Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 CRDI ve 1.5 VGT farkı

'Getz Forum - Club' forumunda blgtlg tarafından 24 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba herkese,

Yaklaşık 1 ay içinde getz almayı düşünüyorum, 2006 ve üstü dizel, 4 silindir almak istiyorum artı olarak abs, klima gibi donanımları olmasıda tabiki iyi olur fakat, crdı ve vgt arasındaki turbo oluşunu bir üyemiz söylemiş sağolsun onun dışında fark nedir, yani vgt olduğu söylenen aracın motoruna baktığımda crdı yazıyordu bu ne kadar doğru sizce ? madem vgt ise neden crdi yazıyor sorusu aklıma geliyor..
    Birde abs, klima, hava yastığı gibi donanımlar 1.5 vgt'lerin hepsinde mevcutmudur ?
    Sizinde eklemek istediğin artı ve eksiler olursa getz ile ilgili lütfen her türlü bilgiye açığım.. Şimdiden teşekkürler.

2. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">İşte vgt turboya sahip bir crdi motor :) ... VGT , CRDİ motorda kullanılan turbonun cinsidir ...

3. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    hmm şimdi anladım ayrımı:) teşekkürler..

4. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Crdi olupda vgt olmayanıda var amahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif ( bundan emin değilim )

5. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    evet var ilanlarda 1.5 crdi diyor birde 1.5 vgt diyor... bu ayrım işte kafamda soru işaretleri oluşturuyor, maden emin değilsin, başka yardım elide uzanır umarım bilgi sahibi kişilerden! daha birkaç sorum var onlarıda cevaplandırırlar..

6. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    40 kişi okumuş ama kimse cevap verme gereği duymamış sanırım! kafamda ki soruları aydınlatabilecğim adres olduğunu düşünmüştüm oysaki...

7. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sabırlı olmalısınız. Bilen birileri mutlaka sizi tatmin edecek cevapları verecektir.

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    En basit ayrımı yapıyımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 1.5 CDRI eski kasalarda olan motor, 3 silindirli biraz gürültülü çalışır.. 82 PS yani 82 beygirdir..
    1.5 VGT motor ise yeni kasalarda olan 4 silindirli motordur.. Nispeten daha az yakar, daha az gürültü çıkarır.. 88 ve 110 PS lik 2 motor çeşidi vardır..

9. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Burda bir kavram kargaşası var sanırım,çünkü ilanlarda dizelGETZ baktığım zaman bende acaba bunlarınarasında farkı mı var diye düşünüyordum. amabildiğim kadarıyla herhangi bir fark yok.Bildiğimiz turbo dizel CRDI motor Accent Admirelerde ve eski kasa getzlerde 3 silindirli olarak bulunuyor idi, ama Eralarda ve yeni kasa Getz'lerde bulunan CRDI lar 4 silindir.(daha güçlü daha sessiz) Yani gördüğünüz ilanlarda CRDI veya VGT yazması bişeyi değiştirmez. 2006 model ve üzeri yeni kasa dizel GETZ lerin tamamı 4 silindir turbo dizel motor. Bunları çoğunluğu 88 bg, ama çok nadiren 110 bg lik leride var. Motor hacmi vs. birebir aynı ancak yazılımsal ve belkide biraz malzeme farklılıkları ile o kadar güç farkı var.

aşağıdaki linkte engines (motorlar) başlığı altındaki tabloda tüm motor seçeneklerini görebilirsiniz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Getz
    Düzenleyen : ksswat

10. punisher-26

punisher-26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    PSA
    Bildiğim kadarıyla aktarayım, VGT(Variable Geometry Turbocharger) yani değişken geometrili turbo demektir. 2006 sonrası makyajlı kasalardaki turbolar bununla değiştirilmiştir. 2006 öncesi veya sonrasındaki araçların hepsinde turbo vardır ve iki tip motor da 1.5 lt silindir hacmine sahiptir. Aralarındaki belirgin iki fiziki fark biri 3 diğeri 4 silindirdir ve turbocharger larının yapısı farklıdır. 2006 sonraki makyajlı kasalarda 2 versiyon vardır, 88 bg ve 110 bg olanı. Bu ikisi arasında da benim bildiğim sadece yazılım farkı vardır. Ayrıca eski kasalarda motorun ismi sadece CRDI diye geçer, makyajlılarda ise CRDI VGT diye geçer. Fakat motorun üzerine yada arka bagaj kapağına baktğnzda hepsinde CRDI yazar. Uzun lafın kısası, makyajlı getz gördüyseniz ve o araç dizelse bilin ki mutlaka VGT turboya sahip, 1.5 CRDI VGT motorlu bir araçtır.
    Düzenleyen : punisher-26

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    + katılıyorum.. yukarıda da dediğim gibi aslında fark varhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifhem motor gücü, hem yakıt tüketimi, hem gürültü, hem yazılımsal olarak fark var.. Çünkü biri CDRI 3 silindirli motor diğeri, VGT 4 silindirli motor olarak adlandırılmış.. Ben getz alcam diye çok araştırdım, yeni kasayı tavsiye ederimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

12. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için... aydınlatıcı cevaplar verdiniz.

13. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    konu acılmıs ken bende donanımsal olarak bahsedeyim. 2006 model sonrası araclar bilindigi gibi 4 silindir 1.5 crdi vgt -88 - 110 hp dir donanımdada 2006-2008 arası ab- ac diye baslar bunlar
    yol bigisayarı

sürücü kolcak
    renkli cam
    fasılalı silecek
    sürücü koltuk yükseklik ayarı
    elektrikli 4 cam
    elektrikli aynalar
    gövde rengi ayna ve kapı kulupları
    aynalı makyajlık
    staandart
    fakat 2008 - 2011 aracı araclara start donanım eklenerek bu özellikler calınmıstır.
    Kısaca startları boyasız aynalara bakarak olarak anlarsın
    Yani ab- ac modeli arclara bakmanı tavsiye ederim veya
    ilave sis farı ve hava yastıklı dab ab ac
    ve full ve sunroflu olan 4 ab ac sr modeli mevcut
    saygılar

14. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, getz hakkında fazlası ile donanıma sahip oldum sizler sayesinde, 1 ay içinde hatta bayram sonrası hemen bir araç alıcam fakat aile dostumuzun clio3hb aklıma sokmaya başlaması ile kafam iki arabada gidip gelmeye başladı, şuan acaip kararsızım.. clio mu getz mi diye, bakalım...ne alırsam haber vericem ama sizlere..iyi forumlar...

15. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW

ben her iki aracıdakullanmıs birisi olarak su acizane fikrimi beyan edeyim.
    sakın ama sakınrenault clio hb bulasma derim. ne motoru motor ne performans var.kullanısı sıkıcı ve bakım fiyatları yuksek birarac . ben alıp 2 ay bile kullanmadan sattım. onun yerine i 10, i 20, opel corsa veya polo bakarsan cok daha ii yaparsın. kolay gelsın

16. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    polonun da masrafları çok yüksek daha doğrusu volkswagen parçaları baya masraflı..i 10 ve corsa çok fazla küçük, 1.10, 1.20 motor tercihim dışı... i 20 de dizel baktığımda fiyatlar yüksek 24-26 civarı , yoksa kırmızı bir i20 yi güzel gider :) bakalım getz ve clio hb arasında bir karar vericem, fikriniz içinde teşekkürler..

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    clio 3 hb'nin de fiyatı getz kadar düşük değil ki,
    clio 3 hbnin getzden daha iyi bir araç olduğunu düşünüyorum, direksiyonu ve vitesi daha yumuşak, çarpışma testinden de 5 yıldızlı bir araç.
    ama fiyatına dikkat edince bence getz daha uygun bir araç

18. blgtlg

blgtlg

Alınan Beğeniler:
    0
    getzlerinde ben 2007 ve üstünü bakıyorum dizeli ve şuan biraz düşük km lilerin fiyatları 18.500 civarı, clio hb lerede baktığımda ki yağmur sensörü vs gibi artı birçok özellikleri var ( çok önemli mi derseniz değil açıkçası benim açımdan) onlarında aynı şekilde 2007-2008 modelleri (ki bugün ç.kaleden 2009 32bin km de 20.000 e satıldı,kazasız olmasıda çok ilginç bu fiyata..eğer opsiyon olsaydı alırdım! anında gitti araba ) 20.000 - 22.000fiyatlarda sanırım 1.500 fazla verip clio alıcam gibi.. bende daha donanımlı olduğunu düşünüyorum clio nun birazda kısmet, bayram sonu fiyatların düşceğini umuyorum ve dört gözle bayram sonunu bekliyorum :)

19. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    getz ile clio 3 kıyaslarsak + ve - olarak

Clio 1.5 dci motor olarak 65 bg 8 valve tamamen eski teknoloji bi motor, hızlannma vasat ara gecisler vasat sonsürat vasat

bakımlar her 10000 de bir

Triger kayısı var yani 60.000 degistir .

Arac 0-100 km hıza 15 snde bile cıkamıyor. Uzun yolda sollama yapmak yürek ister .

direksyon cok yumusak
    -direksyondan teyp kontrol var
    -frenler gayet iyi
    - arka görüs kısıtlı
    -aynalar manuel ve kücük.
    -debriyaj cok yukarda kavrıyo
    -aracın nerede basladıgı ve bittigini kestirmek zor.
    ülkemizde insanlar sırf renault diye aracı iyi zannediyo aynı hatayı bende yaptım getz imi sattim clio aldım ve hata yaptıgımı anlayınca sıfır orta donanım getz aldım . iyikide almısım . Keske birazda param olsaydıda i 20 düsünürdüm.
    Bu arada getz in motoruna diyecekyok . Özellikle 1.5 crdi vgt inanılmaz seri ve atak bi motor. Sırf bu seri ve performansı bile benim icin yeterli

Ayrıca triger kayısı olmayısı artı deger
    4 cam otomatik clioda öyle bi özellik dahi yok
    Elektrikli ayna lar
    Orta kolcak

Eksileri ise

Elektrikli direksyon biraz sert alısmak gerek

Lastikler biraz ince ve vasat .celik jant ve iyi bi lastik gerkiyo.

Orjinal uzaktan kumanda her modelde yok.

kısacası daha seri birazdaha kücük ve kullanım maliyeti daha düsük bir arac.

20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Punto 1.3 multijet 6 vites düşünmüyor değilim 1.3 vergisi ödüyosun üstelikhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Bu Sayfayı Paylaş