Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001-2002 Hyundai accen 1.3 lx

'Sohbet' forumunda samil60 tarafından 12 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. samil60

samil60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muhammet şamil taş
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Arkadaşlar hyundai accent 1.3 lx almayı düşünüyorum kullananlar varsa bilgilendirebilirler mi ? 2001-2002 model

2. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    1.5 gls accentim vardı güzel arabaydı sahibini asla üzmez 1.3 lxide komşumuza aldık oda fena araba değil diyordu.

3. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Üzerine az biraz daha koy 1.5 al.Zira 1.3 motor yakıt ve performans açısından üzebilir.

4. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    aynen 1.3 lerin yakıtı biraz fazla arkadaşın dediği gibi az daha koy 1.5 al.

5. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    2005 den bu sene nisan ayına kadar 7 yıl kullandım..bakım harici servise gitmedim, hatta akü bile dğiştirmemiştim satarken alıcıya aküyü değiştirip baskı balatasını kontrol ettirin dedim. Beni hiç üzmedi fakat motor zayıf ve ben de 1.5 öneririm..

6. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    1.5 gls benim eski araç çok seriydi

7. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    3.5 sene bindik bizde çok memnun kalırsınız güzel araç bakımlısını ve hor kullanılmamışını bulursunuz inşallah çünkü bu seride de eskilerden kalma taksi çıkması oluyor.

Onun haricinde ailede fert sayısı fazla değilse 1.3 idealdir.İyi kaçar piyasası daha uygundur.Fakat aile kalabalıksa ve yük atma ihtimaliniz fazlaysa 1.5 alın derim çünkü araç gerçekten yükü yiyince bayılıyodu.Geredenin yokuşlarında 2ye kadar düşüp deli olduğum anlar aklıma geldi şimdi :) :)

samil60 bunu beğendi.
  8. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    1.5 le karsa gittim 5 tane yetişkin 1 tane de bebek sayılabilecek bir çocuk vardı bagaj fuldü ama çok rahat gittim motorda bayılma felan olmadı

9. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Bizde de 5 yetişkin 1 çocuk bagaj + ayakaların altına kadar doluydu :) bir de LPGde gücü iyice azalıyordu aracın.Gerçi LPGyi 110binde biz taktırmıştık ilk defa.Aracı satarken de computestten aracının motor ömrünün %98 olduğu çıkmıştı ve ordaki eleman da bu aracın motoru mükemmel demişti :) Gerçekten de 2 3 kişiyken arabada tokatlayamadığım araba çok nadirdi :) Özellikle benzinli zamanlarında :)

10. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    aynen :D

11. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bakımlı bir 1.5 al derim ben aile aracı olarak kullanıyorum 1.4 ler yokuşta kesilirken ben 3.vitesle çıktığımı bilirim :) Bence 1.5 almasılın şehiriçi yakıtım 0,24-0,28 arası şehirdışı (Tokat'a giderken) 0,15 yaktı 1.3 alıp üzülme 1.5 alıp sevin derim :)

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    1,3 ün motor hacmi 1341 cc gibi bişey olabilir yani 1,6 vergisi ödüyorsun. bütçe varsa 1,5 daha iyi elbet ama 1,3 de günlük ihtiyacını karşılar. bakımlı olursa sıkıntısız uzun süre kullanırsın. kuzenimde 2000 model sıfır aldığı 1,3 lx var 50000 km de anca vardır, sıkıntısız biniyor.

13. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tokat'a gitmeden araca baktırdığımda Kavacık'daki Sedat usta dedi bu araçların ölüsü gider gelir merak etme dedi allaha şükür 2 kere gittik geldik maşallah arabamda sorun ziyan yok :) Sadece ne zaman olduğunu bilmediğim bir göcük var 150-200 tl diyorlar siteden bi kaç arkadaşımda yardımcı olacak sadece parayı denkleştiremedim :)

14. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim araç 1.4 ama valla 1,5 lere 1,6 lara rampada sellektör cakabiliyorum cok rahatlıkla (benim arac normal degil ogun abi cok iyi biliyor ;) her zamanda söylüyor )

1.3 araç ş.içinde cimridir sakin kullanımda uzun yolda 1.5 kadar yakar 1.3 un kalkış performansı cok iyi cogu arabaya nal toplatırsın ama uzun düzlükte hayal kırıklığına uğrarsın
    1.5 in avantajı uzun yoldadı rampada falan bayılmazsin ama ş.içinde 1.3 kadar yakamazsın sakin kullanımda tecrubeyle sabittir

not: 9 yıl milenium kasa 1,3 LX e bindim gerci beni rampada üzmedi rampayı görünce devirli kullandınmı yetiyordu 4 yetişkin +bagaj ile bide hız konusu yasak ama 195 km/h gördüm 4 yetişkin +bagaj bu araç ilede 210 a kadar yattı :RpS_scared:

15. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    herkes gibi bnde 1.5 al derim zamanında 1.3 aldırdım babama şimdi çok pişmanım 1.5 ideal performans olarakta güzel

16. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    o araç neymiş öle ya maşallah valla demekki 1.5 olsa 230 u görcekmiş ah nerde bizim yumurta düzde 170 i geçmiyo :RpS_mellow:

17. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eski aracım 2000 milenium kasa accent lx 1.3 85ps şimdiki aracim 2009 İ20 1.4 100ps benzinli yakıtta cok cimri ataklık konusundada cok iyi

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Serkan Hem Hız Konusu Yasak Diyorsun Hemde Değer Veriyorsun :) Şuna Desene Limitleri Zorladım :D

Herkez Gibi 1.5 Al Derim

19. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynen limitleri zorladım biliyorsun

20. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Serkan senin makinede bir anormallik var. Bende kabul ediyorum.
    Yüksek devirlerde çıldırıyor.

Aman hız konusunda dikkat. 70 Km sınırdır.

CEZALAR :

2012 Yılına girdik ve yeni yılda trafik cezaları yüzde10,26 oranında arttırıldı. Dikkatli ve kurallara uymamanın cezası artıkgerçekten cepleri yakıyor. Aman dikkat!
    Buna göre,servis freni, lastikleri, ışık donanımı noksan, bozuk veya teknik şartlaraaykırı olan araçları kullanan sürücülere 72 lira ceza uygulanacak.
    Görüşüengelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs,aksesuar ve eşya bulunan, tehlike yaratacak veya çevredekileri rahatsız edecekderecede duman ya da gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 154 lira cezaödeyecek.
    Kamyon,çekici ve otobüslerde takoğraf, taksilerde ise taksimetre bulundurmayan ya dakullanmayan sürücüler 319 lira, takoğraf veya taksimetreyi bozuk imal eden yada bozan, bu durumdaki cihazları kullanan kişilere ise 4 bin 927 lira cezaverilecek.
    Aracınmuayene süresini geçirenler 72, sürücü belgesiz araç kullanan ya da kullanımaizin verenlere de 319 lira ceza yazılacak.
    Sürücübelgesi sınıfına göre sürmeye yetkili aracın dışındaki araçları kullananlara319, sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge veren sürücüadaylarına 814, araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmayansürücülere ise 154 lira ceza verilecek
    HIZ SINIRI AŞIMI (BELİRLENEN HIZ LİMİTLERİNİNAŞILMASI)
    Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar (otuz dahil) aşan sürücülere 154,yüzde 30'dan fazla aşanlara da 319 lira ceza verilecek.

Hızsınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen ya da sürücüyü ikazeden cihazları imal veya ithal edenlere bin 967 ile 3 bin 280 lira arası cezaverilecek.
    Araçlarınhızlarını, kavşak, dönemeç, tepe üstleri, yaya geçitleri, hemzemin geçitler,tünel, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerkenazaltmayan sürücülere 72 lira ceza verilecek.
    Dönüşkurallarına riayet etmeyen sürücüler 72, geçme kurallarına uymayan ya da yasakyerde geçen sürücüler ise 154 lira ceza ödeyecek.
    Şerit izlemeve değiştirme kurallarına uymayan sürücülere de 72 lira ceza verilecek.
    Önlerindegiden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlemeyip yakından takip edensürücülere de 72 lira ceza verilecek.
    Kavşaklarayaklaşırken şartlara uyacak şekilde yavaşlamamak, geçiş hakkı olan araçlara ilkgeçiş hakkını vermemek de 72 lira ile cezalandırılacak.
    Duraklamanınyasaklandığı yerde duraklayanlar, kavşak, tünel, rampa, köprü ve bağlantıyollarına yerleşim birimleri içinde beş metre, yerleşim birimleri dışında iseyüz metre mesafede duraklayanlara 72 lira ceza verilecek.
    KIRMIZI IŞIK İHLALİ
    Aksi bir işaret bulunmadıkça, trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecekşekilde şerit değiştirme ya da gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli işgaletmenin cezası 154 lira oldu.

Kırmızı ışıkkuralına uymayan sürücülere 154 lira ceza yazılacak.
    Toplu taşımaraçlarında sigara içmenin cezası 82 lira oldu. Alkollü araç kullanansürücülere birinci defasında 650, ikinci defasında 814, 3 ve 3'ten fazlasındaise bin 306 lira para cezası verilecek.
    Uyuşturucuveya keyif verici maddeleri alarak araç kullanan sürücüler de bin 306 lira cezaödeyecek.
    Taşıtkullanma süreleri dışında araç kullanmak ve kullandıranlara 72 lira cezaverilecek.
    YANLIŞ PARK
    Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde, geçiş yolları önündeveya üzerinde, yangın musluklarına her iki yönden beş metre mesafede park edensürücülere 72 lira ceza uygulanacak.

Kurallara uygunşekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde park edensürücüler de 72 lira ceza verecek.
    Özürlülerinaraçları için ayrılmış yerlere park eden sürücüler 144 lira ceza ödeyecek.
    Araçlardaşartlarına uygun ışık donanımını bulundurmayan sürücülere 319 lira, geceleri,yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takipederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleriiçinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli ve yağışlı havalarda yakını gösterenışıkların yakılmaması durumunda sürücülere 154 lira ceza yazılacak.
    Dönüşışıklarını geç anlamında kullanan sürücüler 72 lira ile cezalandırılacak.
    Taşımasınırı üstünde yolcu alan sürücülere 58, karayolu yapısı ve kapasitesi iletrafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapansürücülere ise 147 lira ceza yazılacak.
    Ses, müzik,görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlardabulunduran, bu cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanansürücüler 72 lira ile cezalandırılacak.
    Araçları,kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekildesaygısızca süren, araçlardan bir şey atan veya döken, seyir halinde cep veyaaraç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanan sürücülere de 72 liraceza verilecek.
    EMNİYET KEMERİ
    Emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeribulundurmayan ve kullanmayanlara da 72 lira ceza uygulanacak.

Parkyerlerindeki araçlar için, yetkisiz olarak park ücreti alanlara 72 lira cezaverilecek.
    Sürücübelgeleri geri alındığı halde, geri alma süresi içerisinde araç kullananlara319 lira ceza uygulanacak.
    Kazamahallinde durmayan ve trafik güvenliği için gerekli tedbirleri almayanlara 154lira ceza yazılacak.
    Araçlaraizin almadan reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayraktakılması ya da yazılması, sesli ve ışıklı donanımların bulundurulmasıdurumunda sürücülere ve araç işletenlerine 72 lira ceza uygulanacak.
    Tesciledilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkaransürücülere 650, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araçüzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkanlara da 72 lira cezaverilecek.
    Kazalardaölen, yaralanan veya maddi hasar varsa bu kaza can ve mal güvenliğinietkilemiyorsa, sorumluluğunun tespitine yarayan iz ve delil dâhil kazayerindeki durumu değiştiren sürücülere 319, kazayı yetkililere bildirmeyenlerede 154 lira ceza uygulanacak.
    YAYALARA UYGULANACAK CEZALAR
    Yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmadığı veyabulunmadığı hallerde, taşıt trafiğini tehlikeye düşürecek şekilde taşıt yolundayürüyen yayalara 72 lira ceza verilecek.

Yaya ve okulgeçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde, yayalar için ışıklı işaret olduğuhalde bu işaretlere uymayan, karşıya geçişlerde işaretlere riayet etmeyenyayalara 72 lira ceza verilecek.
    Işıklıişaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde ve kavşaklarda, yaklaşanaracın uzaklık ve hızını göz önüne almadan veya göz önüne aldığı halde uygunzamanda geçmeyen yayalar da 72 lira ödeyecek.

Bu Sayfayı Paylaş