Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2021 Egea Station Wagon - 1.6 Multijet - Lounge

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Hürkal tarafından 14 Ağustos 2021 tarihinde açılan konu

1. Hürkal

Hürkal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    HRKL Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Merhaba Arkadaşlar,

Halihazırda 2017 model dizel i20 (Style) kullanıcısıyım. Artan bagaj ihtiyacı ve daha yüksek standartta güvenlikli bir araç isteğim var. Sedan bir araç da ihtiyacımı fazlasıyla görecektir ancak Egea SW'nin sedana göre daha şık göründüğünü düşünüyorum. ÖTV güncellemesi ile beraber yanılmıyorsam Egea 1.6 dizel fiyatlarında ortalama 50 bin lira civarında düşüş görüyorum. Güncel liste fiyatı: 258.000₺ (Güvenlik paketi: +9.000₺)

Özellikle Egea ve i20 deneyimi olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
    1. SÜSPANSİYON - i20'de süspansiyonlar sert ve araç yere çok yakın. Hatta arka koltukta oturan olduğunda kasislerde sürtme oluyor. Egea'da süspansiyon konforu nasıl?
    2. GÜVENLİK - i20'nin, Egea'ya göre daha güvenli bir araç olduğu izlenimi var bende ancak kanıtım yok. :) Egea'da güvenlik paketiyle birlikte Lounge donanım seviyesi ilgimi çekiyor. Mevcut aracım i20'de sadece 2 hava yastığı var. Ancak asıl sormak istediğim şey, güvenlik paketleri ve hava yastıklarını hesaba katmasaydık hangi aracın daha güvenli olabileceği... Euro NCAP derecelendirmesinde i20 daha iyi görünüyor ancak Egea 2016, i20 ise 2015 senesinde derecelendirmeye girmiş ve 2016 yılı için şöyle bir bilgilendirme mevcut: "2016 yılındaki değerlendirmeler önceki yıllara göre ciddi şekilde değiştirilmiştir ve yıldız derecelendirmeleri daha önceki yıllar ile doğrudan kıyaslanmayacaktır."
    3. YAKIT - Bazı inceleme videolarında Multijet motorların biraz fazla yaktığını fark ettim. 1.6 litre özelinde multijet ekonomisi nasıldır?

Yukardaki hususlar haricinde de Egea SW hakkında her konuda fikrinizi öğrenmek isterim.

muhendus ve KilecNasah bunu beğendi.
  2. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Egea SW güzel bir tercih olur, almak isteyip alamadığım bir araç, kesinlikle sedan yerine tercih ediniz, eski bir 1.6 Etorq lounge sedan kullanıcısıyım.
    2016 yılında NCAP'te değişikler oldu, doğrudur.
    Multijet genelde rakiplerine oranla biraz fazla tüketir.

Hürkal bunu beğendi.
  3. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Egea SW ve Hatchbacklerin malzeme kalitesinin ve izolasyonunun sedanlara göre daha yüksek olduğu söyleniyor. Bence Egea SW gayet tercih edilebilir bir araç.

Hürkal bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş