sorunlarını aşmış olursunuz.

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    205/55/15 erada sürtme yapar.

9. Misafir

Misafir Guest

Geniş taban lastik demek yol tutuşu demek değildir....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif

10. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    205/50/15 uygundur 5,5 jantla birlikte....
    Düzenleyen : tuscaan

11. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    peki böyle olunca düzensiz büyüme fln olmuyor deilmi... Yani çap ne oluyor küçülüyor heralde orginalinden.. Böyle olunca yol tutuş vs vs artarmı ve performans düşermü acaba... Yada en önemlisi sürtme yaparmı

12. Misafir

Misafir Guest

13. exliyim

exliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    195 50 15sana uygundur hem taban dar 205e gore
    jant daha iyi gozuksun konfor onemlı deıl dersen 195 40 16

14. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    konfor önemli bide 40 yanak bir lastik ben hergün işe gidip geliorm yollarda bayağı kötü 2 gün sonra elime alırım lastikleri https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif öyle görünüyorki nekdr zorlarsam zorliyim kapı yine 195/55/R15 'e çıkıyor... Ne denediysem olmadı onu takıcaazzz en iyisi bu era için..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

15. exliyim

exliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :Dsen bılırsın abi senın araban benım tavsıem 195 40 16:D

16. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kardeş sen 195-55-15 al bence günlük kullanıma uygun en iyi jant takabileceğin ölçü balon yapınca 195 45 16 bayağı fena olur....
    Düzenleyen : tuscaan

17. exliyim

exliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

goruntu acısından super olur konfor ısteyenlere tavsıye etmem

18. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    205-55-15 i 5 kasada kullanıyroum bence eraya fazla gelir en mantıklısı 195-50-15

19. DARK LIGHTNING

DARK LIGHTNING Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sürtme olayı aldığın janta bağlı 205-50-16 sürtme yapmıyo cuk diye oturuyo,era için en ideal büyük lastik ölçüsü budur.tabi arkadaşlarında dediği gibi performans yakıt v.s katarsak 195-50-15 daha uygun olur.ankaradaysan ticarilere bak çoğu 195-50-15 tir.

20. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    195-50-15 çapı küçülür aracı yorar,195/55/15 idealdirhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş