Merhaba , 2015 Model cam tavanlı i20'me shark anten taktırmak istiyorum fakat antenin bağlı olduğu plastik aksam normalden geniş oldugu için kaç tane aksesuarcı gezdiysem bulamadım, bu araca uyumlu olan shark anten mevcutmudur, kullanan varsa yardımlarını rica ediyorum... Ayrıca klimanın soğutması yeterli gelmediği için klimaya gaz doldurtmaya gittim fakat usta kaputu açtıgında abi bu aracın klima gazı çok pahalı 800 TL civarı bende yok bu ama istersen yönlendirebilirim dedi. Bende kendisine azerbeycandan gaz boru hattı çeksem daha uygun olacagını söyledim bana çok yüksek geldi bu fiyat gerçekten bizim araçların klima gazı bu fiyatlar mı? Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.. Cevaplarınız için şimdiden teşekküler..
o klima gazı 800 tl diyen ustanı değiştir bence. Klima gazı ve yağı dolumu ortalama 100 tl'dir. Taş çatlasın 120 diyen gördüm ben.
Yeni nesil çevreci gaz kullanıyor galiba, birkaç yerde aynı tip şikayetler okumuştum.Klimaya gaz basılan soket farklıymış ve yeni tip gaz ( R1234yf ) çok pahalıymış.Servislerin 1000 tl gibi fiyatlar çektiği yazılıyor.
Hocam benim de 2013 i20 var , satın aldığım ilk zamanlar , yıkamada ve kapalı garaja giriş çıkışlarda yaşadığım sorunlar nedeniyle shark anten işini araştırmaya başladım , yurt içinden n11,gg ve hepsi gibi yerlerdeki satıcılardan aldığım antenlerin bombesi uymadı ve hep geri gönderdim. En son İzmirden bir n11 satıcısı bana detaylı bir mesaj atmış ve diyor ki , yurtiçindeki shark antenler üniversaldir , gerçekten aracına özel uyumlu sahark istiyorsan ve beklemeyi de göze akırsan aliexp.. den alabilirsin diye , bu kez ali ye yöneldim 2013 i20 FL için diye bir ürün aldım , 25 günde geldi ve 3m korumadını sökmeden bir koydum yerine ve müdahalesiz olmuyor , üzerindeki 3m bantı söktüm ve zımpara ile alt yüzeyi aracımın tavanına tam badacak hake getirip , yeniden silikon bant geçirdim , anten bağlantısını yaptım ve uzun zamandır kullanıyorum ve sinyal da mükemmel. Belki net görülemeyebilir ve duruşu bu şekilde. Ali ye gir aracının marka modelini yaz gelecek anten de yüzde yüz basmayabilir yüzeye ama bir tadilatla uydurabilirsin , yalnız sizin modellerde anten tabanı yuva oldukça geniş ve sharkın içine girmeyebilir tüm bu özellikleri hesap ederek sipariş ver ve satıcıyla da temas kur hatta aracının genel ve anten taban fotosunu da kumpasla ölçüsüyle gönder ilgileniyorlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşım maslakta 23,sokakta bir yer var ben sana vereyim adresi dilersen 150diyor 100tlye adam gb yapıp veriyor. Geçen hafta mercedesın kompresor ve radyatoru degıstırdım 2 sene garantı verdı.3bıntl kdv dahıl yaptırdım.Orjınal parca taktırdım. Yetkılı servıs aynı ıse 500tl ıscılık yazıp 12bın fatura cıkardı ..
Ali expresten aldim era aracıma. I20 nin anten yerinden daha buyuk eranınki. Cuk diye oturdu tavsiye ederim
bende maltepedeyım ama eskı ustaları eskı alıskanlıkları bazen bırakmamak lazım. pendık sanayıde vardır heralde bır yer oraya baktınız mı?
Yok henüz bakmadım önümüzdeki hafta içi bakacagım mutlaka vardır ama nedense araç ile sanayiye girmek istemiyorum öyle bir psikolojim var ama atlatıcaz artık
Merhaba hocam ben de aynı antenden göztepe sanayiden aldım dediğin gibi kenarları biraz yüksekti yinede yerine sorunsuz oturdu. Fakat bu antenler eski çubuk antene göre daha zayıf çekiyor. Bazen hiç çekmediği oluyor. Çünkü içinde basit bir plakete ızgara şeklinde anten koymuşlar, seninki nasıl. Sormak istediğim bu antenlerin elektriklisi var mı ve varsa antene elektrik nereden vereceğiz. Seninkinin de içinde plaket şeklinde basit bir anten mi var yoksa elektrikli mi?
Hocam selam ben henüz uygun bir shark anten bulamadım çekim olayını bilmiyorum radyo pek kulllanmam sadece dizayn olarak güzel duruyor diye istiyorum elektrikliside varmış sanırım ama henüz bulamadım cam tavana uygun bir shar anten Ho
Hocam şöyle, içini çevirip bakınca iki sıra halinde karşılıklı birer plaka var , oradan gelen kabloyu da anten erkek vidasına sonunla sabitliyorsunuz , bildiğim kadarıyla ayrıca bir elektrik bağlantısı yok ve radyodan antene düşükte olsa bir voltaj geliyorsa bilmiyorum artık. Ayrıca montajda antenin halka fişini anten giriş vidasına takarken altına ve üstüne bir pul koymak sıkılık sağlayacaktır. Elektrik ve radyo sinyalleri boşlukta/gevşeklikte sekteye uğrar. Ben sürekli bir radyo dinleyicisi değilim , genellikle usb den müzik dinlerim , satın aldığımdan beri disk yuvasında bir cd var , bazen geçişlerde çalıyor onu bile pek dinlemem. Gördüğüm kadarıyla şehir içinde ,Adana,Mersin gibi yerlerde çubuk antenden aşağı kalmadığını söyleyebilirim. Belki dağlık ve şehirden uzak yerlerde belki biraz zayıf olabilir. İlk çıktığı yıllarda ceplerin bile harici anteni vardı ama günümüzde tüm ceplerin anteni gömme , Çindeki vatandaş araba çubuk anteni ile sharkın karşılaştırmalı grafiğini göndermiş eşit görünüyor. Beni en çok rahatsız eden yıkama ve garaja giriş çıkıştı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim aracın tavanında bulunan anten yeri bu şekilde geniş olduğu için uygun bir shark anten bulamadım henüz..
Evet hocam çubuk antenin bende de aynı sıkıntısından dolayı Shark anten taktım. Benim aldığım anten aşağıdaki fotoda görüldüğü gibi. Bunu elektrikli diye satıyorlar fakat değil sadece anten vidasina basit bir plaket bağlanıyor herhangi bir sinyal güçlendirici devresi yok. Gerçek elektrikli anten güclendirici devresi ve elektrik bağlantısı olmalıydı.
Hocam @Shurzan ın aracı da seninki gibi yeni kasa mı bilmiyorum , aynı model araçsa sen de uydurabilirsin , biliyorum sizin modelde anten dibi farklı büyüklükte. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam senin için Aliexp. de şöyle bir dolaştım ama hep makyajlı kasaya göre var , anten tabanına göre farklı bir şey olmalı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Adamsın çok Tesekkür ederim bende baktım geçen ama bulamamıştım sonra Dolar uçuşa geçince sildim Ali expressi
Hocam Dolar evet uçtu ama uyumlu bir ürün arıyorsan şu ürünü inceleyebilirsiniz. Shark antendeki rahatlık , yıkamalarda ve garajlara giriş çıkışlarda paha biçilemez. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi