hyundai era arcımın orjinal lastiği 185/65 r 14..önceki aracımdan elimde 4 tane 175/65 r14 kış lastiği var..elimde ki bu lastikleri aracıma taktırsam sorun olur mu acaba?
bugün lastikçi arkadaşta bu lastiklerin birbirlerinin muadili olduğunu, bi sıkıntı olmayacağını söyledi.. kullanan arkadaşlardan fikir almak istedim..
Yani kolay kolay kimse sizin gibi mecbur kalmadıkça boyut küçültmez . Yakıttan başka bir artısı yok çünkü.
Konu içinde kış lastiği olduğu için durum farklıdır. Aracın orjinal ebat lastiklerinin taban genişliğinden 1-2 ölçü dar olması aracın kışın yola daha iyi tutunmasına olanak verir. Zaten kış lastikleri yaz lastiklerine oranla hız sınırı vardır ayrıca çok ses yapar ve bir miktarda asfaltta yakıtı artırır. Her hangi bir sıkıntı çıkarmazlar fakat km göstergenizde farklılıklar doğurur, kışın fazla km ve hız yapılmadığı için bencede mahsuru yok olarak görüyorum. Sizde bakabilirsiniz. Lastik ebatları, lastik ölçüleri hesaplama ve lastik denklik tablosu Lastik24.com
KM GÖSTERGESİNDE NASIL Bİ FARKLILIK olabilir acaba hocam.? ayrıca hocam tabanı mı dar oluyor yoksa yüksekliği mi daha az ?
Şöyle ki ; Aslın yani gerçek hızınız 100 km ise takacak olduğunuz lastiklerle km saatinde hızınız 97.8 km olarak görülür + km saatinizede eksik yazılır. Kışlık lastikleriniz daha alçak olacaktır, zaten iki lastiği yan yana koyduğunuzda bunu kendinizde gözlemleyebilirsiniz. Kışlık lastikte yere basan ( taban ) ne kadar ince olursa tutunması o derece iyi olur
Şöyle belirteyim ; Sizin yerinizde aynı şartlar altında ben olsam tereddüt etmeden kış lastiklerimi kullanırdım. Aradaki hız km farkı çok fazla değil + kış lastiklerini yaz lastikleri gibi aracınızda uzun süre kullanmayacağınız için sıkıntı oluşturmaz. Dediğim gibi mevcut kış lastiklerinizi kullanabilirsiniz.
Sorunsuz hatta en ideal olcude kullanmis olursunuz. Kis lastiklerinde genel dusunce tabanin inceltilmesi ile yol tutusunun artitigi yonunde. Tabi dusuk hizlar icin. Kis lastikleri sesli lastiklerdir ve yakiti arttiran diger bir etkendir. Vakum ozelligi yol tutusunu arttirdikca arabayi zorlar. Fakat sanildigi kadar da etkilemez yakiti. Gonul rahatligi ile takabilirsiniz. tepetaklak yazdim imla hatasi varsa aramizda kalsin.
benim de aynı ölçüler yazlık ve kışlıklar.geçen kış kullandım 175/65/14 kış lastiği,bir sıkıntı yaşamadım,sadece az da olsa yerden yüksekliği azalıyor aracın.
Önler 175 65 14 arkalar 185 65 14 olsa çok saçma birşeymi çıkar ortaya. MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bi sıkıntı olmaz, taban ve yanak ölçüleriniz düşecek, kilometre saatinizde %3-4 gibi bir fark oluşacak. Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY!!!
Bence o kişiye artık "lastikçi arkadaş"demeyin, sadece "arkadaş" deyin 185/65/14e en yakın lastik 175/70/14tür. Ama o bile muadili değildir
Lastiğin yanakları ön ve arka aynı olacağı için tabandaki çok az değişim birşey yapmaz. Arkanın öne göre davlumbaz ve teker arası boşluğu birazcık daha az olur ama ön ve arka lastiklerin farklı marka farklı desen olmasını tavsiye etmiyorum.