Arkadaşlar Merhaba Bugun bir hyundai 2012 tune otomatik vites pazarlığı yapmıştım 54 bin e. aracı test için dynomoss kontrol merkezine goturdum burada aracın motor performansı ölçülürken araçta yanık kokusu geldi ve araç egsozundan siyah duman geldi. konrolcu arkadaş aracın aynı zaman üfürme yaptığını ve 132 bg olan gücün 97 bg olarak ölçüldüğünü bildirip elimize dosyayı tutuşturdu ve aracın katalizör bujiler ya da yanma odasında sorun olabileceğini söyledi koşa koşa servise gittik servis hyundai elantra motorunun çift egzantrik olduğunu üfürme yapmasının çok normal olduğunu söyledi bildiğim bir konu değil siz kullanıcılar olarak ne dersiniz bu aracı alınır aracın km 30 bin ve yaşı 3
Yav yeminle bu ustalar adamı katil eder. Üstten enzantrik sistemler üfler de çeker de. Burada yapılması gereken yağ kapağını açın ve kapağı boş bir şekilde bırakın üzerine motoru çalıştırın eğer kapak olduğu yerde zıplıyor ama ise sorun yok üfleme varsa zaten alır fırlatır kapağı. Ahan da motor böyle üfler bu bir örnek.
Bu sözüm ona exper yerlerine gıcık oluyorum. Arabayı durdugu yerde 200km hıza çıkartıyorlar ama gel gör ki 200km rüzgar yemiyor araba. Doğal olarak araba yanıp tutuşuyor. Sent from my iPhone using Tapatalk
ben dyno işine sıcak bakmıyorum dediğimde de birileri çıkıp bu işi çok iyi yapan yerler var diyor yauw ben bu işin iyi yada kötü yapıldığında değilim dyno işlemi bence otomobilin doğasına aykırı o sebepten ben öyle diyorum. Halbuki çıkın düz bir otobana test edin gönlünüzce tam gaz dip gaz deneyin görün hissedin kronometre var gösterge var telefonda gps var ne olduğu bir şekilde anlaşılır, hem arabaya da motora da hiçbirşey olmaz ama böyle kapalı yerlerde pek sayın ustalarla ekspertizcilerle filan uğraşmak yazık günah. İllaki dyno yapılacak düzgün sonuçlarda çıkacak diyenlere saygım var. Tercih meselesi karar meselesi benim böyle bir tercihim olmazdı. Rüzgarsız boş düz bir yolda 0-100km kalkış süresi deneyin yüzde 30 beygir gücü kaybetmiş olan otomobil fabrika verisi süresinde kalkamaz mesela 11 saniyede 100km yi göreceğine 13-14 saniyede görür debriyaj şanzıman motor ne varsa hepsi o 12 saniyelik sürede elde ediliverir. O zaman anlaşılır. Vites geçişlerine dikkat. 2012 elantra crdi nin 0-100 ü kaç saniyeydi? Üstten ekzantrikli motorların yağ kapağını sıcakken açarsanız içeriden oluk gibi yağ buharı çıkabilir. Sıfır olanından bile çıkar.
Ya özellikle bu aracı mal zincirler gibi zincirleyip sonra ver silindir üstünde gazı ver gazı sonra efendim motor şu kadar güç kaybetmiş falan filan ya Allah aşkına tekerin dönmesi ile bu motorun gücünü nasıl anlar bir insan harbiden merak ediyorum. Komprasyon testi denen şey var. Adamlar pistonların basıncını falanını filanı ölçer. Birde artık şu motor üfleme konusunu geçmek gerek eski teknoloji olsa neyse diyeceğim ama yağ kapağını açıp üflemeyen bir motor bulur iseniz kesin kez uzaydan gelmiş bir araçtır o. Şimdi birde bu test yapan yerlere gidiyorsun adamlar da bir doktor havası bir havalar bir havalar oraya buraya bak sonra da ver para alan adam da güvensin alsın bir kaç gün sonra da motor elinde kalsın işte bu kadar basit.
yuklu kaliteli dynolarda sikinti yok aslinda , ozetle dyno var dyno var tabi modifiye bu garantisi yok
peki üfürme tamam da arkadaşlarda simsiyah duman atıp yanık kokusu vermesi sorunu neden olabilir acaba
Burada ne oluyor motora.? Patlamadan önce bir vuruntu sesi geliyor o da motordan mı.? Test merkezleri bu gibi olaylarda sorumluluk kabul etmiyorlar, aracıniz bakımsız, bitik vs. deyip geçiyorlar.
Ya aslında öyle test olmaz. Bir silindir üzerinde aracın canı çıkana kadar ver gazı ver gazı sonra da sonuç belli. Sürtünme denen bir şey var. Ama o silindir üzerinde araç gerçek sürtünme değerine asla ulaşmıyor. Sonra da video da olduğu gibi motoru kucaklarına alıyorlar. Ben böyle bir test işine karşıyım. Çünkü çok saçma sapan bir test.
Merhaba arkadaşlar yeniyim forumda , pazartesi günü ben de 2012 otomatik elentra alacağım lakin SMS sorgusunda çıkan kazayı ayrıntılı sorguladım ve radyatör, ızgara, sigorta , klima gazı , radyatör bağlantıları radyatör fanı vs değişimi çıktı . Nasıl bir kazaki bu böyle tampon dr vs değil de sadece radyatör ve ilişkili parçalar değişmiş anlamadım , yardımcı olursanız yeni üyenize sevinirim
Örnek benim 1.3 otomatik getz ekspertiz sonucu motor yüzde 83.5 çıktı sonra ekspertizci arkadaş motorda yağ yakma var mavi duman var ve sonuç motor açılacak en az 1500 masraf eeee yüzde 83.5 ne oldu Motoru yüzde 50 olanda aynı masrafı yapacak Sonuç ekspertiz isterse yüzde yüz desin ben arabamı bilirim çekmiyor ve güçsüz mavi duman atıyor yağ eksiliyor