Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2000 Model 1.3 Accent LX MPI Sorular_?

'Accent Forum - Club' forumunda Suat EREN tarafından 15 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlarım merhaba 3.gün önce yeni aldığım 2000 model 1.3 Accent LX MPI benzinli Milenyum kasa. Aracım hakkında kafamı karıştıran bir kaç soru var burda sizlere sormak istedim.

1- Benim aracımda Hidrolik direksiyon ve klima yok ancak aynı model diğer LX lerde bu özellikler var bu normalmi_?

2- Arabayı alırken motor ustasında motoru gösterdim motor 10numara dedi ancak motorda yağ kaçakları gördüm forumda bu kaçakların terlemeden dolayı olduğunu yazıyor conta değiştirilirse düzelirmiş diye yazılmış hemen contayı değiştirtmelimiyim yoksa uzun süre idare edermi_? bi sorun çıkartırsa ne gibi sorunlar çıkartır._?

3- Aracı yeni aldımdan ne kadar yakıyor bilmiyorum ancak taksici bi yakınım o arabaların LPG lisi bile çok yakıyor deyince moralim bozuldu ben 92 model Doğan L ile LPG nin litre fiyatı 2.02 iken 450km yolu 80tl lik gaz ile gitmiştim 90-100km yi geçmeden. Bu araba full enjeksiyonlu olduğu için en kötü ihtimalle saatte 90-100km hızla gene 80-85tl lik benzin ile aynı kilometreyi yaparım diye düşünüyordum yanılıyormuyum_?

4- Aracın 4 kapısı sürücü kapısındaki anahtarı açınca açılıyor bu araçlarda anahtarda düğme ile uzaktan kumanda ile açılmıyormu_?

Şimdilik aklımdaki sorular bunlar aklıma geldikçe burdan yazarım.

Saygılarımla.....
    Düzenleyen : Suat EREN

2. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.O civardaki en mantıklı aracı almışsınız.Bizde de bundan önce 2001 LX vardı
    1. sorunuzdan başlayım,Eğer aracınız LX modeli ise KESİNLİKLE hidrolik direksiyon var diye biliyorum.Bazı modellerinde klima olmuyor.Bizimki 2001 olmasına rağmen klima yoktu. 2.Motordan maalesef pek anlamıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif 3.Çok afedersiniz ama o yakınınız halt etmiş.Çünkü bu araç çok ama çok az yakıyor.LPGnin litresi 1.90 lardayken şehir içi 0.18 0.19 kuruş uzun yolda dokunmazsam 0.15 kuruşa kadar düşüyordu LPGde benzinin litresi aşırı pahalı olduğundan benzinde bu sarfiyatı beklemeyin. 4.Orjinal fabrika çıkışı uzaktan kumanda var mı bilmiyorum(Güvenlik sistemi var ama fabrika çıkışı)Alarm taktırdığınız vakit 4 kapıyı da kumandadan açıp kapayabilirsiniz. Nacizane bildiklerim bunlar.

3. alişah

alişah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun yeni aracınız aynı araçtan bendede var 2004 yılından beri kullanıyorum.. 41000 de aldım şu anda 87000 km. de.. yakıt konusunu şöyle söyliyeyim 40 litre benzinle 700 km de yapıyor 500 km. de.. eğer otobanda 90 km hızı geçmessen tam 700 km. yaptı ve benzin lambası daha yanmadı... ama 130-140 gibi hızlarda gidersen 500-550 km. yi geçiremezsin.. tüple ne yakar bilmiyorum çünkü tüplü araba hiç kullanmadım.. benim aracımda hidrolik direksiyon ve aldığımdan beri uzaktan kumandayla kilitliyorum.. sadece kışın soğuklarda kapılar donuyor .. :)) klima olayını hala çözemedim zaten gls 1,5 motor olandada 1 tanesinde var 1 tanesindede yok... bizim 1,3 lerin abs-klima-hava yastıklı full olanlarıda var olmayanlarıda... motorda terleme bendede var... son olarak araçla ilgili şunu söyliyeyim 8 seneden beri arıza olarak 1 kere immo değişti 2 kere baskı balata.. onun harici eksoz ve lastik değişimi... kesinlikle sorunsuz bir araba 3 kere satmaya karar verdim herseferinde vaz geçtim...

4. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Milenyum kasanın o dediğinz versiyonu fazla yok zaten fabrika çıkışı Güvenlik Paketli onlar hemen hemen hepsi de otomatik vites zatenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabanız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın....yağ konusuna gelince kartel keçesi ile motor üst kapağının contasını değiştir sorunun kalmaz...aynı sorun bende de vardı.bi de sanırım merkezi kilit probleminiz var..onu da bi elektrikçi kolaylıkla halleder...

6. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    öncelikle cevap yazan arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ederim.

@emre1453 klima benim için çok önemli değil ancak hidrolik diroksiyon önemli idi ancak malesef direksiyon hidrolik değil bende LX modellerinde direksiyonun hidrolik olduğunu sanıyordum bazı arabalar için ful+ful diyorlar ya acaba benimki ful olmayanımı ondanmı hidrolik değil direksiyon acaba_?

@sarozlu verdiğin bilgiler için sağolasın forumdaki diğer arkadaşların yazılarındanda okumuştum masraf çıkartmayan araba olduğunu sizdede aynı model olupda 2004 yılından beri kullanıyor olupda yaptığınız yorumdan sonra iyice içim rahatladı.

@emre1453 benim araç otomatik vites değil manuel vites.

@dogi çok masraf olmuyorsa söyleğiniz contaları yağ değişimine gittiğimde motor ustama değiştirtirim. Allah nasip ederse ramazan bayramında uzun yol yapacağım ben arabamı üzmeyeyimki oda beni üzmesin. ;)

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

öncelikle hyundai ailesine hoşgeldiniz,
    yağ kaçakları yağı hızlıca eksiltmeyecek seviyedeyse hiç sorun değil, ben 5 yıl 97 model accent kullandım, onda da vardı biraz yağ sızması, bence boşuna masrafa girmeyin.
    donanım konusunu bilmiyorum, ama 70-80tlye alarm takıyorlar, alarm takılınca zaten uzaktan kumandadan kapıları kilitleyip açabilirsiniz.
    bu aracın çok yaktığını söyleyenler kesinlikle bu işi bilmiyorlar. ben 1.3 accent ile 5 yılda LPGde yaklaşık 105bin km yol yaptım, yakıtımı sürekli kontrol ederdim, şehir içinde en ağır koşullarda 100kmde 10 litre lpg, şehir dışında 100kmde 6,5-7 litre lpg yakıyordum. bu değerleri karbüratörlü accent ile yakalıyordum, sizin aracınız enjeksiyonlu olduğu için daha düşük değerleri yakalarsınız. benzinli clio, broadway, şahin, doğan ve piyasadaki araçların alayından daha az yakar bu araç.
    bir de Eskişehirde yaşadığınızı düşünerek bir tavsiyede bulunayım, eskişehirde hyundai parçası pahalıdır, mümkünse ankara ya da istanbuldan getirtin. arada çok fark var.

8. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sen yağın nereden kaçtığına baktır.....eskişehirli arkadaşımın dediği gibi fazla eksilme olmuyorsa sorun değil.masrafa gelince...kartel keçesi tutarsa tutar..eğer yaptırırsan da ikisini 150 tl olur işçilik de dahil....kolay gelsin.

9. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    @yanlayanaccent dostum evt eskişehirde ikamet ediyorum ancak İzmirli'yim. Parçayı Ankara yada İstanbuldan getirtmek masraflarıyla aynı tutabilirmi Eskişehir fiyatlarına_?

@dogi kardeş kartel keçesinden değil motor kapağı keçesinden kaçırıyorkartel aşağıda sanırım orda bi sızıntı görünmüyor zaten olsaydı TÜV e girdiği zaman onuda yazarlardı hafif kusur olarak onu yazmamışlar.

sorularımın cevabını aldım ama 1 tanesi hala bilinmeyen kaldı. Aracımın direksiyonu neden Hidrolik değil_? Bunu nasıl anlarım aklıma ilk gelen acaba hidrolik yağı bittide benden önceki sahibi bilmiyorduda bana hidrolik değil dedi. evt direksiyon ağır hidrolik değil benim aracımın modeline göre o zamanlar farklı versiyonları çıkmışmıydı ondan olabilirmi_?

10. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Büyük ihtimal hidrolik bana göre dediğiniz gibi hidrolik yağını da kontrol ettirebilirsiniz.

11. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynı aractan bendede vardı 2000 model milenium kasa LX MPİ
    1- aracınızın LX oldugundan tam emin olmalısınız cunki LX lerin hepsi hidrolik direksiyon lu olarak satıldı sadece klima opsiyon olarak verildi bana kalırsa aracınız büyük ihtimalle LS dir ve LS lerde hidrolik direksiyon ve klima opsiyon olarak bile satılmıyordu (hidroliik direksiyondan tam emin olmak istiyorsanız ön kaputu acınca hidrolik direksiyon pompasına bakınız varsa hidrolik direksiyon vardır yoksa aracınız hidrolik direksiyon yoktur birde 4 camınız otomatikmi eyer otomatik degilse LS modelidir burdanda anlıyabilirsiniz ama LS lerde 4 cam otomatiik bölümü opsiyon olarak alınıyordu) ve yine söylüyorum LX modellerinin hepsi hidrolik direksiyondur
    2- motor terlemeden dolayı yapabilir contasına mutlaka baktırınız allah korusun olmaz ama en kötüsünü düşünerekten conta yakma olayı olabilir
    3- k.bakmayın ama taksici arkadaşınız hiç milenium kasayı kullanmışmı? ben 2000 yılından 2009 yılına kadar kullandım yakıt konusunda cok cimri eski benzin fiyatlarına göre hesaplarsak o zamanlardan aklımda kalan 50 TL ile istanbul içinde 200 KM gidiyordum şimdi durumları bilemicem bu durum 2 sene öncesinden bahsediyorum
    4 aracta merkezi kilit var ve mileniumların cogunda ve hatta hepsinde uzaktan kumandalı merkezi kilit bulunmuyor anca alarm taktırırsanız uzaktan kumandalı merkezi kilite dönebilirsiniz
    5- bu aracı 2000 yılında sıfır almıştık ve 9 yıl boyunca kullandık 95.000 de sattık 0 sorun ve 0 hata cıktı arabadan cokta memnundum hala satıldıgına üzülürüm ama 9 yaşında olmuştuhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : Serkan

12. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    @Serkan kardeş aracımınbagaj kapağındaLX yazısı var yazınızı okuduktan sonra iyice emin olmak içinruhsatada baktım LX yazıyor 4 cam otomatik ve 4 camıda şöför mahallindeki kapıdan kontrol edebiliyorum hatta tüm kapı ve camları kitleyebiliyorum bahsettiğim yerden diğer kapılarda zaten otomatik cam düğmesi var. LX modelleri hepsi hidrolik direksiyonlu çıktıysa ozaman geriye tek şey kalıyor direksiyonun hidrolik yağının bittiğidir umarım öyledir. "Ön kaputu acınca hidrolik direksiyon pompasına bakınız" demişsiniz keşke anlasaydım sabah olmasını beklemeden gider açıp bakardım buraya bi resmi konsa resme bakar gidip bakardım varmı diye inşallah vardır çünkü direksiyon çok ağır.

13. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    @emre1453 kardeşim dua et benim için inş. hidrolik yağı bitmiştir de yağı koyunca normale döner.

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eskişehirde filtreler hariç diğer parçaları bulabileceğiniz sanayideki Öder otomotiv ve yetkili servis olan Otosar, bunlar dışında parça bulabileceğiniz yer yok gibi. ben 4 sene önce egzantirik kayış seti sorduğumda Öder 90, otosar ise 180 tl fiyat vermişti. ankaradaki yetkili servisten 78tlye almıştım. bu sadece bir örnek, daha birçok defa benzer fiyatlarla karşılaştım. hatta öder otomotiv 8tlye yağ filtresi satmaya çalıştığında, "ben bu filtrenin orjinalini serviste 4liraya alıyorum" dediğimde, satıcı elimdeki parçayı hızla çekip "git o zaman onu al" demişti.
    yani, yüklü miktarda yedek parçaya ihtiyacın olduğunda en azından istanbuldaki servislere telefonla fiyat sorup karşılaştır. aradaki farka göre avantajlı olabilirsin.

15. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    evet dostum haklisin senin dedigin gibi yapmam daha mantikli geldi banada

16. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Öncelikle hayırlı olsun.

ARacınzın kıymetini bilin.

Milenyum 1.3 ve 1.5 kasalar (2000-2002 serisi) Piyasadaki çoğu araca ÖLÜSÜ ile taş çıkartır.
    Taksici arkadaşa da selam söyleyin bu gün 2002 modeli hala KAdıköyde taksi olarak kullnılıyor.
    Ayrıca Bugünkü ERA ların ATA motoru da Bu kasaların motorudur.

Büyük sorunlar yok ise , güle güle kullnınız. Kimsenin söylediklerini kafaya takmayın.

Aracınızı satarken anlarsınız.

Düzenleyen : Ogun

17. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    @Ogun abi aracımda çok şükür büyük bir sorun(lar) yok tek bir soru işareti kaldı aracım Hidrolik direksiyonmu _? değilmi_? vakit bulamadığımdan malesef göstermeyede gidemiyorum ben kendim nasıl anlarımkaputu açsam hidrolik direksiyon pompasını nerden bilirim aynı model araca sahip bi arkadaş foto çekip foruma koysa resme bakıp bende kendim kontrol ederdim.
    Düzenleyen : Suat EREN

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    motor kaputunu acın sag tarafta amörtısör kafasının ön tarafında kutu gıbı bısey var alt tarafındada baglı hortumlar var eger o kutuyu göruosanız hıdrolık dıreksıyon vardır

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Milenyumlarda motora Önden bakıldığında solda , Radyatör su takviye kutusunun karşısında DİKDÖRTGEN şeklide bir kutu ve ona bağlı 1 LİRA çapında bir uzun boru bağlı ise HD mevcuttur.

20. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aa evet ogun abı önden bakıldıgında solda oluo ben onu hıc dusunmemıstım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş