Herkese merhaba. anlık yakıt tüketimi 90 km hız ile hız sabitleme açık klima açık şekilde bu değeri veriyor. Daha önceleri pek dikkat etmemiştim servise sorduğumda anlam veremediler önce ama sonra normal dediler. Araç iniş aşağıya giderken gazdan ayağımı çektiğimde anlık gösterge 30’a dayanıyor ama gaza bastığımda 5 lere 10’lara düşüyor yani sürekli gaza bastığımda araç daha ekonomik gösteriyor servis müdürünün söylediği çift kavrama şanzımanlar da böyle olur ama bana mantıklı gelmiyor iniş aşağıya giderken bir araç neden anlık tüketim 30’a dayanır. Full depo ile sizler kaç kilometre yol yapıyorsunuz şehiriçi ve şehir dışı?
Yokuş aşağı inerken viteste ayağınızı gazdan çekince subaplar kapanıp yakıt akışı kesilir motor yoldan aldığı kinetik enerjiyle döner anlık tüketim sıfır gösterir normal de çift kavrama şanzımana yorum yapamıyorum bilgim yok ama pek mantıklı gelmedi
Servis müdürünün verdiği cevap zaten beni bu yüzden tatmin etmedi diyor ki iniş aşağıya giderken ayağınızı gazdan çektiniz de 30’a vurur bu normal diyor dizel tucson kullanan arkadaşlar varsa bunu bir deneyip deneyimlerini burada paylaşırlarsa mutlu olurum
Tucsonu kullanıyorum ama bu durum hiç dikkatimi çekmedi. Bakayım bir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Verileri ters işliyor bariz belli . Çeşitli ihtimaller : 1-Gaz pedalı elektrikli ise + - polarizasyonu ters kutupta geliyor olabilir. 2-Gösterge paneline gelen veriyi işleyen entegrede sorun var . Diyot gibi ters voltaj geçirmesini engelleyen parça bozulmuş olabilir . 3-Yakıt sisteminde ölçme sisteminin çalışma mantığını parçlarını bilmiyorum
1- yok öyle bir şey 2- yok öyle bir şey 3- anlık tüketim rail basınç sensörü verisi ile anlık enjeksiyon süresinin korelasyonuyla hesaplanır.
Yıllarca kullandık.Gazdan ayağını çekince hemen sıfır gösterir.Akü durumunuza bi baktırın.Akü zayıflayınca çok garip hatalar ortaya çıkabiliyor araçta..
enjektör süreleri ve rail sensörü verisini kontrol ettirin, eğer değerler düzgünse göstergenin işlemcisinde yada programında sorun olabilir. yetkili servisten güncellenmesini talep edebilirsiniz.
Merhaba; Değeri KM/L olarak gösteriyor, yani 1 lt yakıtla ortalama gittiğiniz mesafeyi km cinsinden gösteriyor. Bu durumda gazdan ayağınızı çektiğinizde yükselmesi normal. Araç menüsünden veri formülünü L/KM'ye çevirirseniz sorunuz kalmaz.
Estağfirullah arkadaşlar, bi tık aşinalık ve dikkat diyelim . @gkmnileri arkadaşımız da sorunu bu şekilde düzeltebildi mi belirtirse seviniriz.